Siirry suoraan sisältöön

Yhteissuunnittelun perusteet (5 op)

Toteutuksen tunnus: T42T166OJ-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.10.2023 - 24.03.2024

Ajoitus

25.03.2024 - 21.04.2024

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus (op)

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Tradenomikoulutus, tietojenkäsittely

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

1 - 50

Tutkinto-ohjelma

  • Tietojenkäsittelyn koulutus

Opettaja

  • Marjo Jussila
  • Tuomo Lindholm

Vastuuhenkilö

Tuomo Lindholm

Opiskelijaryhmät

  • TA42T22S
    Tradenomikoulutus, tietojenkäsittely (monimuototo-opinnot), Tornio, syksy 2022

Tavoitteet

Tämän opintojakson suorittamisen jälkeen tunnet yhteissuunnittelun tavoitteet, keskeiset käsitteet ja menetelmät. Osaat soveltaa yhteissuunnittelua tukevia prosesseja ja työvälineitä asiakaslähtöisyyden vahvistamiseksi digitaalisten palveluiden ja tuotteiden kehitystyössä.

Sisältö

Tällä opintojaksolla perehdyt yhteissuunnittelun käsitteiseen, menetelmiin, prosesseihin ja työvälineisiin. Selvität miten asiakaslähtöisyys ilmenee liiketoiminnan ja sitä tukevien digitaalisten ratkaisujen ja palveluiden kehtiyksessä. Tutustut erilaisiin tapoihin toteuttaa yhteissuunnitelua digitaalisten tuotteiden ja palveluiden kehitystyössä.

Aika ja paikka

Opetus tapahtuu verkossa. Tarkemmat aikataulut julkaistaan myöhemmin.

Opetusmenetelmät

Opettajavetoinen opetus, itsenäinen opiskelu, ohjauskeskustelut.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Tässä toteutuksessa ei ole tenttejä. Uusinnat sovitaan tapauskohtaisesti.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ylläkuvatun toteutuksen lisäksi tämän opintojakson voi suorittaa seuraavilla tavoilla:

Työympäristön kehittämisprojekti - Kehität työympäristösi käytänteitä opintojakson teemojen mukaisesti. Hyödynnät kehitystyössä opintojaksolla tarjottuja materiaaleja sekä ohjaussisältöjä. Raportoit työstäsi opettajille yhdessä sopimanne käytäntöjen mukaisesti.

Oma suunnitelma - Esität opettajille oman toteutussuunnitelmasi. Oma suunnitelma täytyy esittää ennen toteutuksen alkua tai ensimmäisen toteutusviikon aikana. Suunnitelmasi tulee olla realistinen ja johtaa vahvistettavissa olevaan opintojakson tavoitteiden mukaisen osaamiseen kasvuun. Toteutuksen vastuuopettaja voi hyväksyä tai hylätä suunnitelmasi.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Osaat kuvailla yhteissuunnittelun tavoitteita, keskeisiä käsitteitä ja menetelmiä suhteessa asiakaslähtöiseen toimintaan. Tunnistat yksittäisiä asiakaslähtöisyyttä kehittäviä prosesseja ja työvälineintä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Osaat selittää yhteissuunnittelun keskeisiä käsitteitä ja menetelmiä suhteessa asiakaslähtöiseen toimintaan. Osaat soveltaa prosesseja ja työvälineitä asiakaslähtöisyyden kehittämiseksi.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Osaat selittää kattavasti ja yksityiskohtaisesti yhteissuunnittelun keskeisiä käsitteitä ja menetelmiä ja perustella niiden suhdetta asiakaslähtöiseen toimintaan. Osaat yhdistellä prosesseja ja työvälineintä asiakaslähtöisyyttä vahvistavaksi kokonaisuudeksi.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Tällä opintojaksolla on 5 osaamista rakentavaa tehtävää, jotka tulee suorittaa järjestyksessä. Yksittäiset tehtävät arvioidaan hyväksytty/hylätty. Arvosana määräytyy hyväksyttyjen tehtävien mukaan. 5 hyväksyttyä tehtävää = arvosana 5.​ Voit pohtia opintojakson alussa, mitkä ovat henkilökohtaiset osaamistavoitteesi ja mihin arvosanaan tähtäät.