Siirry suoraan sisältöön

Verkkosivujen toteutus ja julkaisu (5 op)

Toteutuksen tunnus: T42T154OJ-3006

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.10.2023 - 07.04.2024

Ajoitus

08.04.2024 - 31.05.2024

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Tradenomikoulutus, tietojenkäsittely

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 55

Tutkinto-ohjelma

  • Tietojenkäsittelyn koulutus

Opettaja

  • Johanna Vuokila

Vastuuhenkilö

Johanna Vuokila

Opiskelijaryhmät

  • TA42T24K
    Tradenomikoulutus, tietojenkäsittely (monimuototo-opinnot), Tornio, kevät 2024
  • T42T24K
    Tradenomi (AMK) tietojenkäsittely, Xbit-akatemia, päiväopinnot, Tornio, kevät 2024

Tavoitteet

Osaat suunnitella ja toteuttaa verkkosivun ja sen julkaisuympäristön.

Sisältö

- HTML ja CSS perusteet ja niiden soveltaminen verkkosivun toteuttamisessa
- Virtuaalisen julkaisuympäristön suunnittelu ja rakentaminen ja verkkosivun toteutus tähän ympäristöön.

Aika ja paikka

Opintojakson materiaali on saatavilla verkossa, ja ohjausluennot ovat zoomin välityksellä verkossa. Ohjausluennot zoomissa ovat iltaisin 17-19 välillä.

Oppimateriaalit

https://www.w3schools.com/

Opetusmenetelmät

Aloitusinfo, valmiit opetusvideot, harjoitukset, ohjaus

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Uusinnoista sovitaan opintojakson opettajan kanssa erikseen.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Opiskelija voi esittää opintojakson aloituspäivänä viimeistään opettajalle suunnitelman kuinka hän näyttää toteen osaamisensa seuraavista opintojakson vaadittavista aihealueista: html, css, bootstrap ja verkkosivujen julkaiseminen netissä. Ota yhteyttä opettajaan jos tunnistat, että sinulla on jo olemassa olevaa osaamista edellä mainituista aihealueista.

Voit myös opiskella yllämainitut aihepiirit (html, css, bootstrap, julkaiseminen) itsenäisesti muilla tavoin kuin noudattamalla tämän opintojakson prosessia ja sopia opettajan kanssa kuinka näytät osaamisesi.

Sisällön jaksotus

Opintojakson viikko 1:
html
Opintojakson viikko 2:
html+css aloitus
Opintojakson viikko 3:
css
Opintojakson viikko 4:
Bootstrap
Opintojakson viikko 5:
Lopputehtävän teko + nettisivujen julkaisu

Arviointiasteikko

H-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tyydyttävä 1
Suunnittelet, toteutat ja julkaiset verkkosivut sopivilla välineilä. Suunnitelmassa ja toteutuksessa on virheitä ja puutteita. Kuvailet tekemistäsi.
Tyydyttävä 2
Suunnittelet, toteutat ja julkaiset verkkosivut sopivilla välineilä. Suunnitelmassa ja toteutuksessa on jonkin verran puutteita. Kuvailet tekemistäsi ja tekemiäsi valintoja.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä 3
Suunnittelet, toteutat ja julkaiset verkkosivut sopivilla välineilä. Pyrit selittämään tekemistäsi ja tekemiäsi valintoja.
Hyvä 4
Suunnittelet, toteutat ja julkaiset verkkosivut sopivilla välineilä. Selität tekemistäsi ja tekemiäsi valintoja.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Kiitettävä 5
Suunnittelet, toteutat ja julkaiset verkkosivut sopivilla välineilä. Perustelet tekemistäsi ja tekemiäsi valintoja asiantuntevasti.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojaksolla tulee olla suoritettuna kaikki tehtävät/harjoitukset, joita on noin 20-25 kappaletta.

Lisäksi opintojaksolla tehdään julkaistava lopputehtävä, jonka arviointikriteerit ovat seuraavat:

Arvointi:

Tyydyttävä 1

Suunnittelet, toteutat ja julkaiset yksinkertaiset verkkosivut sopivilla välineillä. Suunnitelmassa ja toteutuksessa on virheitä ja puutteita.

-> käytännössä: olet toteuttanut 4-5 sivua, joissa on vähän kuvia ja tekstejä. Olet siirtänyt sivut nettiin. Et ole kiinnittänyt huomiota juurikaan sivun asetteluun ja muotoiluun. Olet käyttänyt vain yksinkertaisia elementtejä. Olet saanut elementit sivuille käyttämällä jotakin layouttia, joka ei ole onnistunut täysin, jolloin elementit eivät sijoitu aivan kuten haluaisit. Sivustolla on toimiva navigaatio, eli ratkaisussa on useita sivuja. Pelkkä yhden html-sivun palauttaminen ei ole hyväksyttävä palautus. Sivujen tekemiseen on mennyt vain vähän aikaa. Et ole käyttänyt bootrapin gridiä, css-gridia tai flexboxia.

Tyydyttävä 2
Suunnittelet, toteutat ja julkaiset yksinkertaiset verkkosivut sopivilla välineillä. Suunnitelmassa ja toteutuksessa on jonkin verran puutteita.

-> käytännössä: olet toteuttanut 4-5 sivua, joissa on kohtuullisesti tekstiä ja kuvia. Olet yrittänyt jakaa sivua osiin joko gridillä, flexboxilla, tai bootstrapin gridillä. Toteutuksessa on kuitenkin puutteita, esimerkiksi sivun muotoilussa, tasauksissa ja layouteissa. Olet käyttänyt sivun tekemiseen vain vähän aikaa.

Hyvä 3
Suunnittelet, toteutat ja julkaiset verkkosivut sopivilla välineillä vaatimusmäärittelyn mukaisesti. Verkkosivut ovat toiminnallisuudeltaan hyvät.

-> käytännössä: olet toteuttanut 4-5 sivua, joissa muodostuu kuva siististä sivustosta. Olet käyttänyt flexboxia /css-gridiä. Olet noudattanut vaatimuksia, ja olet käyttänyt hyvin opintojaksolla opittuja elementtejä ja muotoiluja. Olet kiinnittänyt huomiota siihen miltä sivu näyttää, ja kuinka elementit sijoittuvat hyvin. Olet myös käyttänyt aikaa sivuston sisällön luomiseen. Olet käyttänyt sivun tekemiseen kohtuullisesti aikaa.. Sivusi käyttää bootstrappia, ja se skaalautuu aika hyvin, tässä voi ilmentyä kuitenkin jotain vaillinaisuuksia, kuten kaikki elementit eivät skaaludu yhtä hyvin.

Hyvä 4
Suunnittelet, toteutat ja julkaiset monielementtisiä verkkosivuja sopivilla välineillä. Olet perehtynyt syvällisesti verkkosivuratkaisujen mahdollisuuksiin ja soveltanut oppimaasi.

-> käytännössä: olet toteuttanut 4-5 sivua, joista välittyy monipuolinen elementtien, layoutin sekä muotoilun toteuttaminen. Olet käyttänyt sekä grid että flexbox -tekniikkaa, ja muokannut ulkoasua runsaasti. tekemiseen kohtuullisesti aikaa.. Sivusi käyttää bootstrappia, ja se skaalautuu hyvin.

Kiitettävä 5
Suunnittelet, toteutat ja julkaiset monielementtisiä verkkosivuja sopivilla välineillä. Olet perehtynyt verkkosivujen tuottamiseen syvällisesti ja soveltanut oppimaasi laajasti omassa työssäsi.

-> käytännössä: olet toteuttanut 4-5 sivua, joista välittyy viimeistelty koodaus. Olet käyttänyt erittäin monipuolisesti opintojaksolla opittuja asioita. Sivun muotoilun ja layout on moitteetonta, ja ulkoasun muokkaus on viimeisteltyä. Olet käyttänyt CSS-muotoilua erittäin monipuolisesti sekä asemointi ja asettelu on moitteetonta. Olet käyttänyt paljon aikaa sivun sisällön, toiminnallisuuden ja ulkonäön muokkaamiseen. Sivusi käyttää bootstrappia, ja se skaalautuu hyvin.. (huomaa, että arvosanaan viisi päätyminen tarkoittaa, että myös kaikki aikaisemmat vaatimukset täyttyvät, esimerkiksi nelosen kriteerit)

Esitietovaatimukset

Tunnet tietojärjestelmien ja niiden suunnittelun perusteet
Osaat virtualisoida tietokoneita ja siirtää tietoa niiden välillä