Siirry suoraan sisältöön

Kouluikäisen, nuoren ja työikäisen terveyden edistämisen harjoittelu (15 op)

Toteutuksen tunnus: R702TL22OJ-3008

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

18.03.2024 - 31.12.2024

Ajoitus

18.03.2024 - 10.06.2025

Laajuus

15 op

T&K-osuus

15 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Sairaanhoitaja- ja terveydenhoitajakoulutus​ R

Toimipiste

Rantavitikka, Jokiväylä 11, Rovaniemi

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 35

Tutkinto-ohjelma

  • Terveydenhoitajakoulutus, Rovaniemi

Opettaja

  • Noora Majava
  • Sari Petäjä

Vastuuhenkilö

Sari Petäjä

Ajoitusryhmät

  • Koulu, opiskelu, työterveyshuolto (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Opiskelu, työterveyshuolto, koulu (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Työterveyshuolto, koulu, opiskelu (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Ulkopaikkakunta (ei Rovaniemi) (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)

Opiskelijaryhmät

  • RA72T21S
    Terveydenhoitajakoulutus, Rovaniemi syksy 2021

Koulutusryhmat

  • Koulu, opiskelu, työterveyshuolto
  • Opiskelu, työterveyshuolto, koulu
  • Työterveyshuolto, koulu, opiskelu
  • Ulkopaikkakunta (ei Rovaniemi)

Tavoitteet

Teema:
Kouluikäisen ja nuoren terveyden edistämisen harjoittelu

Osaat suunnitella, toteuttaa ja arvioida kouluikäisen ja nuoren kasvun ja kehityksen seurannan yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Osaat toteuttaa koulu- ja opiskeluterveydenhuoltoa suositusten mukaisesti. Osaat tukea kouluikäistä ja nuorta terveyttä edistäviin valintoihin. Osaat kannustaa perhettä vanhemmuudessa ja terveellisten elintapojen edistämisessä. Osaat arvioida kouluikäisen, nuoren ja hänen perheensä erityisen tuen ja jatkohoidon tarpeen. Osaat toteuttaa perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvontaa. Osaat kirjata. Osaat rokotustekniikan ja rokottaa rokotusohjelman mukaisesti. Osaat perussairasvastaanottotoiminnan. Osaat ylläpitää ja edistää yhteistyössä asiakkaiden ja eri sidosryhmien kanssa turvallista kasvuyhteisöä ja ympäristöä. Osaat toteuttaa kouluyhteisön- ja ympäristön terveellisyyden ja turvallisuuden arviointia yhteistyössä muiden ammattilaisten kanssa.

Teema:
Työikäisen terveyden edistämisen harjoittelu

Osaat käyttää vaikuttavia asiakkaan osallisuutta lisääviä ehkäisevän työn menetelmiä asiakkaiden, heidän perheidensä ja lähiyhteisöjensä terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Osaat käyttää digitaalisia menetelmiä innovatiivisesti ja asiakaslähtöisesti työssäsi. Osaat edistää eri-ikäisten asiakkaiden terveellistä, turvallista ja esteetöntä kasvuyhteisöä ja –ympäristöä. Osaat toimia työryhmän vastuuhenkilönä ja ohjata sen toimintaa. Osaat tunnistaa ja tukea erityistuen tarpeessa olevia asiakkaita ja erilaisia perheitä ja yhteisöjä varhaisella avoimella yhteistyöllä.
Suunnittelet, toteutat ja arvioit työikäisen, työpaikan ja –yhteisön terveyttä ja työkykyä ylläpitävää sekä kuntouttavaa terveydenhoitajatyötä hyvän työterveyshuoltokäytännön mukaisesti. Osaat arvioida työn, työyhteisöjen ja työympäristöjen vaikutuksia terveyteen ja tehdä tarvittavia toimenpide-ehdotuksia asiakkaiden ja työyhteisöjen terveyden edistämiseksi. Toimit moniammatillisessa työyhteisöissä ja verkostoissa. Toteutat työterveyspainotteista sairaanhoito/ avosairaanhoidon vastaanottotoimintaa.
Toimit yhteistyössä eri ammattilaisten kanssa ympäristöterveyden erityistilanteissa ja poikkeusoloissa. Osaat ehkäistä suunnitelmallisesti tapaturmia ja hallitset ensiavun. Osaat tukea yhteistyössä eri kulttuuritaustasta tulevia asiakkaita ja perheitä terveyden edistämisessä. Noudatat työssäsi tartuntatautien ehkäisyyn ja hoitoon liittyviä kansallisia ja kansainvälisiä ohjeita ja säädöksiä. Osaat toteuttaa matkailijan terveysneuvontaa.
Teemat:
- Työikäisen terveyden edistäminen
- Kouluikäisen ja nuoren terveyden edistäminen

Sisältö

Tieto puuttuu

Aika ja paikka

Syksy 2024 tai kevät 2025
Syksy 2024 harjoitteluun menevät info 11.3.2024.
Keväällä 2025 meneville terveydenhoitajaharjoitteluiden info ilmoitetaan syksyllä 2024.

Lisätietoja opiskelijoille

1. Harjoitteluja ennen sinun tulee tehdä teoria sekä harjoittelun lääkelaskut
2. Sinulla tulee olla rikosrekistreriote voimassa ja esitettynä Heikki Erolalle
3. Huolehdi, että sinulla on kaikki tarvittavat rokotukset kunnossa.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tyydyttävä 1-2
Osaat käyttää joitakin asiakkaan osallisuutta lisääviä ehkäisevän työn menetelmiä asiakkaiden, heidän perheidensä ja lähiyhteisöjensä terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi.
Nimeät keinoja edistää eri-ikäisten asiakkaiden terveellistä, turvallista ja esteetöntä kasvuyhteisöä ja –ympäristöä.
Tunnistat hyvän työterveyshuoltokäytännön työikäisen, työpaikan ja –yhteisön terveyttä ja työkykyä ylläpitävässä sekä kuntouttavassa terveydenhoitajatyössä.
Nimeät työn, työyhteisöjen ja työympäristöjen vaikutuksia terveyteen ja kuvailet toimenpide-ehdotuksia asiakkaiden ja työyhteisöjen terveyden edistämiseksi.
Toteutat sairaanhoitoon liittyvää vastaanottotoimintaa.
Osaat kuvata toimintaa yhteistyössä eri ammattilaisten kanssa työterveyshuollossa, ympäristöterveyden erityistilanteissa ja poikkeusoloissa.
Osaat ehkäistä keskeisiä tapaturmia ja hallitset ensiavun.
Kuvaat työssäsi tartuntatautien ehkäisyyn ja hoitoon liittyviä kansallisia ja kansainvälisiä ohjeita ja säädöksiä.
Osaat tunnistaa kouluikäisen ja nuoren ja hänen perheensä erityisen tuen ja jatkohoidon tarpeen yhteistyössä perheiden ja muiden hoidontarpeen arviointiin osallistuvien kanssa.
Tiedät ammatinvalinnan kannalta tärkeimpiä terveydellisiä vaatimuksia sekä osaat kuvata koululaisen tai nuoren terveydentilan kehityksen seurantaa tästä näkökulmasta.
Tunnistat terveysalan asiantuntijan roolin oppilas- ja opiskeluhuollossa koululaisen ja opiskelijan terveyden näkökulmasta.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä 3-4
Osaat käyttää asiakkaan osallisuutta lisääviä ehkäisevän työn menetelmiä asiakkaiden, heidän perheidensä ja lähiyhteisöjensä terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi.
Osaat käyttää keskeisiä keinoja, jotka edistävät eri-ikäisten asiakkaiden terveellistä, turvallista ja esteetöntä kasvuyhteisöä ja –ympäristöä.
Osaat ohjatusti suunnitella, toteuttaa ja arvioida työikäisen, työpaikan ja –yhteisön terveyttä ja työkykyä ylläpitävää sekä kuntouttavaa terveydenhoitajatyötä hyvän työterveyshuoltokäytännön mukaisesti.
Osaat arvioida työn, työyhteisöjen ja työympäristöjen vaikutuksia terveyteen ja tehdä joitakin toimenpide-ehdotuksia asiakkaiden ja työyhteisöjen terveyden edistämiseksi.
Toteutat työterveyspainotteista vastaanottotoimintaa.
Toimit ohjattuna yhteistyössä eri ammattilaisten kanssa työterveyshuollossa, joissakin ympäristöterveyden erityistilanteissa ja poikkeusoloissa
Osaat ehkäistä tapaturmia ja hallitset ensiavun.
Noudatat työssäsi keskeisiä tartuntatautien ehkäisyyn ja hoitoon liittyviä kansallisia ja kansainvälisiä ohjeita ja säädöksiä.
Osaat arvioida kouluikäisen ja nuoren ja hänen perheensä ja muiden hoidontarpeen arviointiin osallistuvien kanssa.
Tiedät ammatinvalinnan kannalta tärkeät terveydelliset vaatimukset sekä osaat seurata koululaisen tai nuoren terveydentilan kehitystä tästä näkökulmasta.
Osaat toimia terveysalan asiantuntijana oppilas- ja opiskeluhuollossa koululaisen ja opiskelijan terveyden näkökulmasta.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Kiitettävä 5
Osaat käyttää vaikuttavia asiakkaan osallisuutta lisääviä ehkäisevän työn menetelmiä asiakkaiden, heidän perheidensä ja lähiyhteisöjensä terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi.
Osaat edistää eri-ikäisten asiakkaiden eri-ikäisten asiakkaiden terveellistä, turvallista ja esteetöntä kasvuyhteisöä ja –ympäristöä.
Suunnittelet, toteutat ja arvioit työikäisen, työpaikan ja –yhteisön terveyttä ja työkykyä ylläpitävää sekä kuntouttavaa terveydenhoitajatyötä hyvän työterveyshuoltokäytännön mukaisesti.
Osaat arvioida työn, työyhteisöjen ja työympäristöjen vaikutuksia terveyteen ja tehdä tarvittavia toimenpide-ehdotuksia asiakkaiden ja työyhteisöjen terveyden edistämiseksi.
Toteutat näyttöön perustuvaa vastaanottotoimintaa.
Toimit yhteistyössä eri ammattilaisten kanssa työterveyshuollossa, joissakin ympäristöterveyden erityistilanteissa ja poikkeusoloissa.
Osaat ehkäistä suunnitelmallisesti tapaturmia ja hallitset ensiavun.
Noudatat työssäsi tartuntatautien ehkäisyyn ja hoitoon liittyviä kansallisia ja kansainvälisiä ohjeita ja säädöksiä.
Osaat perustellen arvioida ja muiden hoidontarpeen arviointiin osallistuvien kanssa.
Tiedät ja tunnistat ammatinvalinnan kannalta tärkeät terveydelliset vaatimukset sekä osaat seurata koululaisen tai nuoren terveydentilan kehitystä tästä näkökulmasta.
Osaat aloitteellisesti toimia koululaisen ja opiskelijan terveyden näkökulmasta.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Harjoittelu arvioidaan hyväksytty - hylätty