Siirry suoraan sisältöön

IT-projektien perusteet (5 op)

Toteutuksen tunnus: T42T308OJ-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.10.2023 - 28.01.2024

Ajoitus

29.01.2024 - 01.03.2024

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus (op)

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Tradenomikoulutus, tietojenkäsittely

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

1 - 60

Tutkinto-ohjelma

  • Tietojenkäsittelyn koulutus

Opettaja

  • Pekka Reijonen

Vastuuhenkilö

Pekka Reijonen

Opiskelijaryhmät

  • TA42T23S
    Tradenomikoulutus, tietojenkäsittely (verkko-opinnot), Tornio, syksy 2023

Tavoitteet

Ymmärrät projektimaisen työskentelyn periaatteet ja luonteenpiirteet.Opit suunnitelemaan ja dokumentoimaan IT-projekteja. Opit käyttämään projektinhallintasovellusta projektin etenemisen seurantaan ja hallintaan.

Sisältö

- Projektin määritelmä ja käsitteet
- Projektityypit ja hallintamenetelmät
- Projektin organisointi
- Projektin resursointi
- Projektisuunnitelma
- Projektin hallinta
- Projektin riskienhallinta
- Projektin päättäminen
- Projektinhallintasovellukset ja niiden käyttö

Aika ja paikka

Verkko, zoom

Oppimateriaalit

Oppimateriaalit esitetään toteutussuunnitelmissa

Opetusmenetelmät

Ongelmalähtöistä ja ryhmälähtöistä oppimista sovelletaan silloin kun se on sopivaa. Opiskelijat etsivät tietoa ja ratkaisevat esiteltyyn aiheeseen liittyviä ongelmia. Erilaisia aktivoivia opetusmenetelmiä käytetään sikäli kun ne sopivat opetettavalle ryhmälle ja opetusympäristöön. Jos mahdollista, ohjelmistoteollisuuden valikoituja käytänteitä saatetaan soveltaa opetuksessa. Opettaja ohjaa oppimisprosessia lyhyiden johdantoluentojen ja/tai esittelee aiheeseen liittyvää materiaalia johon opiskelija tutustuu ennen harjoituksia. Opettaja valmistelee oppimisen puitteet ja valmentaa opiskelijoita opiskelemaan. Opetusta saatetaan antaa sekä kampuksella että digitaalisten apuvälineiden avulla etäopetuksena. Päähuomio on ohjatussa tiedon haussa ja haetun tiedon soveltamisessa.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tyydyttävä 1
Suunnittelet ja dokumentoit IT projektin. Projektin dokumentointi sekä työkalujen ja menetelmien hyödyntäminen on puutteellista.
Tyydyttävä 2
Suunnittelet ja dokumentoit IT projektin. Dokumentaatiosta on tunnistettavissa yrityksiä ymmärtää tehtyjä ratkaisuja teorioiden ja toimintamallien avulla. Työkalujen ja menetelmien hyödyntäminen on osittain puutteellista.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä 3
Suunnittelet ja dokumentoit IT projektin. Dokumentaatiossa kuvataan toteutusta teorioiden ja käsitteiden avulla. Työkalujen ja menetelmien asiantuntevaan hyödyntämiseen on pyritty.
Hyvä 4
Suunnittelet ja dokumentoit IT projektin. Pyrit parhaiden käytänteiden hyödyntämiseen. Dokumentaatiossa on käytetty teoriaa ja käsitteitä selittämässä tehtyjä toimenpiteitä sekä tukemassa esitettyjä väitteitä. Työkalujen ja menetelmien hyödyntäminen on asiantuntevaa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Kiitettävä 5
Suunnittelet ja dokumentoit IT projektin parhaiden käytänteiden mukaisesti. Dokumentaatiossa selitetään ja perustellaan tehtyjä toimenpiteitä teorioiden, toimintamallien ja käsitteiden avulla. Myös vaihtoehtoisia toteutuskelpoisia menettelytapoja on pohdittu. Työkalujen ja menetelmien hyödyntäminen on asiantuntevaa ja monipuolista.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty: Teet toteutuskelpoisen IT projektisuunnitelman ja hyödynnät projektinhallintaohjelmistoa asiantuntevasti.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Yksilöllistä oppimisprosessiasi ja sen tuloksia arvioidaan kurssin toteutuksen eri vaiheissa. Arviointikriteerit noudattavat kurssikuvauksessa kerrottuja kriteerejä. Avioitavien tehtävien kuvauksissa voidaan esittää tarkempia kriteerejä.