Projektiosaaminen (5 op)
Toteutuksen tunnus: R601ML99-3005
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
10.03.2025 - 26.08.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
- Ajoitus
-
27.08.2025 - 04.12.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 0 op
- Virtuaaliosuus
- 5 op
- TKI-osuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Etäopetus
- Yksikkö
- Agrologikoulutus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 30
- Koulutus
- Agrologikoulutus
Arviointiasteikko
H-5
Sisällön jaksotus
Hankkeen esittely ja biolaboratoriossa tehtävä osuus toteutetaan elo-syyskuussa. Projekitoimintaan ja hygieniaosaamiseen liittyvät osiot toteutetaan syys-marraskuussa.
Tavoitteet
Opiskelija
- Osaa projektityön ja projektioppimisen perusteet ja projektitoimintaa
- Tuntee projektiorganisaation rakenteena
- Oppii tarkastelemaan projekti- ja hanketoimintaa kehittämistyön muotona
- Tuntee luonnonvara-alan ja bio- ja kiertotalouden toimintaympäristön sekä arktisten olosuhteiden merkityksen ja vaikutukset toimintaan
- Tuntee biolaboratorion toimintaa
- Osaa asemoida maaseutuelinkeinojen ja agrologin toiminnan projekteissa.
Sisältö
Projekti käsitteenä ja työskentelytapana
Projektiorganisaatio
Projektin ohjaus- ja johtamismenetelmät ja työkalut
Erilaiset projektit
Biotalouden laboratoriotyöt
Aika ja paikka
Opintojakson tarkempi esittely ja aikataulut esitellään elokuussa. Biolaboratoriossa tehtävä osuus toteutetaan elo-syyskuussa. Projektiosaamiseen ja elintarvikehygieniaan liittyvä osuus toteutetaan syys-marraskuussa. Hygieniaosaamistesti on syys-lokakuussa.
Oppimateriaalit
Oppimateriaali annetaan opetuksen aikana
Opetusmenetelmät
Opintojaksossa tehdään biolaboratoriossa kasvien käsittelyä ja analysointia.
Opintojaksoon sisältyy luento-opetusta, josta osa on lähi- ja osa etäopetusta. Opiskelijat tekevät myös henkilökohtaisen kirjallisen esseen ja valmistelevat ryhmätyön, johon liittyy kirjallinen osuus ja ryhmätyön esittely. Opintojaksolla on myös mahdollisuus osallistua hygieniaosaamistestiin ja saada hygieniapassi.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Opintojaksolla ei ole erillisiä tenttejä. Opintojaksoon sisältyy kuitenkin hygieniaosaamistesti niille henkilöille, joilla ei ole vielä hygieniapassia. Hygieniaosaamistesti ja mahdollinen uusintatesti järjestetään syys-lokakuussa.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Mikäli opiskelija ei osallistu Biolabran lähipäiviin, voi hän suorittaa osuuden joko kesällä Luonnotuotteiden keruu ja käsittely opintojaksolla tai vuoden kuluttua Projektiosaaminen opintojaksolla.
Mikäli opiskelijalla on jo aiemmin suoritettu hygieniaosaamispassi, ei hygieniaosaamistestiin tarvitse osallistua.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
1-2
Tietää projektityön ja -oppimisen perusteet ja osallistuu projektiin ryhmän mukana. Tietää luonnonvara- ja biotalouden lähitoimintaympäristön sekä arktisten olosuhteiden merkityksen ja vaikutukset toimintaan. Tietää maaseutuelinkeinojen organisaatioita ja agrologin työmahdollisuuksia.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
3-4
Tuntee projektityön ja -oppimisen perusteet ja menettelyt, toimii vastuullisesti projektiryhmässä. Tuntee luonnonvara- ja biotalouden kansallisen toimintaympäristön. Osaa arvioida arktisten olosuhteiden merkitystä ja vaikutusta toimintaan. Tuntee maaseutuelinkeinojen organisaatioita ja osaa tarkastella agrologin työmahdollisuuksia ja työn kuvaa niissä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
5
Osaa projektityön ja -oppimisen perusteet ja menettelyt ja osaa toimia projektisuunnittelussa ja ryhmän johtamisessa. Osaa luonnonvara- ja biotalouden kansallisen toimintaympäristön ja tuntee myös sen kansainvälisiä liitoksia. Osaa analysoida maaseutuelinkeinojen organisaatioiden toimintaa, alan tulevaisuunäkymiä ja agrologin työmahdollisuuksia ja työn kuvaa niissä.