Siirry suoraan sisältöön

Harjoittelu: Monialainen arviointiosaaminen ja gerontologinen kuntoutus (10 op)

Toteutuksen tunnus: K702G006H-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.10.2023 - 09.04.2024

Ajoitus

10.04.2024 - 21.05.2024

Laajuus

10 op

Virtuaaliosuus (op)

1 op

Toteutustapa

90 % Lähiopetus, 10 % Etäopetus

Yksikkö

Geronomikoulutus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 40

Tutkinto-ohjelma

  • Geronomikoulutus

Opettaja

  • Tanja Marjanen-Korkala
  • Tuula Ahokumpu
  • Kirsi Heikkinen

Vastuuhenkilö

Tanja Marjanen-Korkala

Opiskelijaryhmät

  • KA72G23S
    Geronomikoulutus, Kemi, Syksy 2023

Tavoitteet

Opiskelija osaa arvioida yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa monialaisesti ikäihmisen toimintakykyä ja toimijuutta ja tunnistaa toimintakykyä heikentäviä riskitekijöitä. Opiskelija osaa käyttää tarkoituksenmukaisia menetelmiä ikäihmisen monialaisen arvioinnin toteuttamisessa. Opiskelija löytää ratkaisuja ikäihmisen osallisuutta ja hyvinvointia edistävään toimintaa ja osaa hyödyntää erilaisia toimintakykyä tukevia ja edistäviä menetelmiä sekä teknologisia ratkaisuja. Opiskelija osallistuu moniammatillisen työryhmän työskentelyyn ikäihmisen hyvinvoinnin ja osallisuuden tukemisen ja kuntoutuksen suunnittelussa ja toteutuksessa sekä tekee yhteistyötä ikäihmisen omaisten ja läheisten kanssa. Opiskelija vahvistaa ammatillisia vuorovaikutustaitojaan. Opiskelija kykenee arvioimaan omaa ammattitaitoaan ja ammatillista kasvuaan. Opiskelija hallitsee aseptisen työskentelyn ja osaa toimia tavallisimmissa ensiaputilanteissa.

Sisältö

Aseptinen työskentely ja toiminta tavallisimmissa ensiaputilanteissa
Toimintakyvyn monialainen arviointi
Toimintakyvyn arviointimenetelmät
Toimintakyvyn tukemisen menetelmät ja teknologiset ratkaisut
Moniammatillinen toiminta.

Aika ja paikka

Ammattitaitoa edistävä harjoittelu; monialainen arviointiosaaminen ja gerontologinen kuntoutus.
Harjoitteluun valmistava TC 10.4-12.4.2024 oppilaitoksella.
Harjoittelu harjoittelupaikassa 15.4.- 19.5.2024
Reflektoiva TC 20.5.-21.5.2024 etänä.

Opetusmenetelmät

Ammattitaitoa edistävän harjoittelun pituus on kuusi viikkoa: Harjoittelu sisältää kampuksella tapahtuvan 3 päivän Training Campin (TC) ennen harjoittelua sekä 2 päivän TC:n harjoittelun jälkeen. Harjoittelua ennen toteutuvan TC:n tavoitteena on käytännössä, aidossa asiakastilanteessa harjoitella lukukauden teoriaopintoihin liittyviä teemoja/asioita. Harjoittelun jälkeisen TC:n tavoitteena on jakaa varsinaiseen harjoitteluun liittyvä kokemuksia ja koota koko projektin aikainen osaaminen yhteen.
Varsinaisen harjoittelun voit suorittaa esim. ikäihmisten päivätoiminnassa, kuntoutuslaitoksessa, palvelutalossa, hoivakodissa, kotihoidossa, järjestössä tai kampuksen Hyvinvointipysäkillä. Harjoittelupaikan valintaan saat ohjausta lukukauden alussa lähiopetustunneilla.
Harjoitteluasi ohjaa nimetty ohjaaja harjoittelupaikassa sekä ohjaava opettaja oppilaitokselta. Ohjaava opettaja on yhteydessä sinuun ja harjoittelun ohjaajan heti harjoittelun alettua (tavoitekeskustelu) ja harjoittelun loppupuolella (arviointikeskustelu) sekä tarvittaessa harjoittelujakson aikana. Harjoittelun arvioinnissa ja toteutuksessa hyödynnetään workseed alustaa.
Harjoitteluun liittyy oppimispäiväkirja, jonka laatimiseen löydät ohjeet Moodle-ympäristöstä. Oppimispäiväkirjassa kuvaat harjoitteluun liittyviä kokemuksia sekä osoitat ammatilliseen edistymiseen liittyvän osaamisesi. Oppimispäiväkirja tulee palauttaa ennen harjoittelun jälkeistä TC:tä ja se arvioidaan Hyväksytty – Hylätty

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty
Opiskelija osaa arvioida ja ennakoida yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa ikäihmisen laaja-alaista hyvinvointia ja toimintakykyä. Opiskelija osaa käyttää tarkoituksenmukaisia menetelmiä ikäihmisen monialaisen arvioinnin toteuttamisessa. Opiskelija osallistuu ikäihmisen hoivaan ja hoitoon sekä toteuttaa lääkehoitoa muiden toimijoiden kanssa. Opiskelija vahvistaa ammatillisia vuorovaikutustaitojaan. Opiskelija kykenee arvioimaan omaa ammattitaitoaan ja ammatillista kasvuaan.

Hylätty
Opiskelija ei kykenearvioimaan ikäihmisen laaja-alaista hyvinvointia ja toimintakykyä. Opiskelija ei osaa valita tarkoituksenmukaisia menetelmiä ikäihmisen monialaisen arvioinnin toteuttamisessa. Opiskelija ei osallistu ikäihmisen hoivaan ja hoitoon eikä kykene toteuttamaan lääkehoitoa muiden toimijoiden kanssa. Opiskelija ei kykene arvioimaan omaa ammattitaitoaan ja ammatillista kasvuaan.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty
Opiskelija osaa arvioida yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa monialaisesti ikäihmisen toimintakykyä ja toimijuutta.
Opiskelija osaa valita ja käyttää tarkoituksenmukaisia menetelmiä ikäihmisen monialaisen arvioinnin toteuttamisessa.
Opiskelija toteuttaa ikäihmisen toimintakykyä tukevaa toimintaa yksilö- ja / tai ryhmätasolla.
Opiskelija vahvistaa ammatillisia vuorovaikutustaitojaan. Opiskelija kykenee arvioimaan omaa ammattitaitoaan ja ammatillista kasvuaan.
Opiskelija hallitsee perusensiaputaidot.

Hylätty
Opiskelija ei kykene arvioimaan monialaisesti ikäihmisen toimintakykyä ja toimijuutta.
Opiskelija ei osaa valita tarkoituksenmukaisia menetelmiä ikäihmisen monialaisen arvioinnin toteuttamisessa.
Opiskelija ei kykene toteuttamaan ikäihmisen toimintakykyä tukevaa toimintaa yksilö- ja ryhmätasolla.
Opiskelija ei kykene arvioimaan omaa ammattitaitoaan ja ammatillista kasvuaan.
Opiskelijalla ei ole suoritusta opintojaksoon kuuluvasta 8 tunnin hätäensiapukurssista tai sitä laajemmasta ea-koulutuksesta.

Esitietovaatimukset

Seuraavien opintojaksojen tulee olla hyväksytysti suoritettuina ennen harjoitteluopintojakson aloittamista:
- K702G002 Monitieteinen gerontologiaosaaminen
- K702G003H Harjoittelu: Ammatillinen vuorovaikutus
- K702G004 Monialainen arviointiosaaminen