Elintarvikeprosessit (5op)
Toteutuksen tunnus: C-02472-8B00BS81-3011
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 10.11.2025 - 14.01.2026
- Ilmoittautuminen toteutukselle ei ole vielä alkanut.
- Ajoitus
- 07.01.2026 - 01.04.2026
- Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Korkeakoulu
- Seinäjoen ammattikorkeakoulu, SeAMK Seinäjoki, Frami
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 50
- Opintojakso
- C-02472-8B00BS81
Arviointiasteikko
1-5
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija - osaa nimetä elintarviketeollisuuden keskeisimmät prosessit - osaa arvioida elintarvikkeiden säilyvyyteen vaikuttavia tekijöitä - osaa kehittää elintarvikkeiden säilyvyyden parantamista teollisten prosessien avulla - osaa arvioida prosessivaiheiden vaikutukset tuotelaatuun - ymmärtää prosessivaiheiden vähentämisen tärkeyden elintarvikkeiden laadun ja taloudellisen kannattavuuden kannalta.
Sisältö
Lämpötilariippumattomat prosessit - hienonnus - sekoitus ja muotoilu - erotusoperaatiot - säteilytys - high pressure - minimal processing Lämpökäsittelyprosessit - ryöppäys - pastörointi - sterilointi - haihdutus ja tislaus - kuivaus - extruusio - kypsennys - paisto Energian poisto tuotteesta - jäähdytys - pakastus - pakkauskuivaus Jälkiprosessit - päällystys - pakkaaminen
Oppimateriaalit
Fellows, P. J.. Food processing technology: Principles and practice. Woodhead Publishing. Luentomateriaalit
Opetusmenetelmät
Luennot, harjoitukset, laboratoriotyöt
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Työmäärä yhteensä 135 h -Luentoja 10h -Laboratorioharjoituksia 18h -Itsenäistä opiskelua 107h
Esitietovaatimukset
Pakkaustekniikka ja lainsäädäntö Mikrobiologia / Elintarvikemikrobiologia ja prosessihygienia