Siirry suoraan sisältöön

Osaamisen tunnistaminen ja urasuunnittelu (5 op)

Toteutuksen tunnus: R801M001-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.10.2023 - 29.11.2024

Ajoitus

02.01.2024 - 30.11.2024

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus (op)

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

​Restonomikoulutus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 30

Tutkinto-ohjelma

  • Restonomikoulutus

Opettaja

  • Mervi Angeria

Tavoitteet

Opiskelija osaa tunnistaa ja kuvata työelämässä ja matkailualalla tarvittavaa osaamista. Opiskelija osaa tunnistaa ja kuvata omaa osaamistaan ja osaamisen kehittämistarpeita. Opiskelija osaa suunnitella omaa urapolkua.

Sisältö

- työelämän ja matkailualan osaamistarpeet ja mahdollisuudet
- oman osaamisen ja kehittämistarpeiden tunnistaminen ja kuvaaminen
- urasuunnittelu

Aika ja paikka

Opintojakson voi tehdä opintojen eri vaiheissa tukemaan urasuunnittelua
- opintojen alussa (esim. jos matkailuala on sinulle uusi)
- opintojen aikana (esim. omien profiloivien opintojen ja osaamisen kehittämisen suunnittelussa) tai
- opintojen loppuvaiheessa ja työelämään siirtymisessä.

Opintojakson voi suorittaa etänä, paikasta riippumatta ja itsenäisesti verkko-opiskeluna. Se tarkoittaa sitä, että teet itseohjautuvasti ja itsenäisesti valintoja niin sisältöjen kuin opiskelusi suhteen. Suunnittelet omat tavoitteesi ja opiskelusuunnitelmasi, jonka jälkeen voit edetä opiskelussa oman aikataulusi mukaisesti.

Opintojakso toteutetaan non-stoppina eli voit suorittaa opintojakson joustavasti ja omassa tahdissa alla olevat palautuspäivämäärät huomioiden:
- kevätlukukaudella portfolion viimeinen palautuspäivä on 31.5.2024 (arviointi 7.6.2024 mennessä)
- kesälukukaudella portfolion viimeinen palautuspäivä on 18.8.2024 (arviointi 31.8.2024 mennessä)
- syyslukukaudella portfolion viimeinen palautuspäivä on 30.11.2024 (arviointi 13.12.2024 mennessä)

Voit palauttaa oppimistehtävän (portfolion) arvioitavaksi myös muuna ajankohtana, jolloin arviointi annetaan kuukauden kuluessa palautuksesta.

Huomaa, että vapaajaksojen aikana (vko 10, 25-32, 42) ei ole tarjolla ohjaavan opettajan ohjausta eikä arviointia. Tänä aikana myöskään ilmoittautumisia ei oteta vastaan.

Oppimateriaalit

Voit hyödyntää erilaisia osaamisen tunnistamiseen ja urasuunnitteluun liittyviä lähdeaineistoja ja oppimateriaaleja, kuten kirjoja, oppaita, julkaisuja, harjoituksia, sivustoja ja podcasteja, joista voit valita itsellesi parhaiten soveltuvat aineistot käyttöösi. Materiaalia on koottu Moodleen ja voit myös hakea ja hyödyntää muuta materiaalia.

Opetusmenetelmät

Opintojakso toteutetaan itsenäisenä verkko-opintona. Saat ohjausta ja tukea itsenäiseen opiskeluun Moodlessa olevista materiaaleista ja kirjallisista ohjeistuksista. Saat henkilökohtaista prosessiohjausta opiskelusi aikana Moodlessa sekä kirjallisen palautteen ohjaavalta opettajalta suunnitelmastasi ja arvioinnin oppimistehtävästä (portfoliosta).

Sisällön jaksotus

- Oman osaamisen tunnistaminen ja kuvaaminen
- Työelämän ja matkailualan osaamistarpeet ja mahdollisuudet
- Oman osaamisen kehittämistarpeiden tunnistaminen ja kuvaaminen
- Urasuunnittelu

Lisätietoja opiskelijoille

HUOM! Kun olet tehnyt ilmoittautumisen opintojaksolle Pepissä, laita viestiä mervi.angeria@lapinamk.fi ilmoittautumisen hyväksymistä varten. Kun ilmoittautumisesi on hyväksytty Pepissä, pääset Moodleen ja voit aloittaa itsenäisen opiskelun.

Opintojaksolle on rajoitettu osallistujamäärä ja osallistujat hyväksytään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen on sitova.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Hylätty (0) Opiskelija ei osaa tunnistaa ja kuvata työelämän ja matkailualan osaamistarpeita ja mahdollisuuksia. Opiskelija ei osaa tunnistaa ja kuvata omaa osaamistaan ja osaamisen kehittämistarpeita. Opiskelija ei osaa suunnitella omaa urapolkua.

Tyydyttävä (1) Opiskelija osaa tunnistaa ja kuvata työelämän ja matkailualan osaamistarpeita ja mahdollisuuksia vähäisesti. Opiskelija osaa tunnistaa ja kuvata omaa osaamistaan ja osaamisen kehittämistarpeita vähäisesti. Opiskelija osaa suunnitella omaa urapolkua vähäisesti.

Tyydyttävä (2) Opiskelija osaa tunnistaa ja kuvata työelämän ja matkailualan osaamistarpeita ja mahdollisuuksia pintapuolisesti. Opiskelija osaa tunnistaa ja kuvata omaa osaamistaan ja osaamisen kehittämistarpeita pintapuolisesti. Opiskelija osaa suunnitella omaa urapolkua pintapuolisesti.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3) Opiskelija osaa tunnistaa ja kuvata työelämän ja matkailualan osaamistarpeita ja mahdollisuuksia melko kattavasti. Opiskelija osaa tunnistaa ja kuvata omaa osaamistaan ja osaamisen kehittämistarpeita kattavasti. Opiskelija osaa suunnitella omaa urapolkua perustellusti.

Hyvä (4) Opiskelija osaa tunnistaa ja kuvata työelämän ja matkailualan osaamistarpeita ja mahdollisuuksia kattavasti. Opiskelija osaa tunnistaa ja kuvata omaa osaamistaan ja osaamisen kehittämistarpeita kattavasti ja perustellusti. Opiskelija osaa suunnitella omaa urapolkua kattavasti ja perustellusti.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Kiitettävä (5) Opiskelija osaa tunnistaa ja kuvata työelämän ja matkailualan osaamistarpeita ja mahdollisuuksia monipuolisesti. Opiskelija osaa tunnistaa ja kuvata omaa osaamistaan ja osaamisen kehittämistarpeita monipuolisesti ja perustellusti. Opiskelija osaa suunnitella omaa urapolkua monipuolisesti, perustellusti ja kehittävästi.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

- Opiskelu- ja ajankäyttösuunnitelma
- Osaamisen tunnistamisen ja urasuunnittelun portfolio