Siirry suoraan sisältöön

Matkailun toimintaympäristö (5 op)

Toteutuksen tunnus: MATR210-3009

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.10.2023 - 17.03.2024

Ajoitus

18.03.2024 - 19.05.2024

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus (op)

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

​Restonomikoulutus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 100

Tutkinto-ohjelma

  • Restonomikoulutus

Opettaja

  • Aulikki Laitinen-Tolonen
  • Mervi Angeria

Vastuuhenkilö

Mervi Angeria

Opiskelijaryhmät

  • RA81M24K
    Restonomikoulutus (verkko-opinnot), Rovaniemi, kevät 2024

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa
- kuvata matkailun toimintaympäristöä ja matkailun arktisen ja pohjoisen toimintaympäristön mahdollisuuksia ja haasteita
- kuvata kansantalouden peruskäsitteitä ja tulkita kansainvälisessä liiketoimintaympäristössä tapahtuvia muutoksia ja vaikutuksia toimialaan ja matkakohteeseen.

Sisältö

- Matkailun globaalin toimintaympäristön nykytila, kehitys ja ennakointi
- Kansainvälisen liiketoimintaympäristön muutokset ja vaikutukset toimialaan ja matkakohteeseen (poliittiset, ekonomiset, taloudelliset, ekologiset, sosiaaliset, kulttuuriset)
- Arktinen alue ja Lappi matkailun toimintaympäristönä

Aika ja paikka

Opintojakso toteutetaan Moodlessa ja Zoomissa maalis-toukokuussa 2024. Opintojakson kestää 8 viikkoa.

Oppimateriaalit

Materiaali ilmoitetaan Moodlessa. 

Opetusmenetelmät

Opintojakson toteutus perustuu käänteisen opetuksen (Flipped learning) menetelmään, jossa korostuu
- Vaiheittain ja teemoittain etenevä ja syvenevä oppimisprosessi.
- Sisältöjen ja materiaalien oma-aloitteinen ja itsenäinen opiskelu viikoittain.
- Tiedon vuorovaikutuksellinen jakaminen, syventäminen ja soveltaminen opetus- ja ohjauskeskusteluissa samanaikaisesti muiden opiskelijoiden ja opettajien kanssa.
- Oman oppimisen ja osaamisen reflektointi.

Osaamista ja oppimista ohjataan materiaalien, ohjauskeskustelujen sekä oppimistehtävistä annettavien palautteiden ja arviointien avulla koko prosessin ajan.

Kansainvälisyys

Opintojaksolla tarkastellaan kansainvälistä matkailua ja taloutta. Lisäksi opintojaksolla hyödynnetään englanninkielistä lähdemateriaalia.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Osaamisen näyttö osaamisportfoliolla. Tarkemmat ohjeet annetaan opintojakson alussa Moodlessa.

Sisällön jaksotus

Teema 1: Johdatus opintojaksoon ja matkailun toimintaympäristöön
Teema 2: Globaali toimintaympäristö
Teema 3: Arktinen toimintaympäristö
Teema 4: Pohjoinen toimintaympäristö
Teema 5: Tulevaisuuden toimintaympäristö

Arviointiasteikko

H-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa tunnistaa matkailun toimintaympäristön ja matkailun arktisen ja pohjoisen toimintaympäristön mahdollisuuksia ja haasteita vähäisesti. Opiskelija osaa kuvata kansatalouden peruskäsitteitä ja tulkita kansainvälisessä liiketoimintaympäristössä tapahtuvia muutoksia ja vaikutuksia toimialaan ja matkakohteeseen vähäisesti ja pinnallisesti.

Tyydyttävä (2)
Opiskelija osaa kuvata matkailun toimintaympäristöä ja matkailun arktisen ja pohjoisen toimintaympäristön mahdollisuuksia ja haasteita. Opiskelija osaa kuvata kansatalouden peruskäsitteitä ja tulkita kansainvälisessä liiketoimintaympäristössä tapahtuvia muutoksia ja vaikutuksia toimialaan ja matkakohteeseen pääpiirteissään.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3)
Opiskelija osaa kuvata matkailun toimintaympäristöä ja matkailun arktisen ja pohjoisen toimintaympäristön mahdollisuuksia ja haasteita monipuolisesti. Opiskelija osaa määritellä kansatalouden peruskäsitteitä ja tulkita kansainvälisessä liiketoimintaympäristössä tapahtuvia muutoksia ja vaikutuksia toimialaan ja matkakohteeseen.

Hyvä (4)
Opiskelija osaa kuvata matkailun toimintaympäristöä ja matkailun arktisen ja pohjoisen toimintaympäristön mahdollisuuksia ja haasteita monipuolisesti ja perustellusti. Opiskelija osaa määritellä kansatalouden peruskäsitteet ja tulkita kansainvälisessä liiketoimintaympäristössä tapahtuvia muutoksia ja vaikutuksia toimialaan ja matkakohteeseen monipuolisesti ja perustellusti.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Kiitettävä (5)
Opiskelija osaa kuvata matkailun toimintaympäristöä ja matkailun arktisen ja pohjoisen toimintaympäristön mahdollisuuksia ja haasteita kattavasti, monipuolisesti ja perustellusti. Opiskelija osaa määritellä kansatalouden peruskäsitteet ja tulkita kansainvälisessä liiketoimintaympäristössä tapahtuvia muutoksia ja vaikutuksia toimialaan ja matkakohteeseen kattavasti, monipuolisesti ja perustellusti.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hylätty (0)
Opiskelija ei osaa tunnistaa matkailun toimintaympäristön ja matkailun arktisen ja pohjoisen toimintaympäristön mahdollisuuksia ja haasteita. Opiskelija ei osaa kuvata kansatalouden peruskäsitteitä eikä osaa tulkita kansainvälisessä liiketoimintaympäristössä tapahtuvia muutoksia ja vaikutuksia toimialaan ja matkakohteeseen.

Esitietovaatimukset

MAT201 Johdatus matkailuilmiöön