Juomaprosessit (5op)
Toteutuksen tunnus: C-02472-8B00CX70-3005
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 10.11.2025 - 14.01.2026
- Ilmoittautuminen toteutukselle ei ole vielä alkanut.
- Ajoitus
- 09.02.2026 - 24.05.2026
- Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Korkeakoulu
- Seinäjoen ammattikorkeakoulu, SeAMK Seinäjoki, Frami
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 100
- Opintojakso
- C-02472-8B00CX70
Arviointiasteikko
1-5
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija - osaa arvioida nestemäisten elintarvikkeiden laatuun vaikuttavia tekijöitä - osaa rakentaa erilaisten juomien valmistusprosesseja - osaa arvioida tuotantolinjastojen tehokkuutta - osaa selittää kansainvälisen juomatuotteiden tärkeimmät toimijat
Sisältö
Yksikköoperaatiot, raaka-aineet, tuotteiden valmistusteknologiat, pakkaaminen, varastointi, automaatio, hyödykejärjestelmät, meijerilaitteiden pesujärjestelmät ja poistejärjestelmät.
Oppimateriaalit
Soveltuvin osin: Saarela, A.M., Hyvönen, P., Määttälä, S. & Von Wright, A (toim.) Elintarvikeprosessit. 3.painos. Kuopio: Savonia-ammattikorkeakoulu Rao, L. Jagan Mohan Ramalakshmi, K.. (2011). Recent Trends in Soft Beverages. Woodhead Publishing India. Saatavissa https://app.knovel.com/hotlink/toc/id:kpRTSB0004/recent-trends-in-soft/recent-trends-in-soft Paquin, Paul. (2009). Functional and Speciality Beverage Technology. Woodhead Publishing. Saatavissa https://app.knovel.com/hotlink/toc/id:kpFSBT000T/functional-speciality/functional-speciality
Opetusmenetelmät
Luennot, tehtävät sekä laboratoriotyöt Luennot voi seurata verkossa
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Luento-opetus 10 h Laboratorioharjoitukset 18 h Itsenäinen työskentenly 107 h
Esitietovaatimukset
Elintarvikeprosessit Elintarviketeknologia