Siirry suoraan sisältöön

Konetekniikka tutuksi (5 op)

Toteutuksen tunnus: K502K401OJ-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
15.03.2024 - 01.09.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
02.09.2024 - 20.12.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
1 op
Virtuaaliosuus
4 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Yksikkö
Insinöörikoulutus, konetekniikka
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 75
Opettajat
Mari-Selina Kantanen
Vastuuopettaja
Mari-Selina Kantanen
Ryhmät
KA52K24S
Insinöörikoulutus, konetekniikka (monimuoto-opinnot), Kemi, Syksy 2024
K52K24S
Insinöörikoulutus, konetekniikka (päiväopinnot), Kemi, syksy 2024
KA52K24Sr1
Insinöörikoulutus, konetekniikka (monimuoto-opinnot), Kemi, Syksy 2024
KA52K24Sr2
Insinöörikoulutus, konetekniikka (monimuoto-opinnot), Kemi, Syksy 2024
KA52K24Sr3
Insinöörikoulutus, konetekniikka (monimuoto-opinnot), Kemi, Syksy 2024
Opintojakso
K502K401OJ

Arviointiasteikko

H-5

Tavoitteet

Tällä opintojaksolla tutustut koneinsinöörin työhön, tehtäviin, toimenkuviin ja erilaisiin työympäristöihin. Opintojakson aikana insinööriala ja tulevaisuuden työmahdollisuudet selkiytyvät sekä saat arvokasta tietoa tulevien harjoittelujen suhteen. Opintojaksolla tutustut Pohjois-Suomen alueella toimiviin yrityksiin, jotka toimivat erilaisilla teollisuuden sektoreilla (esim. teräs-, metsä-, energia-, kaivannais- ja konepajateollisuus). Opit hakemaan tietoa yrityksistä ja tutustut erilaisiin toimintatapoihin sekä esim. turvallisuuskäytäntöihin ja kunkin teollisuuden alojen kiertotalouteen. Opintojakson kautta ymmärrät, että insinöörille tärkeitä taitoja ovat opiskeltavaan alaan liittyvien taitojen lisäksi myös erilaiset geneeriset ja työelämätaidot (mm. viestintä- ja vuorovaikutustaidot, ongelmanratkaisu- ja johtamistaidot, projektityöskentelytaidot, luovuus, itsearviointitaito, kielitaito).

Sisältö

- opetussuunnitelma (OPS) ja henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS) urasuunnitelman näkökulmasta
- koneinsinöörialan yleiskuva
- Pohjois-Suomen alueen yritykset, niiden toiminta ja työmahdollisuudet insinööreille
- eri teollisuuden alojen kiertotalous (esim. syntyvät sivuvirrat)
- työturvallisuus teollisuudessa
- tiedonhankinta ja tekninen dokumentointi
- geneeriset- ja työelämätaidot

Aika ja paikka

Syyskuu-joulukuu 2024.

Oppimateriaalit


Moodlessa jaettava materiaali, tiedonhakumateriaali mm. koneinsinöörialaan, yrityksiin, kiertotalouteen ja kestävään kehitykseen sekä turvallisuuteen liittyen.



Opetusmenetelmät

Luennot, harjoitukset, excursiot/vierailut.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Alueen teollisuuteen tutustuminen, oman harjoittelupolun suunnittelu, urasuunnittelu.
Mahdolliset vierailuluennot ja excursiot.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Opintojaksolla ei ole tenttiä.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tunnistaa opiskeltavan koulutuksen henkilökohtaisen opetussuunnitelman (HOPS) ja koneinsinöörialan yleisesti, sekä millaisia mahdollisuuksia pohjoinen toimintaympäristö tarjoaa koneinsinööreille. Opiskelija osaa kuvailla Pohjois-Suomen alueella toimivia yrityksiä ja sekä löytää niiden tarjoamia työmahdollisuuksia. Opiskelijan tunnistaa kiertotalouden käsitteen ja työturvallisuuden merkityksen teollisuudessa. Opiskelijan löytää erilaisia tiedonhankintakeinoja ja tunnistaa teknisen dokumentoinnin perusteet. Opiskelija tunnistaa geneeristen ja työelämätaitojen merkityksen koneinsinöörialalla.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa laatia henkilökohtaisen opetussuunnitelman (HOPS) urasuunnitelman näkökulmasta. Opiskelija osaa kertoa Pohjois-Suomen alueella toimivista eri teollisuuden alojen yrityksistä ja sekä niiden tarjoamista työmahdollisuuksista. Opiskelijan osaa määritellä kiertotalouden käsitteen, sekä kertoa eri teollisuuden alojen kiertotaloudesta ja työturvallisuudesta. Opiskelijan tulkitsee keräämäänsä tietoa ja käyttää teknisen dokumentoinnin välineitä. Opiskelija käyttää geneerisiä ja työelämätaitoja projektityössä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa laatia henkilökohtaisen opetussuunnitelman (HOPS) ja soveltaa sitä urasuunnitelman näkökulmasta. Opiskelija tutkii Pohjois-Suomen alueella toimivia eri teollisuuden alojen yrityksiä, ja osaa esitellä niiden toimintaa ja työmahdollisuuksia. Opiskelija osaa selittää kiertotalouden käsitteen, sekä analysoida ja tulkita sen merkitystä teollisuuden aloille. Opiskelija perustelee työturvallisuuden merkityksen teollisuudessa ja analysoi koneinsinöörialan työturvallisuutta. Opiskelija soveltaa ja analysoi keräämäänsä tietoa ja käyttää teknisen dokumentoinnin välineitä. Opiskelija soveltaa geneerisiä ja työelämätaitoja projektityössä.

Siirry alkuun