Siirry suoraan sisältöön

Valokuvadokumentti (5 op)

Toteutuksen tunnus: T26K81-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.10.2023 - 31.12.2023

Ajoitus

01.01.2024 - 31.12.2024

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Kuvataiteilijakoulutus

Opetuskielet

  • Suomi

Tutkinto-ohjelma

  • Kuvataiteilijakoulutus

Opettaja

  • Panu Pohjola

Vastuuhenkilö

Panu Pohjola

Tavoitteet

Tavoitteena on valokuvakameraa käyttäen tutkia ja tallentaa yhteiskunnan tai ihmisen elämän rajattua ilmiötä itsenäisesti.

Sisältö

Sisältönä on itsenäisesti työskennellen kehittää, tietoperustaasi ja havaintoisi, perustuva idea valokuvadokumentiksi. Rajata idea pääväittämäksi ja toteuttaa kuvaukset. Tuotat ennen kuvauksia projektin esittelyn ja tuotantosuunnitelman jonka palautat ennen kuvauksia annettuun osoitteeseen. Kuvatusta materiaalista editoidaan 25-35 kuvan sarja joka toteuttaa tavoitteen ja pääväittämän. Kuvat ladataan painokelpoisina ja metadata täytettynä pilvipalvelimelle ja palautetaan määäräpäivään mennessä sähköpostilinkkina annettuun osoitteeseen. Tämän lisäksi kuvat julkaistaan internetpreesensiäsi tukevassa kanavassa internetlaadulla. Internetissä julkaiset myös taiteilijaesittelyn ja projektiesittelyn, sekä nimeät kuvat. Nämä toimitetetaan myös painokelposten kuvien yhteydessa annettuun osoitteeseen.

Oppimateriaalit

Oppimateriaalina voit tutustua valokuvakirjoihin. Kristoffer Albrecht, Esko Männikkö, Jaakko Heikkilä, Matti Saanio, Perttu Saksa tai Helsinki School valokuvataiteilijoihin. Huomaa, että valokuvadokumentti kirjana on huomattavasti laajempi kuin tämä kokonaisuus mitä tuotat.

Oppikirjana Tokakallinen toellisuutta ISBN 978-952-5897-01-2

Arviointiasteikko

H-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

0-2: Valokuvasarja ja oheismateriaali on palautettu ajallaan, halutussa formaatissa, laadulla ja laajuudessa sisällössä kuvattuihin osoitteisiin. Mikäli näissä on puutteita, tulee taiteilijan pystyä itsenäisesti tekemään pyydetyt täydennykset annettuun määräpäivään mennessä sovitulla tavalla.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Valokuvasarja ja oheismateriaali on palautettu ajallaan, halutussa formaatissa, laadulla ja laajuudessa sisällössä kuvattuihin osoitteisiin. Mikäli näissä on puutteita, tulee taiteilijan pystyä itsenäisesti tekemään pyydetyt täydennykset annettuun määräpäivään mennessä sovitulla tavalla. Valokuvien muoto ja toteutustapa tukevat kokonaisuutta visuaalisesti pääväittämän kautta perustelulla tavalla. Valokuvadokumetin otsikointi ja kuvien nimeäminen auttaa oivalluksen syntymisessä
Taiteilijaesittelyssä on osattu sijoittaa tekijä valokuvataiteen jatkumoon ja projektisesittely sitoo projektin laajemmin yleistettävään asiayhteyteen.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Valokuvasarja ja oheismateriaali on palautettu ajallaan, halutussa formaatissa, laadulla ja laajuudessa sisällössä kuvattuihin osoitteisiin. Mikäli näissä on puutteita, tulee taiteilijan pystyä itsenäisesti tekemään pyydetyt täydennykset annettuun määräpäivään mennessä sovitulla tavalla. Valokuvasarja toteuttaa pääväittämän niin, että katsojalle syntyy oivallus pääväittämästä kuviin ja niitä tukeviin teksteihin paneutuessa.
Valokuvadokumetin otsikointi ja kuvien nimeäminen auttaa oivalluksen syntymisessä. Pääväittämää toteutetaan projektin sisältöä tukevin monipuolisin visuaalisin, teknisin ja sanallisin keinoin. Valokuvien muoto ja toteutustapa tukevat kokonaisuutta visuaalisesti pääväittämän kautta perustelulla tavalla.
Taiteilijaesittelyssä on osattu sijoittaa tekijä valokuvataiteen jatkumoon ja projektisesittely sitoo projektin laajemmin yleistettävään asiayhteyteen.

Esitietovaatimukset

Esitietovaatimuksena pitää osata ja ymmärtää sisällössä vaaditut asiat ja saada käyttöösi valokuvauslaitteisto projektin ajaksi. Opiskelija vastaa kaikista projektin kustannuksista itse, kuvien editoinnin voi tehdä oppilaitoksen koneilla. Voit kysyä myös valokuvalaitteistoa lainaan oppilaitoksesta, mutta tätä ei voi taata.

Lisätiedot

Lisätietoja saa kurssin vastuuopettajalta.