Siirry suoraan sisältöön

Hoiva-alan yrittäjyys ja taloushallinto (10op)

Toteutuksen tunnus: K702GL29OJ-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
16.03.2020 - 04.09.2020
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.08.2020 - 08.11.2020
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
10 op
Virtuaaliosuus
10 op
Toteutustapa
Etäopetus
Toimipiste
Kosmos, Tietokatu 1, Kemi
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Geronomikoulutus
Opettajat
Marko Korkeakoski
Tuula Ahokumpu
Vastuuopettaja
Tuula Ahokumpu
Opintojakso
K702GL29OJ

Arviointiasteikko

H-5

Tavoitteet

Opiskelija tiedostaa ja osaa kuvata hoiva-alan yritystoiminnan erityispiirteitä ja osaa kuvata hoiva-alan yrityksen perustamisen eri vaiheet. Opiskelija tuntee hyvinvointipalvelujen järjestämisen ja tuottamisen eri tapoja ja niitä ohjaavan lainsäädännön. Opiskelija osaa soveltaa erilaisia laadunhallintaan ja tuotteistamiseen käytettäviä menetelmiä. Opiskelija osaa verkostoitua ja tunnistaa olemassa olevia yritystoiminnan tukiverkostoja.
Opiskelija ymmärtää yrittäjyyden yhteiskunnallisen merkityksen hyvinvointipalvelujen tuottamisessa. Opiskelija kehittää yrittäjämäistä ajattelu- ja toimintatapaansa.
Opiskelija perehtyy yrittäjyyteen mahdollisena tulevaisuuden uravaihtoehtona.

Sisältö

Teemat
- Yrittäjävalmiudet ja niiden kehittäminen
- Laadunhallinta ja tuotteistaminen, esim. palvelumuotoilu
- Yrittäjyyden eri muodot
- Yrittäjyysprosessi ideasta liiketoiminnaksi sosiaali- ja terveysalalla

Aika ja paikka

Opintojakso avautuu Moodlessa 20.8.2020

Oppimateriaalit

Verkkokurssi sisältää oppimismateriaalia ja linkkejä muuhun hyödynnettävään materiaaliin.

Opetusmenetelmät

Opintojakso toteutuu kokonaisuudessaan verkossa. Opintojakso avautuu Moodlessa opiskelijoille 20.8.2020, jonka jälkeen suoritus on mahdollista aloittaa.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Opiskelija voi edetä omaan tahtiin opintojakson suorittamisessa.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa luetella hoiva-alan yritystoiminnan erityispiirteitä. Opiskelija osaa luetella hyvinvointipalvelujen järjestämisen ja tuottamisen eri tapoja ja niitä ohjaavan lainsäädännön. Opiskelija osaa luetella erilaisia laadunhallintaan ja tuotteistamiseen käytettäviä menetelmiä. Opiskelija osaa luetellaolemassaolevia yritystoiminnan tukiverkostoja.
Opiskelija osaa selittää yrittäjyyden yhteiskunnallisen merkityksen hyvinvointipalvelujen tuottamisessa. Opiskelija osaa kuvatayrittäjämäistä ajattelu- ja toimintatapaansa.
Opiskelija perehtyy ohjatusti yrittäjyyteen mahdollisena tulevaisuuden uravaihtoehtona.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija tiedostaa ja osaa kuvata hoiva-alan yritystoiminnan erityispiirteitä. Opiskelija osaa kuvatahyvinvointipalvelujen järjestämisen ja tuottamisen eri tapoja ja niitä ohjaavan lainsäädännön. Opiskelija osaa kuvata erilaisia laadunhallintaan ja tuotteistamiseen käytettäviä menetelmiä. Opiskelija osaa verkostoitua ja kuvata olemassa olevia yritystoiminnan tukiverkostoja.
Opiskelija osaa kuvata ja arvioidayrittäjyyden yhteiskunnallisen merkityksen hyvinvointipalvelujen tuottamisessa. Opiskelija kehittää yrittäjämäistä ajattelu- ja toimintatapaansa.
Opiskelija perehtyy yrittäjyyteen mahdollisena tulevaisuuden uravaihtoehtona.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija tiedostaa ja osaa kuvata ja analysoida hoiva-alan yritystoiminnan erityispiirteitä. Opiskelijaosaa kuvata ja arvioida hyvinvointipalvelujen järjestämisen ja tuottamisen eri tapoja ja niitä ohjaavan lainsäädännön. Opiskelija osaa soveltaa erilaisia laadunhallintaan ja tuotteistamiseen käytettäviä menetelmiä. Opiskelija osaa verkostoitua tarkoituksenmukaisesti ja kuvatayritystoiminnan edellyttäämiä tukiverkostoja.
Opiskelija osaa kuvata ja analysoidayrittäjyyden yhteiskunnallisen merkityksen hyvinvointipalvelujen tuottamisessa. Opiskelija osaa arvioida ja kehittää yrittäjämäistä ajattelu- ja toimintatapaansa.
Opiskelija perehtyy itsenäisestiyrittäjyyteen mahdollisena tulevaisuuden uravaihtoehtona.

Siirry alkuun