Skip to main content

Livestock Production (5 cr)

Code: R601ML105-3003

General information


Enrollment
01.10.2024 - 08.01.2025
Registration for the implementation has ended.
Timing
15.01.2025 - 22.04.2025
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
1 cr
Virtual portion
4 cr
RDI portion
5 cr
Mode of delivery
Blended learning
Unit
Bachelor of Natural Resources, Agronomist
Teaching languages
Finnish
Seats
0 - 30
Degree programmes
Bachelor of Natural Resources, Agronomist
Teachers
Kirsi Muuttoranta
Laura Post
Teacher in charge
Kirsi Muuttoranta
Groups
RA61M24S
Bachelor of Natural Resources, Agronomist (Blended Studies), Rovaniemi, Autumn 2024
Course
R601ML105

Evaluation scale

H-5

Content scheduling

Ilmoitetaan Moodlessa

Objective

Opiskelija
- Tuntee pohjoisen Suomen tuotantoeläimet ja niiden merkityksen alueelle
- Tietää eläinten ravitsemukselliset tarpeet ja tuotantoympäristön
- Tuntee eläinten lajityypillisen käyttäytymisen ja ymmärtää eläinten hyvinvoinnin periaatteet sekä merkityksen
- Tietää tärkeimmät hoitotoimenpiteet ja niiden vaikutuksen eläintuotteiden laadulle
- Ymmärtää talouden merkityksen eläintuotannossa.

Content

Tuotantoeläimet ja niiden tarpeet
Ravitsemus ja tavallisimmat rehut
Hyvinvointi ja terveydenhoito
Tuotantoympäristö
Kotieläintuotannon työt

Location and time

Loue, Lapin amk Jokiväylä, Zoom, kevät 2025

Materials

ilmoitetaan Moodlessa


Teaching methods

Elä- ja lähiopetus, ilmoitetaan tarkemmin Moodlessa. Vierailu navetassa ja / tai lampolassa lähiopetusjaksolla.

Exam schedules

ilmoitetaan Moodlessa (tehtävät ja Moodle-tentti)

Completion alternatives

Tarvittaessa sovitaan opintojakson opettajien kanssa.

Student workload

135 h opiskelijan työtä

Assessment criteria, satisfactory (1)

1-2
Tietää perusteet tuotantoeläinten ravitsemuksesta, tuotantoympäristöstä, käyttäytymisestä ja hyvinvoinnista. Tietää perusteet hoitotoimenpiteistä ja tietää taloudellisen tuotannon perusperiaatteita.

Assessment criteria, good (3)

3-4
Osaa eläinten ravitsemukselliset tarpeet ja siihen vaikuttavat tekijät. Tunnistaa eläinten käyttäytymisen ja tuotantoympäristön tärkeimmät piirteet eläimen hyvinvoinnin kannalta. Ymmärtää eläinten hoidon tavoitteet ja tuotannon taloudellisia periaatteita.

Assessment criteria, excellent (5)

5
Tuntee eläinten ravitsemukselliset tarpeet ja niihin vaikuttavat tekijät. Ymmärtää eläinten käyttäytymisen periaatteet, elinympäristön ja hyvinvoinnin vaikutukset käyttäytymiseen. Osaa arvioida tuotantoympäristön, hyvinvoinnin ja hoitotoimenpiteiden merkitystä eläimelle ja eläintuotteiden laadulle. Ymmärtää eläintuotannon yritystoimintana.

Go back to top of page