Siirry suoraan sisältöön

Työkykyjohtaminen (5 op)

Toteutuksen tunnus: T31L136OJ-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
18.03.2024 - 03.11.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
04.11.2024 - 08.12.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
0 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Tradenomikoulutus, liiketalous T
Opetuskielet
suomi
Paikat
1 - 60
Koulutus
Liiketalouden koulutus, Tornio
Opettajat
Anne Puro
Vastuuopettaja
Anne Puro
Ryhmät
TA31L23S
Tradenomikoulutus, liiketalous (verkko-opinnot), Tornio, syksy 2023
Opintojakso
T31L136OJ

Arviointiasteikko

H-5

Sisällön jaksotus

Opintojakson keskeisinä aihealueina ovat mm. työhyvinvointi ja työkykyjohtaminen, työn imu ja voimavarat, työn kuormitustekijät ja eri-ikäisten työntekijöiden työkykyjohtaminen.

Tavoitteet

Tunnistat keskeisiä työnhyvinvointiin liittyviä menetelmiä ja toimintatapoja. Ymmärrät esimiehen roolin työyhteisön työhyvinvointia edistävänä tekijänä. Ymmärrät työntekijän hyvinvoinnin merkityksen työn tuottavuuteen ja työhyvinvoinnin vaikutukset yrityksen kilpailutekijänä. Osaat arvioida työhyvinvoinnin toimivuutta tunnistat kehittämiskohteita. Kykenet toimimaan esimiehenä eri-ikäisten työntekijöiden työyhteisössä.

Suoritustavat

verkko-opetus

Sisältö

* työnhyvinvointi
* työnimu
* työn tuottavuus
* eri-ikäisten työntekijöiden työkykyjohtaminen

Aika ja paikka

Verkko-opinnot Zoomissa lukujärjestyksen mukaisesti sisältäen opetusta ja ohjausta sekä yksilö- ja pienryhmätyöskentelyä:
4.11. klo 17.00-20.15
11.11. klo 17.00-20.15
18.11. klo 17.00-20.15
20.11. klo 17.00-20.15

Oppimateriaalit

Luento-aineisto ja muu ajankohtainen materiaali Moodle-oppimisympäristössä.



Oppimistehtävissä tarvittava kirjallisuus ja ajankohtaiset artikkelit.



Opintojakson teemoihin ja käsiteltäviin aihealueisiin liittyvät ajankohtaiset tutkimusartikkelit ja kirjallisuus.


Opetusmenetelmät

Opintojaksolla kontaktitunnit muodostuvat teorialuennoista sekä niihin liittyvistä tehtävistä ja keskusteluista. Opintojakso sisältää itsenäistä tiedonhankintaa ja työskentelyä sekä pienryhmissä työskentelyä ja ryhmätehtävän tekemistä.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Oppimistehtävien palautusajankohdat ovat Moodlessa.

Oppimistehtävien palautuksissa sovelletaan seuraavaa periaatetta:
oppimistehtävällä on yksi varsinainen palautuspäivämäärä.
Myöhässä palautetut tehtävät hylätään. Ensimmäinen uusinta on kahden (2) kuukauden kuluttua varsinaisesta palautuspäivämäärästä. Toinen uusinta on seuraavan lukukauden puolivälissä (viikko 10 tai 42) tai viimeistään sen loppuun mennessä.

Tämän opintojakson oppimistehtävien uusinta-ajankohdat ovat seuraavat:
- 7.2.2026 (1. uusinta/korotus)
- 9.3.2026 (2. uusinta)

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Mikäli opinnon aihealueet ovat tuttuja aiempien opintojen tai työelämäkokemuksen perusteella riittää, kun palautat arvioitavat oppimistehtävät tai sovit erikseen osaamisen näytön ennen opinnon alkamista. Valinnaisesta suoritustavasta on sovittava erikseen opettajan kanssa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opintojakson kokonaistyömäärä on 135 tuntia, joka sisältää oppitunneille osallistumisen, itsenäisen työskentelyn, pienryhmätyöskentelyn sekä itsenäisen syventymisen aiheisiin, itsenäiset harjoitustehtävät ja arvioitavat oppimistehtävät.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tunnistat työhyvinvointiin liittyviä käsitteitä ja kokonaisuuksia sekä ymmärtää niiden vaikutukset työn tuottavuuteen. Osaat selittää sosiaalisenpääoman merkityksen osana työnhyvinvointia. Osaat havainnoida työympäristöstä kehittämiskohteita ja tietää miten kehitetään työnhyvinvointia. Osaat tehdä aloittavalla tasolla yritykseen työnhyvinvointisuunnitelman.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Osaa käyttää raportoinnissa työnhyvinvointiin liittyviä käsitteitä. Osaat yhdistää työnhyvinvoinnin vaikutuksen työntuottavuuteen. Osaat tehdä suunnitelman työympäristön kehittämiskohteista ja tiedostat niiden vaikutuksista työnhyvinvointiin. Osaat hyödyntää edellä mainittuja asioita työnhyvinvointisuunnitelmassa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Osaat käyttää asiantuntevasti työnhyvinvointiin liittyviä käsitteitä. Osaat analysoiden perustella miten työnhyvinvointi vaikuttaa työntuottavuuteen. Osaat tehdä suunnitelman työympäristön kehittämiskohteista ja osaat yhdistää niiden vaikutuksista työnhyvinvointiin. Osaat tehdä kehittävällä otteella ajankohtaista tietoa hyödyntäen työnhyvinvointisuunnitelman, joka ottaa huomioon tulevaisuuteen liittyviä asioita.

Siirry alkuun