Siirry suoraan sisältöön

Kotieläintuotannon perusteet (5 op)

Toteutuksen tunnus: R601ML105-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.10.2024 - 08.01.2025

Ajoitus

15.01.2025 - 22.04.2025

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus (op)

4 op

T&K-osuus

5 op

Toteutustapa

20 % Lähiopetus, 80 % Etäopetus

Yksikkö

Agrologikoulutus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 30

Tutkinto-ohjelma

  • Agrologikoulutus

Opettaja

  • Kirsi Muuttoranta
  • Laura Post

Vastuuhenkilö

Kirsi Muuttoranta

Opiskelijaryhmät

  • RA61M24S
    Agrologikoulutus (monimuoto-opinnot), Rovaniemi, Syksy 2024

Tavoitteet

Opiskelija
- Tuntee pohjoisen Suomen tuotantoeläimet ja niiden merkityksen alueelle
- Tietää eläinten ravitsemukselliset tarpeet ja tuotantoympäristön
- Tuntee eläinten lajityypillisen käyttäytymisen ja ymmärtää eläinten hyvinvoinnin periaatteet sekä merkityksen
- Tietää tärkeimmät hoitotoimenpiteet ja niiden vaikutuksen eläintuotteiden laadulle
- Ymmärtää talouden merkityksen eläintuotannossa.

Sisältö

Tuotantoeläimet ja niiden tarpeet
Ravitsemus ja tavallisimmat rehut
Hyvinvointi ja terveydenhoito
Tuotantoympäristö
Kotieläintuotannon työt

Aika ja paikka

Loue, Lapin amk Jokiväylä, Zoom, kevät 2025

Oppimateriaalit

ilmoitetaan Moodlessa

Opetusmenetelmät

Elä- ja lähiopetus, ilmoitetaan tarkemmin Moodlessa. Vierailu navetassa ja / tai lampolassa lähiopetusjaksolla.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

ilmoitetaan Moodlessa (tehtävät ja Moodle-tentti)

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Tarvittaessa sovitaan opintojakson opettajien kanssa.

Sisällön jaksotus

Ilmoitetaan Moodlessa

Arviointiasteikko

H-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

1-2
Tietää perusteet tuotantoeläinten ravitsemuksesta, tuotantoympäristöstä, käyttäytymisestä ja hyvinvoinnista. Tietää perusteet hoitotoimenpiteistä ja tietää taloudellisen tuotannon perusperiaatteita.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

3-4
Osaa eläinten ravitsemukselliset tarpeet ja siihen vaikuttavat tekijät. Tunnistaa eläinten käyttäytymisen ja tuotantoympäristön tärkeimmät piirteet eläimen hyvinvoinnin kannalta. Ymmärtää eläinten hoidon tavoitteet ja tuotannon taloudellisia periaatteita.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

5
Tuntee eläinten ravitsemukselliset tarpeet ja niihin vaikuttavat tekijät. Ymmärtää eläinten käyttäytymisen periaatteet, elinympäristön ja hyvinvoinnin vaikutukset käyttäytymiseen. Osaa arvioida tuotantoympäristön, hyvinvoinnin ja hoitotoimenpiteiden merkitystä eläimelle ja eläintuotteiden laadulle. Ymmärtää eläintuotannon yritystoimintana.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arvioitavat tehtävät ja tentti

Hylätty (0)

Ei täytä arviointikriteereitä tyydyttävän suorituksen tasolla.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Tietää perusteet tuotantoeläinten ravitsemuksesta, tuotantoympäristöstä, käyttäytymisestä ja hyvinvoinnista. Tietää perusteet hoitotoimenpiteistä ja tietää taloudellisen tuotannon perusperiaatteita.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Osaa eläinten ravitsemukselliset tarpeet ja siihen vaikuttavat tekijät. Tunnistaa eläinten käyttäytymisen ja tuotantoympäristön tärkeimmät piirteet eläimen hyvinvoinnin kannalta. Ymmärtää eläinten hoidon tavoitteet ja tuotannon taloudellisia periaatteita.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Tuntee eläinten ravitsemukselliset tarpeet ja niihin vaikuttavat tekijät. Ymmärtää eläinten käyttäytymisen periaatteet, elinympäristön ja hyvinvoinnin vaikutukset käyttäytymiseen. Osaa arvioida tuotantoympäristön, hyvinvoinnin ja hoitotoimenpiteiden merkitystä eläimelle ja eläintuotteiden laadulle. Ymmärtää eläintuotannon yritystoimintana.