Siirry suoraan sisältöön

EU-projektien suunnittelu ja työkalut (5 op)

Toteutuksen tunnus: R801MEUPTOOLS-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.12.2023 - 23.02.2024

Ajoitus

01.03.2024 - 31.05.2024

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus (op)

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

​Restonomikoulutus

Opetuskielet

  • Englanti
  • Suomi

Paikat

0 - 60

Tutkinto-ohjelma

  • Restonomikoulutus

Opettaja

  • Anzelika Krastina
  • Eeva Helameri

Vastuuhenkilö

Eeva Helameri

Tavoitteet

Opintojakson tavoitteena on perehdyttää opiskelija EU-rahoitteisen projektin suunnittelun eri vaiheisiin ja suunnittelussa käytettäviin työkaluihin. Opintojakson jälkeen:
• Hallitset projektisuunnittelun vaiheet
• Osaat hyödyntää projektisuunnittelussa käytettäviä työkaluja
• Tutustut rahoitusportaaleihin, joihin projektihakemukset tehdään (submit)
• Osaat sparrata projektin suunnitteluun osallistuvia toimijoita osana tavoitteellista projektisuunnittelua
• Tiedät, miten verkostoissa toimitaan ja millä tavoilla kumppanuuksia voi rakentaa
• Ymmärrät projektien budjetoinnin periaatteet
• Osaat laatia projektille viestintäsuunnitelman
• Osaat tehdä projektisuunnitelman omalle alallesi

Kompetenssit: ennakoiva kehittäminen, työelämässä toimiminen, kansainvälisyys ja monikulttuurisuus

Sisältö

EU-projektien suunnittelun vaiheet ja työkalut, kuten ongelmapuu/ratkaisupuu, strategia-analyysi, sidosryhmäanalyysi, toteutettavuusanalyysi, looginen viitekehys, aikataulutus, riskianalyysi, työpaketit
Rahoitusportaalit, kuten Eura2021, Funding & Tenders Portal
Verkostot ja kumppanuudet
Projektien budjetointi
Projektin viestintäsuunnitelma
Projektisuunnitelman laatiminen omalle alalle

Aika ja paikka

Luennot/työpajat pidetään pääsääntöisesti iltaisin. Luentojen/työpajojen ajankohdat ilmotetaan opintojakson Moodle-työtilassa.

Oppimateriaalit

EU Project Planning and Management Handbook, Eeva Helameri, Anzelika Krastina ja Eija Raasakka. Moodlessa lisäksi aiheeseen liittyviä artikkeleita, videoita ja muuta oppimateriaalia.

Opetusmenetelmät

Opintojakso toteutetaan virtuaalitoteutuksena ja siihen sisältyy itsenäistä ja ryhmätyöskentelyä. Opintojaksoon sisältyy luku- ja oppimateriaaliin tutustumista, harjoitustehtäviä, nauhoitettuja luentoja, työpajoja sekä ohjaustapaamisia. Virtuaaliset oppimisympäristöt Moodle, Zoom ja Teams.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Sovellat oppimaasi omaan alaasi. Moodle-materiaalissa työelämäasiantuntijoiden puheenvuoroja.

Kansainvälisyys

Opintojakson voi suorittaa sekä englanniksi että suomeksi. Opintojaksolla käytetään sekä suomenkielistä että englanninkielistä materiaalia. Opintojaksolle voi osallistua myös kansainvälisiä opiskeljoita.

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojakson voi tehdä opintojen eri vaiheissa. Opintojakso osa 15 opintopisteen kokonaisuutta.

- Johdanto EU-rahoitteisiin kehittämis- ja tutkimusprojekteihin
- EU-projektien suunnittelu ja työkalut
- EU-projektien toteutttaminen ja johtaminen

Lapin yliopiston läsnäoleva tutkinto-opiskelija voi ilmoittautua maksutta Lapin ammattikorkeakoulun tarjoamiin LUC-opintoihin, mikäli opinnot voi liittää omaan tutkintoon. Ilmoittautuminen tapahtuu Lapin ammattikorkeakoulun Hakijan työpöydällä: https://hakeutuminen-amk.peppi4.lapit.csc.fi/web/hakijan-tyopoyta/opiskeluhaku#3477

Arviointiasteikko

H-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Hylätty (0) Opiskelija ei osoita ymmärrystä ja osaamista projektisuunnittelun vaiheista ja työkalujen käytöstä. Opiskelija ei osoita osaamista projektin budjetoinnista ja viestintäsuunnitelman laatimisesta. Opiskelija ei osaa kuvata oman alan verkostoja ja periaatteita kumppanuuksien rakentamiseen. Opiskelija ei osaa laatia EU-ohjelmiin ja strategioihin soveltuvaa projektisuunnitelmaa.

Tyydyttävä (1) Opiskelija osoittaa vähäistä ymmärrystä ja osaamista projektisuunnittelun vaiheista ja työkalujen käytöstä. Opiskelija osoittaa vähäistä osaamista projektin budjetoinnista ja viestintäsuunnitelman laatimisesta. Opiskelija osaa vähäisesti kuvata oman alan verkostot ja periaatteet kumppanuuksien rakentamiseen. Opiskelija osaa laatia EU-ohjelmiin ja strategioihin vähäisesti soveltuvan projektisuunnitelman.

Tyydyttävä (2) Opiskelija osoittaa pintapuolista ymmärrystä ja osaamista projektisuunnittelun vaiheista ja työkalujen käytöstä. Opiskelija osoittaa pintapuolista osaamista projektin budjetoinnista ja viestintäsuunnitelman laatimisesta. Opiskelija osaa kuvata pintapuolisesti oman alan verkostot ja periaatteet kumppanuuksien rakentamiseen. Opiskelija osaa laatia EU-ohjelmiin ja strategioihin pintapuolisesti soveltuvan projektisuunnitelman.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3) Opiskelija osoittaa ymmärrystä ja osaamista projektisuunnittelun vaiheista ja työkalujen käytöstä. Opiskelija osoittaa osaamista projektin budjetoinnista ja viestintäsuunnitelman laatimisesta. Opiskelija osaa kuvata kattavasti oman alan verkostot ja periaatteet kumppanuuksien rakentamiseen. Opiskelija osaa laatia EU-ohjelmiin ja strategioihin melko hyvin soveltuvan projektisuunnitelman.

Hyvä (4) Opiskelija osoittaa laaja-alaista ymmärrystä ja osaamista projektisuunnittelun vaiheista ja työkalujen käytöstä. Opiskelija osoittaa laaja-alaista osaamista projektin budjetoinnista ja viestintäsuunnitelman laatimisesta. Opiskelija osaa kuvata ja analysoida kattavasti oman alan verkostot ja periaatteet kumppanuuksien rakentamiseen. Opiskelija osaa laatia EU-ohjelmiin ja strategioihin soveltuvan projektisuunnitelman monipuolisesti ja perustellusti.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Kiitettävä (5) Opiskelija osoittaa syvällistä ymmärrystä ja osaamista projektisuunnittelun vaiheista ja työkalujen käytöstä. Opiskelija osoittaa syvällistä osaamista projektin budjetoinnista ja viestintäsuunnitelman laatimisesta. Opiskelija osaa kuvata ja analysoida syvällisesti oman alan verkostot ja periaatteet kumppanuuksien rakentamiseen. Opiskelija osaa laatia EU-ohjelmiin ja strategioihin soveltuvan projektisuunnitelman monipuolisesti, perustellusti ja kehittävästi.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Kaikki tehtävät tulee olla suoritettuna hyväksytysti kurssilla annetun arviointikriteerien mukaisesti. Arviointi K5 - T1, hylätty.