Siirry suoraan sisältöön

Elintarvikeprosessit (5op)

Toteutuksen tunnus: C-02472-8B00BS81-3010

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
10.11.2025 - 11.01.2026
Ilmoittautuminen toteutukselle ei ole vielä alkanut.
Ajoitus
07.01.2026 - 05.04.2026
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
5 op
Korkeakoulu
Seinäjoen ammattikorkeakoulu, SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 100
Opintojakso
C-02472-8B00BS81

Arviointiasteikko

1-5

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija - osaa nimetä elintarviketeollisuuden keskeisimmät prosessit - osaa arvioida elintarvikkeiden säilyvyyteen vaikuttavia tekijöitä - osaa kehittää elintarvikkeiden säilyvyyden parantamista teollisten prosessien avulla - osaa arvioida prosessivaiheiden vaikutukset tuotelaatuun - ymmärtää prosessivaiheiden vähentämisen tärkeyden elintarvikkeiden laadun ja taloudellisen kannattavuuden kannalta.

Sisältö

Lämpötilariippumattomat prosessit - hienonnus - sekoitus ja muotoilu - erotusoperaatiot - säteilytys - high pressure - minimal processing Lämpökäsittelyprosessit - ryöppäys - pastörointi - sterilointi - haihdutus ja tislaus - kuivaus - extruusio - kypsennys - paisto Energian poisto tuotteesta - jäähdytys - pakastus - pakkauskuivaus Jälkiprosessit - päällystys - pakkaaminen

Oppimateriaalit

Fellows, P. J.. Food processing technology: Principles and practice. Woodhead Publishing. Luento materiaalit

Opetusmenetelmät

Luennot, harjoitukset, laboratoriotyöt

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Työmäärä yhteensä 135 h -Luentoja 32h -Laboratorioharjoituksia 19h -Itsenäistä opiskelua 84h

Esitietovaatimukset

Pakkaustekniikka ja lainsäädäntö Mikrobiologia / Elintarvikemikrobiologia ja prosessihygienia

Siirry alkuun