Siirry suoraan sisältöön

Elintarvikekemia (5op)

Toteutuksen tunnus: C-02472-8B00CX55-3006

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
10.11.2025 - 14.01.2026
Ilmoittautuminen toteutukselle ei ole vielä alkanut.
Ajoitus
07.01.2026 - 10.05.2026
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
5 op
Korkeakoulu
Seinäjoen ammattikorkeakoulu, SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 5
Opintojakso
C-02472-8B00CX55

Arviointiasteikko

1-5

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa määritellä elintarvikkeiden keskeisten ainesosien kemialliset rakenteet, tärkeimmät kemialliset ja funktionaaliset ominaisuudet sekä merkityksen elintarvikkeissa. Opiskelija osaa nimetä elintarvikkeiden sisältämien sokereiden, tärkkelyksen, proteiinien ja rasvojen kemiallisia sidoksia ja selittää näiden merkitystä elintarvikkeiden ominaisuuksiin. Opiskelija osaa tunnistaa pääravintoaineiden tyypilliset kemialliset reaktiot ja päätellä niiden käyttäytymisen elintarvikkeiden prosessoinnin ja säilytyksen aikana sekä veden merkityksen elintarvikkeiden säilyvyydelle ja kemiallisille reaktioille. Opiskelija osaa analysoida tärkeimpiä elintarvikkeissa esiintyvien ravintoaineiden pitoisuuksia sekä raportoida ja tehdä johtopäätöksiä kemiallisista analyysituloksista.

Sisältö

Hiilihydraatit Rasvat Proteiinit ja entsyymit Funktionaaliset elintarvikkeet Lisä- ja vierasaineet Elintarvikeanalytiikka Aistinvarainen arviointi

Oppimateriaalit

Opettajan Moodlessa jakama materiaali

Opetusmenetelmät

Teorialuennot, harjoitusehtävät ja laboratorioharjoitukset

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Osan opinnoista voi opinnollistaa

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opiskelijan työmäärä 135 h Teorialuentoja 30 h Laboratorioharjoituksia 3x4h Loppu itsenäistä työskentelyä

Esitietovaatimukset

Kemia / Ruokaketjun kemia Elintarvikemikrobiologia ja prosessihygienia

Siirry alkuun