Koneautomaation sovellukset (5 op)
Toteutuksen tunnus: K502K109OJ-3008
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
02.10.2023 - 31.12.2023
Ajoitus
01.01.2024 - 19.04.2024
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Insinöörikoulutus, konetekniikka
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 60
Tutkinto-ohjelma
- Konetekniikan koulutus
Opettaja
- Jan Stenlund
- Petri Kesälahti
- Arto Jäntti
- Mika Majuri
- Ville Kanto
Vastuuhenkilö
Petri Kesälahti
Opiskelijaryhmät
-
KA52K21Sr2Insinöörikoulutus, konetekniikka (monimuotototeutus), Kemi, syksy 2021
-
KA52K21Sr1Insinöörikoulutus, konetekniikka (monimuotototeutus), Kemi, syksy 2021
-
KA52K21Sr3Insinöörikoulutus, konetekniikka (monimuotototeutus), Kemi, syksy 2021
-
KA52K21SInsinöörikoulutus, konetekniikka (monimuotototeutus), Kemi, syksy 2021
Tavoitteet
Opintojaksolla opit suunnittelemaan ja toteuttamaan automaattisesti toimivia koneita ja laitteita. Opit automaattisesti toimivan laitteen rakenteita, toteutustapoja sekä mitoitusperiaatteita, joita hyödynnetään esimerkiksi itsenäisesti toimivissa työkoneissa, roboteissa tai tuotantolaitteissa. Perehdyt laboratoriotöissä mm. rajakytkimiin, antureihin ja toimilaitteiden ohjaimiin.
Sisältö
Koneautomaation sovellukset
Teollisuus 4.0
Konenäkö
Materiaalin hallinta
Robotiikka
Anturit sekä mittaus- ja ohjauslaitteet
Arviointiasteikko
H-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
1. Robotiikan perusteiden ja siihen liittyvän käsitteistön ja termistön hallinnassa on puutteita. Teorian pohjalta suoritettavat käytännön laboratorioharjoitukset vaativat erityisen paljon ohjausta ja laskutehtävien ratkaisu ei onnistu ilman apua. Teollisuus 4.0 tuotantoon liittyvä tuntemus heikkoa liittyen konenäköön, materiaalin hallintaan sekä mobiilirobotiikkaan. Opiskelija ei hahmota edellä mainittujen osatekijöiden muodostamaa kokonaisuutta. Opiskelija ei käytä opintojakson edellyttämiä termejä oikeissa asiayhteyksissä.
2. Robotiikan perusteiden ja siihen liittyvän käsitteistön ja termistön hallinnassa on puutteita. Teorian pohjalta suoritettavat käytännön laboratorioharjoitukset vaativat ohjausta. Teollisuus 4.0 tuotantoon liittyvä perustuntemus liittyen konenäköön, materiaalin hallintaan sekä mobiilirobotiikkaan hieman puutteellista. Opiskelijan hahmotus edellä mainittujen osatekijöiden muodostamasta kokonaisuudesta puutteellista. Opiskelija pyrkii kuvaamaan tekemistään ammattikielen käsittein.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
3. Opiskelija hallitsee robotiikan perusteiden asiayhteydet sekä osaa yleisimmät termit ja käsitteet. Teorian pohjalta suoritettavat käytännön laboratorioharjoitukset sujuvat osittain itsenäisesti. Opiskelija hallitsee Teollisuus 4.0 tuotantoon liittyvä perustuntemuksen liittyen konenäköön, materiaalin hallintaan sekä mobiilirobotiikkaan. Opiskelijan hahmotus edellä mainittujen osatekijöiden muodostamasta kokonaisuudesta hieman puutteellista. Tulokset ja tekeminen ovat pääosin laadukasta ja niissä on käytetty selkeästi oikeita termejä ja käsitteistöä.
4. Opiskelija hallitsee laajasti Robotiikan perusteiden asiayhteydet sekä termit ja käsitteet. Teorian pohjalta suoritettavat käytännön laboratorioharjoitukset sujuvat itsenäisesti sekä opiskelija osaa hieman soveltaa oppimaansa käytännössä. Opiskelija kykenee suorittamaan robotiikkaan liittyviä laskuharjoituksia sekä suorittamaan palautettavat laskutehtävät lähes virheettöminä. Opiskelija hallitsee Teollisuus 4.0 tuotantoon liittyvä perustuntemuksen liittyen konenäköön, materiaalin hallintaan sekä mobiilirobotiikkaan. Opiskelijan hahmotaa edellä mainittujen osatekijöiden muodostaman kokonaisuuden. Opiskelija suoriutuu näihin liittyvistä tehtävistä ja laboratorioharjoituksista itsenäisesti sekä ymmärtää näiden muodostaman kokonaisuuden. Opiskelija kykenee itsenäiseen työskentelyyn aiheen parissa ja osaa yhdistää teoriaa ja käytäntöä sekä käyttää hyvää ammattikieltä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
5. Opiskelija hallitsee laajasti robotiikan perusteiden asiayhteydet sekä termit ja käsitteet. Teorian pohjalta suoritettavat käytännön laboratorioharjoitukset sujuvat itsenäisesti sekä opiskelija osaa soveltaa oppimaansa käytännössä. Opiskelija kykenee ratkaisemaan robotiikkaan liittyviä laskutehtäviä lähes virheettömästi. Opiskelija hallitsee Teollisuus 4.0 tuotantojärjestelmän perusteet liittyen konenäköön, materiaalin hallintaan sekä mobiilirobotiikkaan sekä hahmottaa näiden muodostaman kokonaisuuden osaten soveltaa oppimaansa. Opiskelija osaa perustella ja arvioida aihepiiriin liittyvää osaamistaan. Opiskelijan tietämys on syventynyt opintojakson aikana ja hän kykenee soveltamaan osaamistaan itsenäisesti alansa ammattitehtävissä.