Tapahtuman ruokapalvelut (2op)
Toteutuksen tunnus: C-02469-PR10049-3002
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 01.10.2024 - 02.02.2025
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 03.02.2025 - 16.05.2025
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 2 op
- Korkeakoulu
- Karelia-ammattikorkeakoulu, Wärtsilä-kampus Karjalankatu 3 (WÄR)
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 30
- Opintojakso
- C-02469-PR10049
Arviointikriteerit
Opintojakson hyväksytysti suorittaminen vaatii aktiivista osallistumista opintojakson toteutukseen ja tehtävien hyväksytysti tekemistä. Osaaminen osoitetaan kirjoittamalla essee tapahtuman ruokapalvelujen järjestämisestä ja osallistumisesta keskustelualueella keskusteluun. Arviointi hyväksytty-hylätty
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Tavoitteet
Tunnistat elämyksellisen ja vastuullisen ruokapalvelujen suunnittelun merkityksen tapahtumissa sekä löydät ratkaisuja, miten asiakkaalle luodaan hyvä ruokakokemus. Ruokapalvelut on tärkeä osa jokaista tapahtumaa. Siksi on tärkeää, että ne ovat toimivia. Tänä päivänä tapahtumakävijät arvostavat elämyksiä ja kestäviä valintoja, joihin myös ruokapalveluja mietittäessä on kiinnitettävä huomiota. Tapahtuman ruokapalvelut opintojaksolla pääset tutustumaan tapahtumien ruokapavelujen järjestelyihin. Ymmärrät suunnittelun ja hyvin hoidettujen käytännön järjestelyjen merkityksen osana laadukkaita ruokapalveluja. Tiedät mitä lainsäädäntö ohjeistaa ruokajärjestelyjen osalta ja mitä lupia tarvitset tapahtumaasi. Ymmärrät miten voit järjestää ruokapalveluja kestävästi ja vastuullisesti. Osaat kuvata, miten elämyksellisiä tulevaisuuteen suuntaavia ruokapalveluja järjestetään. Opintojakson suoritettuasi: - osaat soveltaa oppimaasi, - tunnistat tapahtuman ruokapalveluihin vaikuttavia asioita - osaat kuvata, miten tapahtuman ruokapalvelut voidaan järjestää elämyksellisesti ja kestävästi.
Sisältö
Askarruttavatko tapahtumien ruokajärjestelyt sinua tai mietitkö miten kehittäisit oman tapahtumasi ruokapalvelukokemusta? Tapahtumien oheispalvelujen, kuten ruoan, merkitys tapahtumista syntyvässä kokonaiselämyksessä kasvaa koko ajan. Ruoalla on myös iso vaikutus positiivisen kävijäkokemuksen syntymiseen tapahtumissa. Opintojakson sisältöjä ovat muunmuassa - ruokailujen yleinen toimivuus, - tapahtuman eri kohderyhmien ruokahuolto - hyvän asiakaspalvelun merkitys - ruokapalvelujen kokonaissuunnittelu, ruokalistasuunnittelu - ruokatrendien ja paikallisten ruokatuotteiden hyödyntäminen - tapahtumaruokailujen vastuullisuus, elintarvikelainsäädäntö ja lupa-asiat. Opintojakso soveltuu sinulle, joka haluat tulevaisuudessa toimia tapahtumien ruokapalveluissa tai olet vasta-alkaja tapahtumien ruokapalveluiden järjestelyissä.
Aika ja paikka
Opintojakson voi suorittaa omaan tahtiin aikavälillä 3.2 - 16.5.2025 Opiskelu tapahtuu Moodle oppimisympäristössä.
Oppimateriaalit
Opintojaksolla osoitettu materiaali.
Opetusmenetelmät
Tällä opintojaksolla pääset tutustumaan tapahtumien ruokapavelujen järjestelyihin. Ymmärrät suunnittelun ja hyvin hoidettujen käytännön järjestelyjen merkityksen osana laadukkaita ruokapalveluja. Tiedät mitä lainsäädäntö ohjeistaa ruokajärjestelyjen osalta ja mitä lupia tarvitset tapahtumaasi. Ymmärrät miten voit järjestää ruokapalveluja kestävästi ja vastuullisesti. Osaat kuvata, miten elämyksellisiä tulevaisuuteen suuntaavia ruokapalveluja järjestetään. Opintojakson suoritettuasi: - osaat soveltaa oppimaasi, - tunnistat tapahtuman ruokapalveluihin vaikuttavia asioita - osaat kuvata, miten tapahtuman ruokapalvelut voidaan järjestää elämyksellisesti ja kestävästi.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Yksi opintopiste vastaa 27 tuntia opiskelijan työtä. Näin ollen 2 op kokonaisuus tarkoittaa 54 tuntia opiskelijan työtä. - Materiaalien lukeminn 26 h - Podcastit 3h - Tehtävät 25 h