Kestävyyskasvatuksen erityiskysymyksiä (5 op)
Toteutuksen tunnus: LAER2413V24-3001
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
01.08.2024 - 31.07.2025
Ajoitus
01.08.2024 - 31.07.2025
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus (op)
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Kasvatustieteiden tiedekunta
Opetuskielet
- Englanti
- Suomi
Paikat
0 - 25
Tutkinto-ohjelma
- Kestävyyskasvatuksen kandidaatti- ja maisteriohjelma
Opettaja
- Ulla Kemi
- Ilkka Ratinen
Opiskelijaryhmät
-
KEKA3Kestävyyskasvatuksen ko 3. vuosikurssi
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:
• tarkastella, kuinka kestävyyskasvatuksessa otetaan huomioon tunteet
• perustella, kuinka sosiaalisesti oikeudenmukainen kestävyyskasvatus toteutetaan
• kriittisesti tarkastella kestävyyskysymyksiä lasten tulevaisuuden kannalta
• soveltaa ekopsykologista ymmärrystään kestävyysviestinnän perustana
Sisältö
• ympäristötunteet
• kestävyystoimien sosiaalinen oikeudenmukaisuus
• kestävyyskysymykset ja lapsen oikeudet
• kestävyyden viestintä
Aika ja paikka
Opintojakso suoritetaan Exam-tenttinä.
Lisätietoja opiskelijoille
Lapin ammattikorkeakoulun läsnäoleva tutkinto-opiskelija voi ilmoittautua maksutta Lapin yliopiston tarjoamiin LUC-opintoihin, mikäli opinnot voi liittää omaan tutkintoon. Ilmoittautuminen tapahtuu Lapin yliopiston Hakijan työpöydällä: https://hakeutuminen-lay.peppi4.lapit.csc.fi/web/hakijan-tyopoyta/. Valitse vasemmasta valikosta ensin ”Opintotarjonta” ja sen jälkeen sen alta ”LUC opinnot YO”, jolloin näet koko tarjonnan. Valitse kyseinen opintokokonaisuus ja ilmoittaudu.
Arviointiasteikko
H-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Hylätty (0): Vastaus ei täytä mitään alla asetetuista kriteereistä. Asiasisältö on tiedollisesti hyvin niukka ja esille tuodut asiat ovat epäolennaisia tai tenttikysymyksen ulkopuolelta. Vastaus on kirjoitettu yleistiedon perusteella, eikä siitä ole pääteltävissä hallitseeko tenttijä tentittävän teoksen sisältöä. Vastaus sisältää merkittäviä asiavirheitä.
Välttävä (1): Välttävässä vastauksessa käsitellään kysyttävän teeman kannalta vain yhtä tai hyvin harvoja asian kannalta merkityksellisiä seikkoja. Asioiden ymmärtäminen näyttäytyy suppeana, jopa jossakin määrin virheellisenä. Vastaus perustuu pääasiassa joidenkin yksityiskohtien referoimiseen. Rakenteeltaan vastaus on jäsentymätön ja kieliasussa on selkeitä puutteita.
Tyydyttävä (2): Tyydyttävässä vastauksessa tuodaan esiin joitakin relevantteja näkökulmia. Vastaus on kuitenkin jossakin määrin ylimalkainen ja/tai pinnallinen. Esitettyjen näkökulmien havainnollistaminen esimerkein on vähäistä ja kokonaisuuden hahmottuminen jää niukaksi. Vastaus on jäsentymätön ja siinä on mahdollisesti asiavirheitä. Kieliasu ei ole kaikilta osin huoliteltu.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Hyvä (3): Hyvässä vastauksessa käsitellään kysyttyä teemaa jossakin määrin eri näkökulmista, mutta tarkastelu jää osin kapeaksi. Useita tenttikirjallisuuden olennaisia asioita on esitelty, minkä lisäksi niitä on jossakin määrin yhdistelty ja havainnollistettu. Teksti on kirjoitettu ja jäsennetty selkeästi, ja se on kieliasultaan melko huoliteltu.
Kiitettävä (4): Kiitettävä vastaus on reflektoiva, luova ja moninäkökulmainen pohdinta, jossa pyritään käsitteellistämiseen. Lähes kaikki tenttikirjallisuudesta esiin nousseet, olennaiset asiat on tuotu jollakin tapaa esiin. Asiaa on käsitelty monista eri näkökulmista ja kattavasti. Vastauksessa on myös yhdistelevä ja asioita toisiinsa suhteuttava ote. Teksti on melko jäsentynyttä ja kieliasultaan suhteellisen huoliteltua.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Erinomainen (5): Erinomainen vastaus koostuu monipuolisesta, reflektoivasta, luovasta ja kriittisestä pohdinnasta, jossa tarkastellaan kysyttyä teemaa käsitteellisellä tasolla. Vastauksessa on esitelty kattavasti olennaiset tenttikirjallisuudesta poimitut asiat. Asioiden välisten suhteiden ymmärrys on selvästi näkyvissä. Vastauksen lähestymistapa on vertaileva ja arvioiva. Kuvattujen asioiden painoarvo ja käsittelynäkökulma on selkeästi argumentoitu. Vastaus on jäsentynyt ja kieliasu on huoliteltu.