Siirry suoraan sisältöön

Digitaalinen maalaus ja sekatekniikka (8 op)

Toteutuksen tunnus: T26K120OJ-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.10.2023 - 11.02.2024

Ajoitus

12.02.2024 - 17.03.2024

Laajuus

8 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Kuvataiteilijakoulutus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

1 - 35

Tutkinto-ohjelma

  • Kuvataiteilijakoulutus

Opettaja

  • Eija Rajalin

Vastuuhenkilö

Eija Rajalin

Opiskelijaryhmät

  • T26K23S
    Kuvataiteilijakoulutus (päiväopinnot), Tornio, Syksy 2023

Tavoitteet

Osaat hyödyntää maalauksessa ja piirtämisessä digitaalista toimintaympäristöä. Osaat rakentaa ja maalata sekä yhdistellä eri tekniikoin teoksia, joissa hyödynnät värioppia, sommittelua ja perspektiiviä.
Osaat valita teokseesi sopivan työskentelymetodin ja ohjelman.
Osaat yhdistää erilaisia digitaalisia tekoja yhdeksi teokseksi (valokuva+maalaus). Osaat valita teoksistasi näyttelyyn sopivat teokset.

Sisältö

Teet digitaalisia teoksia yhteisnäyttelyyn. Rakennat sekä maalaamalla että yhdistelemällä eri tekniikoin teoksia, joissa hyödynnät värioppia, sommittelua, perspektiiviä. Kehität omaa taiteellista ilmaisuasi digitaalisin keinoin. Valitset työsi jurytettävään näyttelyyn.
Opintojakson aikana huomoidaan kestävän kehityksen periaatteet

Aika ja paikka

Tornio, kevät 2023. Kuvataiteen opetustilat.

Oppimateriaalit

Adobe:n ohjelmistojen oppaat (www.adobe.com)
https://www.creativebloq.com/features/digital-painting-with-photoshop-cc-for-beginners
https://helpx.adobe.com/fi/photoshop/using/painting-tools.html
https://design.tutsplus.com/fi/articles/10-basic-mistakes-in-digital-painting-and-how-to-fix-them--cms-23730

Opetusmenetelmät

Oppiminen on organisoitu projektioppimisena, jossa ongelmia ratkotaan ongelmaperustaisesti. Oppimisprosessi sisältää ryhmätyöskentelyä, ryhmätehtäviä, ryhmäohjausta, tiedonhankintaa ja itsenäisiä oppimistehtäviä.

Osaat tuoda sisäisen maailmasi näkyväksi digitaalisin keinoin. Osaat käsitellä kuvaa. Osaat tehdä digitaalisen maalauksen Ja sekatekniikkaa hyödyntävän teoksen.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Näytöt Digitaalisista maalauksista ja sekatekniikka töistä. Tarkista teosten koot.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Toteutussuunnitelmassa ja tehtävien yhteydessä on kuvattu tarkemmat arviointiperusteet.

Arviointikohde: Digitaalinen maalaus/Sekatekniikka työ, oppimistehtävät
Osaat muokata kuvaa teknisesti. Osaat kuvasiirtymän analogisen ja digitaalisen kuvamateriaalin välillä. Visuaalinen ilmaisusi kaipaa kehittämistä. Jätät työsi jurytykseen ja osaat avata teoksesi. Osaat hyödyntää värioppia ja sommittelua työssäsi.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Osaat muokata kuvaa ja tuottaa digitaalista kuvamateriaalia yhdistelmällä tekniikoita. Osaat kuvasiirtymän analogisen ja digitaalisen kuvamateriaalin välillä ja ymmärrät sen merkityksen. Visuaalinen ilmaisusi on suunniteltua ja toimivaa. Työsi on jätetty jurytykseen asianmukaisesti. Osaat hyödyntää perustellusti värioppia ja sommittelua työssäsi.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Osaat muokata kuvaa ja tuottaa digitaalista kuvamateriaalia yhdistelemällä erilaisia tekniikoita ja rakentaa uusia sisältöjä kuvalle. Osaat kuvasiirtymän analogisen ja digitaalisen kuvamateriaalin välillä ja osaat käyttää sitä tarkoituksenmukaisesti. Visuaalinen ilmaisusi on perusteltua ja persoonallista. Työsi on jätetty jurytkseen asianmukaisesti. Osaat hyödyntää ja kehittää ilmaisuasi värioppia ja sommittelua hyödyntäen.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

1. Osaat muokata kuvaa teknisesti. Osaat kuvasiirtymän analogisen ja digitaalisen kuvamateriaalin välillä.
3. Osaat muokata kuvaa ja tuottaa digitaalista kuvamateriaalia yhdistelmällä tekniikoita. Osaat kuvasiirtymän analogisen ja digitaalisen kuvamateriaalin välillä ja ymmärrät sen merkityksen.
5.Osaat muokata kuvaa ja tuottaa digitaalista kuvamateriaalia yhdistelemällä erilaisia tekniikoita ja rakentaa uusia sisältöjä kuvalle. Osaat kuvasiirtymän analogisen ja digitaalisen kuvamateriaalin välillä ja osaat käyttää sitä tarkoituksenmukaisesti.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Osaat muokata kuvaa teknisesti. Osaat kuvasiirtymän analogisen ja digitaalisen kuvamateriaalin välillä.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Osaat muokata kuvaa ja tuottaa digitaalista kuvamateriaalia yhdistelmällä tekniikoita. Osaat kuvasiirtymän analogisen ja digitaalisen kuvamateriaalin välillä ja ymmärrät sen merkityksen.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Osaat muokata kuvaa ja tuottaa digitaalista kuvamateriaalia yhdistelemällä erilaisia tekniikoita ja rakentaa uusia sisältöjä kuvalle. Osaat kuvasiirtymän analogisen ja digitaalisen kuvamateriaalin välillä ja osaat käyttää sitä tarkoituksenmukaisesti.