Livestock Production (5 cr)
Code: R601ML105-3003
General information
- Enrollment
-
01.10.2024 - 08.01.2025
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
15.01.2025 - 22.04.2025
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 1 cr
- Virtual portion
- 4 cr
- RDI portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Unit
- Bachelor of Natural Resources, Agronomist
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 0 - 30
- Degree programmes
- Bachelor of Natural Resources, Agronomist
- Teachers
- Kirsi Muuttoranta
- Laura Post
- Teacher in charge
- Kirsi Muuttoranta
- Groups
-
RA61M24SBachelor of Natural Resources, Agronomist (Blended Studies), Rovaniemi, Autumn 2024
- Course
- R601ML105
Evaluation scale
H-5
Content scheduling
Ilmoitetaan Moodlessa
Objective
Opiskelija
- Tuntee pohjoisen Suomen tuotantoeläimet ja niiden merkityksen alueelle
- Tietää eläinten ravitsemukselliset tarpeet ja tuotantoympäristön
- Tuntee eläinten lajityypillisen käyttäytymisen ja ymmärtää eläinten hyvinvoinnin periaatteet sekä merkityksen
- Tietää tärkeimmät hoitotoimenpiteet ja niiden vaikutuksen eläintuotteiden laadulle
- Ymmärtää talouden merkityksen eläintuotannossa.
Content
Tuotantoeläimet ja niiden tarpeet
Ravitsemus ja tavallisimmat rehut
Hyvinvointi ja terveydenhoito
Tuotantoympäristö
Kotieläintuotannon työt
Location and time
Loue, Lapin amk Jokiväylä, Zoom, kevät 2025
Materials
ilmoitetaan Moodlessa
Teaching methods
Elä- ja lähiopetus, ilmoitetaan tarkemmin Moodlessa. Vierailu navetassa ja / tai lampolassa lähiopetusjaksolla.
Exam schedules
ilmoitetaan Moodlessa (tehtävät ja Moodle-tentti)
Completion alternatives
Tarvittaessa sovitaan opintojakson opettajien kanssa.
Student workload
135 h opiskelijan työtä
Assessment criteria, satisfactory (1)
1-2
Tietää perusteet tuotantoeläinten ravitsemuksesta, tuotantoympäristöstä, käyttäytymisestä ja hyvinvoinnista. Tietää perusteet hoitotoimenpiteistä ja tietää taloudellisen tuotannon perusperiaatteita.
Assessment criteria, good (3)
3-4
Osaa eläinten ravitsemukselliset tarpeet ja siihen vaikuttavat tekijät. Tunnistaa eläinten käyttäytymisen ja tuotantoympäristön tärkeimmät piirteet eläimen hyvinvoinnin kannalta. Ymmärtää eläinten hoidon tavoitteet ja tuotannon taloudellisia periaatteita.
Assessment criteria, excellent (5)
5
Tuntee eläinten ravitsemukselliset tarpeet ja niihin vaikuttavat tekijät. Ymmärtää eläinten käyttäytymisen periaatteet, elinympäristön ja hyvinvoinnin vaikutukset käyttäytymiseen. Osaa arvioida tuotantoympäristön, hyvinvoinnin ja hoitotoimenpiteiden merkitystä eläimelle ja eläintuotteiden laadulle. Ymmärtää eläintuotannon yritystoimintana.