Vastuullisuusviestintä (5 op)
Toteutuksen tunnus: R801MVVIESTOJ-3006
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
01.01.2024 - 30.10.2024
Ajoitus
01.02.2024 - 15.12.2024
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus (op)
5 op
T&K-osuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Restonomikoulutus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 70
Tutkinto-ohjelma
- Restonomikoulutus
Opettaja
- Sisko Häikiö
Tavoitteet
Opiskelija
• osaa määritellä vastuullisuusviestinnän ja sen roolin osana organisaation viestintää
• osaa tarkastella organisaation vastuullisuusviestintää ja sen nykytilaa
• osaa tunnistaa kehittämiskohteita organisaation vastuulli-suusviestinnässä
• osaa suunnitella vastuullisuusviestintää
• osaa laatia viestintäsuunnitelman organisaation vastuullisuus-viestinnän kehittämiseksi
• osaa esittää vastuullisuusviestintäsuunnitelman kohdeorgani-saatiolle vakuuttavasti, vaikuttavasti ja visuaalisesti havainnol-lisesti
Sisältö
Opinnot syventävät viestintäosaamista erityisesti vastuullisuusvies-tinnän näkökulmasta.
Sisällöt:
- vastuullisuusviestintä yritysviestinnän näkökulmasta
- sisällöt, keinot ja kanavat
- vastuullisuusviestinnän tarkastelu
- vastuullisuusviestinnän suunnittelu
- viestintästrategian tai -suunnitelman vakuuttava ja vaikut-tava esittäminen
Aika ja paikka
Opiskelijan oman aikataulun mukaisesti verkossa.
Kaikkien tehtävien lopullinen viimeinen palautuspäivä 15.12.2024.
Oppimateriaalit
Erityisesti matkailualalla:
- Pasanen, K. 2020. Vastuullisuusviestinnällä kohti kestävämpää matkailua. Teoksessa H. Konu, J. Pesonen & H. Reijonen (toim.) Matkailuliiketoimintaa teoriasta käytäntöön, luku 4/I. Tampere: Osuuskunta Vastapaino. E-kirja, Ellibs-verkkokirjahylly.
- Häikiö, S. & Koivunen, K. 2022. Digitaalinen vastuullisuusviestintä. Tietoperusta lappilaisten matkailuyritysten vastuullisuusviestinnälle digitaalisissa kanavissa. Lapin AMKin julkaisuja, Sarja B. Tutkimusraportit ja kokoomateokset 5/2022. Saatavilla osoitteesta: https://issuu.com/lapinamk/docs/b_5_2022_haikio_koivunen
Kaikilla aloilla:
- Eräranta, K. & Penttilä, V. 2021. Vastuullinen viestintä. ProComma Academic; 8. Helsinki: ProComma ry.
Muu materiaali ilmoitetaan Moodlessa. Muu opiskelijan valitsema ajankohtainen ja luotettava lähdemateriaali.
Opetusmenetelmät
verkko-opetus, itsenäinen opiskelu
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Opintojakson tehtävät tehdään opiskelijan omalle työorganisaatiolle tai tarvittaessa muulle opiskelijan alalle relevantille kohdeorganisaatiolle.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Opintojakson voi suorittaa myös osaamisen näyttönä osaamisportfoliolla ja sen suullisella esityksellä. Sovi tästä erikseen opettajan kanssa.
Sisällön jaksotus
ks. yllä
Lisätietoja opiskelijoille
Voit aloittaa itsenäisen opiskelun heti, kun pääset Moodleen.
Arviointiasteikko
H-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
1: Opiskelija saavuttaa opintojakson osaamistavoitteita osittain. Hänen tuotoksensa ovat puutteellisia tai muuten epäselviä.
2: Opiskelija saavuttaa opintojakson osaamistavoitteet osittain. Hänen tuotoksissaan on puutteita, mutta niistä voi olla hyötyä kohdeorganisaatiolle.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
3: Opiskelija saavuttaa opintojakson tavoitteet melko hyvin. Hänen tuotoksensa ovat osittain kohdeorganisaation hyödynnettävissä
4: Opiskelija saavuttaa opintojakson tavoitteet hyvin. Hänen tuotoksensa ovat kohdeorganisaation hyödynnettävissä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija saavuttaa opintojakson tavoitteet erinomaisesti. Hänen tuotoksensa tuovat erityistä lisäarvoa kohdeorganisaatiolle ja ovat suoraan hyödynnettävissä.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opiskelija ei tee vaadittavia suorituksia eikä siten saavuta opintojakson tavoitteita.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Osaamistavoitteiden saavuttaminen arvioidaan seuraavien suoritusten perusteella:
- nykytila-analyysi visuaalisena esityksenä 30 %
- viestintästrategia tai -suunnitelma kirjallisena 40 %
- viestintästrategian tai -suunnitelman suullinen esitys 30 %
Koko opintojakso arvioidaan sitten, kun kaikki tehtävät on palautettu.
Arviointi ja palaute tulee viimeistään 1 kk kuluessa palautuksesta.