Ruotsin kieli (5 op)
Toteutuksen tunnus: R601ML7OJ-19006
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
11.03.2024 - 25.08.2024
Ajoitus
26.08.2024 - 15.12.2024
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus (op)
2 op
Toteutustapa
60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus
Yksikkö
Agrologikoulutus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 60
Tutkinto-ohjelma
- Maaseutuelinkeinojen koulutus
Opettaja
- Päivi Saari
Vastuuhenkilö
Päivi Saari
Opiskelijaryhmät
-
R61M21SAgrologikoulutus, Rovaniemi, syksy 2021
Tavoitteet
Ensisijaiset: Opiskelija selviytyy keskeisissä sosiaalisissa, työelämän ja ammattialan viestintätilanteissa sekä perehtyy pohjoismaiseen kulttuuri- ja elinkeinoalueeseen. Opiskelija saavuttaa kielitaitolaissa määritellyn ruotsin suullisen ja kirjallisen taidon (= taitotasot B1-B2).
Täydentävät: Osaa laajasti ruotsin kielen sanastoa. Käyttää aktiivisesti ruotsin kieltä.
Suullinen: 2,5 op
Kirjallinen: 2,5 op
Sisältö
Tausta ja koulutus, työelämän tilanteita, tavallisimpia liikekirjeitä, neuvottelu, työnhaku, yritys- tai posteriesitys, maaseutuelinkeinojen sanasto
Aika ja paikka
Rovaniemi, syksy -24
Oppimateriaalit
Moodle-materiaali Svenska för agrologer
LIsämateriaali: Flex-sarjan ruotsin kirjat, esim. Flexservice, Liikeviestinnän käsikirja - liikekirjeet vaihtoon 7 kielellä, Neuvottelutaidon käsikirja, Nätfräsch-verkkokurssi
Opetusmenetelmät
Lähitunnit, ZOOM-tunnit ja exkursio 23.-24.9.
Tunteja n. 30 materiaali Moodlessa, sisältönä: oma tausta, koulutus, ammatti, työnhaku, neuvottelu, alan yritykset ja organisaatiot sekä alakohtainen sanasto, integrointi Poluun (opintokäynnin suunnittelu ja tiedonhaku)
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Opintojakson lopussa tentti ja mahdollinen uusinta rästitunneilla / Examissa
Lisätietoja opiskelijoille
Tee mielellään lähtökysely ennen opintojakson alkua, Moodle avautuu hieman ennen opintojakson alkua sisältöön tutustumista varten.
Arviointiasteikko
H-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
1-2: Osaa kertoa lyhyesti ja ymmärrettävästi taustastaan sekä alan yrityksistä ja palveluista ruotsin kielellä. Osaa toimia ruotsin kielellä ennakoitavissa toimenkuvansa viestintätilanteissa ja hakea tietoa helppolukuisista ruotsin kielisistä lähteistä. Tietää pohjoismaisesta kulttuuri- ja elinkeinoalueesta jotakin.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
3-4: Osaa kertoa taustastaan ja alansa organisaatioista ruotsin kielellä eheänä kokonaisuutena sekä selviytyy kohtalaisen hyvin toimenkuvansa työelämäkontakteista, palvelutilanteista sekä alaa koskevasta tiedonhausta ruotsinkielisistä lähteistä. Tuntee pohjoismaista kulttuuri- ja elinkeinoaluetta kohtalaisesti.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
5: Esittelee taustaansa, esiintyy neuvottelutilanteissa sekä selvitytyy työelämäkontakteista luontevasti ruotsin kielellä. Hallitsee työnhaun ja osaa jäsentää itsenäisesti tietoa alansa eri ruotsinkielisistä lähteistä. Tuntee laajasti pohjoismaista kulttuuri- ja elinkeinoaluetta.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointiperusteet: Hyväksytysti suoritetut suulliset (2) ja kirjalliset harjoitustyöt (1-2), tentti sekä jatkuva näyttö. Polun exkursioon osallistuminen, jos Polu kuuluu opiskelijan OPSiin.
Arviointiin vaikuttavat:
- Suulliset ja kirjalliset harjoitustyöt
- Tentti
- Jatkuva näyttö
- Opintojakson sekä suullisen ja kirjallisen taidon arviointi perustuu eurooppalaisen viitekehykseen pohjautuviin Ruotsin taitotasokuvauksiin
Opintojakso täyttää Kielilain (423/2003) edellyttämän ruotsin kielen taidon, joka arvioidaan T/H (suullinen ja kirjallinen taito erikseen) ja merkitään päättötodistuksen liitteelle. Arvosanat 1-3 vastaavat suullisen ja kirjallisen taidon tyydyttävää ja 4-5 hyvää arvosanaa. Teemojen arviointi: Hyväksytysti suoritetut suulliset ja kirjalliset harjoitustyöt, tentti sekä jatkuva näyttö. Osaamiskuvaukset liittyvät ammatillisen osaamisen esittelyyn, tiedonhankintaan ja työelämän viestintään. Ruotsin suullisen ja kirjallisen arvioinnin (T/H) taitotasokuvaukset tarkemmin Ruotsin taitotasokuvauksissa.
Tyydyttävä (1)
Kertoo lyhyesti ja yksipuolisesti koulutuksestaan, työkokemuksestaaan ja -tehtävistään sekä alan yrityksistä ja palveluista. Osaa toimia lähteitä apuna käyttäen ennakoitavissa toimenkuvansa viestintätilanteissa ja hakea tietoa helppolukuisista ruotsinkielisistä lähteistä.
Tyydyttävä (2)
Osaa kertoa keskeisiä asioita koulutuksestaan, työkokemuksestaan ja -tehtävistään sekä alan yrityksistä ja palveluista. Osaa toimia ruotsin kielellä ennakoitavissa toimenkuvansa viestintätilanteissa ja hakea tietoa helppolukuisista ruotsinkielisistä lähteistä.
Hyvä (3)
Osaa kertoa koulutuksestaan, työkokemuksestaan ja -tehtävistä sekä alansa organisaatioista eheänä kokonaisuutena sekä selviytyy kohtalaisen hyvin toimenkuvansa työelämäkontakteista, palvelutilanteista sekä alan ruotsinkielisistä lähteistä.Tuntee kohtalaisen hyvin pohjoismaista kulttuuri- ja elinkeinoaluetta.
Hyvä (4)
Esittelee koulutustaan, työkokemustaan ja -tehtäviään monipuolisesti, esiintyy neuvottelutilanteissa sekä selviytyy työelämäkontakteista suhteellisen luontevasti ja asianomaisella tyylillä. Hallitsee työnhaun ja osaa jäsentää itsenäisesti tietoa alansa eri ruotsinkielisistä lähteistä.
Kiitettävä (5)
Esittelee koulutustaan, työkokemustaan ja -tehtäviään monipuolisesti, esiintyy neuvottelutilanteissa sekä selviytyy työelämäkontakteista luontevasti asianomaisella tyylillä ja on aloitteellinen. Hallitsee työnhaun ja osaa jäsentää itsenäisesti tietoa alansa ruotsinkielisistä lähteistä.
Englanniksi