Introduction to Tourism Work (5 cr)
Code: R81ML80-3013
General information
- Enrollment
-
03.03.2025 - 08.09.2025
Registration for the implementation has begun.
- Timing
-
09.09.2025 - 31.12.2025
The implementation has not yet started.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 4 cr
- Virtual portion
- 1 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Unit
- Bachelor of Hospitality Management
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 0 - 30
- Degree programmes
- Degree Programme in Tourism
- Teachers
- Minna Sipponen
- Teacher in charge
- Minna Sipponen
- Groups
-
RA81M25KBachelor of Hospitality Management, Rovaniemi, spring 2025
- Course
- R81ML80
Evaluation scale
H-5
Content scheduling
Opiskelija voi tehdä työelämäosion (112 tuntia) haluaamansa aikaan.
Objective
Opiskelija tutustuu ja hankkii osaamista matkailualan käytännön työtehtäviin.
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa
- kuvata sesonkityön merkityksen matkailualalla
- arvioida toimintaansa työyhteisön jäsenenä
- tunnistaa työntekijän oikeudet ja velvollisuudet ja laatia ansioluettelon
- tunnistaa matkailualan toimenkuvia.
Execution methods
Opintojakso sisältää työskentelyä matkailualalla, opiskelua itsenäisesti ja ryhmissä erilaisin pedagogisin menetelmin: työpajat, luennot ja ohjaus. Opiskelija laatii ansioluettelon opintojaksolla.
Accomplishment methods
Työskentely matkailualalla (hyväksytty/hylätty)
Ansioluettelon laatiminen (hyväksytty/hylätty)
Palaute (hyväksytty/hylätty)
Content
- Käytännön matkailualan työtehtävät
- Sesonkityön merkitys matkailualalla
- Matkailualan toimenkuvat
- Työyhteisön jäsenenä toimiminen
- Työntekijän oikeudet ja velvollisuudet
- Ansioluettelon laatiminen
Location and time
Syksy 2025.
Luennot syyskuussa, työskentelyä matkailualalla 112 tuntia loka-, marras tai joulukuussa tai myöhemmin oman aikataulun mukaisesti.
Materials
Opiskelija etsii oppimista tukevan materiaalin.
Teaching methods
Opintojaksolla tutustut matkailualaan ja työskentelet matkailuyrityksessä 112 tuntia. Matkailuala voi olla esimerkiksi työskentelyä ravintolassa, hotellissa, ohjelmapalveluissa tai museossa. Tutustut työelämäläheisillä luennoilla ja työelämässä matkailualan sesonkityöhön ja työntekijän oikeuksiin ja velvollisuuksiin. Opit laatimaan persoonallisen ansioluettelon.
Employer connections
Opintojakso sisältää työskentelyä matkailualalla.
Exam schedules
Ei ole tenttiä.
International connections
Opiskelija voi kohdata kansainvälisiä asiakkaita matkailussa ja/tai työyhteisö voi olla monikulttuurinen.
Completion alternatives
Osaamisen näyttö laaditaan ohjeistuksen mukaan.
Osaamisen näyttö on kahden sivun tuotos, jossa opiskelija peilaa osaamista opintojakson tavoitteisiin (matkailualan työtehtävät ja toimenkuvat, sesonkityö, työntekijät oikeudet ja velvollisuudet).
Liitteeksi keskeinen työtodistus ja ansioluettelo.
Palautus Moodleen sille varattuun kansioon.
Student workload
5 op = 133 tuntia opiskelijan työtä.
Työelämässä oleva tutustuminen on kolme viikkoa, 112 tuntia matkailualan työtä.
Assessment criteria, approved/failed
Hyväksytty
Opiskelija osaa työskennellä matkailualan perustehtävissä ja ymmärtää sesonkityön merkityksen matkailualalla. Opiskelija tunnistaa työntekijän oikeudet ja velvollisuudet. Hän osaa arvioida omaa ammatillista kehittymistä ja kehittymistarpeitaan. Opiskelija osaa laatia ansioluettelon. Opiskelija tiedostaa matkailualan toimenkuvia. Opiskelija antaa palautetta työskentelystä matkailualalla.
Hylätty
Opiskelija ei osaa työskennellä matkailualan perustehtävissä ja ei ymmärrä sesonkityön merkitystä matkailualalla. Opiskelija ei tunnista työntekijän oikeuksia ja velvollisuuksia. Hän ei osaa arvioida omaa ammatillista kehittymistä ja kehittymistarpeita. Opiskelija ei tee ansioluetteloa. Opiskelija ei tiedosta matkailualan toimenkuvia. Opiskelija ei anna palautetta työskentelystä matkailualalla.
Further information
Opiskelija voi olla työsuhteessa ja saada palkkaa tutustumisesta työelämään.