Siirry suoraan sisältöön

Henkilöstösuunnittelu (5 op)

Toteutuksen tunnus: T31L135OJ-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.10.2023 - 31.12.2023

Ajoitus

09.01.2024 - 06.02.2024

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus (op)

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Tradenomikoulutus, liiketalous T

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

1 - 55

Tutkinto-ohjelma

  • Liiketalouden koulutus, Tornio

Opettaja

  • Katja Kankaanpää

Vastuuhenkilö

Katja Kankaanpää

Opiskelijaryhmät

  • TA31L22S
    Tradenomikoulutus, liiketalous (verkko-opinnot), Tornio, syksy 2022

Tavoitteet

Ymmärrät henkilöstösuunnittelun merkityksen ja sen liittymisen liiketoimintastrategiaan. Opit kuinka henkilöstövoimavaroja kehitetään ja sidotaan organisaation strategiaan. Tunnistat erilaisia tulevaisuuden haasteisiin liittyviä tekijöitä, sopeuttamistilanteita ja rekrytointitarpeita. Osaat käyttää henkilöstösuunnittelun menetelmiä. Osaat tehdä työhönopastuksen ja perehdyttämisen. Kykenet arvioimaan organisaation henkilöstöstrategiaa ja tekemään niihin liittyviä kehitysehdotuksia.

Sisältö

* henkilöstösuunnittelu ja henkilöstöstrategia,
* henkilöstösuunnittelun käytännöt
* sopeuttamistilanteet,
* rekrytointiprosessi,
* perehdyttäminen työelämämuutos

Aika ja paikka

Verkko-opinnot zoomissa lukujärjestyksen mukaisesti sisältäen opetusta, ohjausta sekä pienryhmien tehtäviä:
9.1.2024 klo 17-20:15
16.1.2024 klo 17-20.15
18.1.2024 klo 17-20.15
23.1.2024 klo 17-20:15
25.1.2024 klo 17-20:15

Oppimateriaalit

Luentoaiheisto ja muu materiaali viedään Moodle-oppimisympäristöön. Materiaalina opiskelijan omavalintainen painettu ja painamaton relevantti kirjallisuus liittyen opinnon aiheisiin.

Opetusmenetelmät

Opintojaksolla kontaktitunnit muodostuvat luennoista ja ohjauksesta. Lisäksi opinto sisältää itsenäistä tiedonhankintaa sekä pienryhmien harjoitustehtäviä ja ryhmätehtävän tekemistä.
Opinnolla edetään vahvasti pienryhmissä.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Oppimistehtävien palautusajankohdat ovat Moodlessa.

Oppimistehtävien palautuksissa sovelletaan seuraavaa periaatetta: oppimistehtävällä on yksi varsinainen palautuspäivämäärä. Myöhästyneet oppimistehtävät hylätään. Ensimmäinen uusinta on 2 kuukauden kuluttua varsinaisesta palautuspäivämäärästä. Toinen uusinta on seuraavan lukukauden puolivälissä (viikko 10 tai 42), tai viimeistään sen loppuun mennessä.

Tämän opintojakson osalta uusinta-ajankohdat ovat seuraavat:
- 25.4.2024 (1. uusinta/korotus)
- 20.10.2024 (2. uusinta)

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Mikäli olet hankkinut osaamistavoitteiden, sisällön ja arviointikriteerien mukaisen osaamisen aiemmalla koulutuksella tai työelämässä, voit sopia osaamisen näytöstä ennen opinnon alkua.

Sisällön jaksotus

Opinto koostuu henkilöstövoimavarojen johtamiseen ja henkilöstösuunnitteluun liittyviin aiheisiin. Sisältö koostuu mm. : henkilöstösuunnittelu ja henkilöstöstrategia, henkilöstösuunnittelun käytännöt, sopeuttamistilanteet, rekrytointiprosessi, perehdyttäminen, työelämämuutos; työelämän kaaren teemoja sen alusta loppuun saakka.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tunnistat henkilöstöstrategian merkityksen liiketoiminnassa. Tunnistat valintamenetelmiä liittyen rekrytointiin ja sekä osaat hahmottaa tulevaisuuden haasteisiin liittyviä tekijöitä. Tunnistat miten toimitaan henkilöstön sopeuttamistilanteissa ja työsuhteen erilaisissa tilanteissa. Osaat tehdä perusasiat huomioiden työhönopastuksen ja perehdyttämisen.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Tunnistat käytännössä henkilöstöstrategian merkityksen liiketoiminnassa. Osaat ottaa käyttöön erilaisia valintamenetelmiä liittyen rekrytointiin ja sekä tunnistat tulevaisuuden haasteisiin liittyviä tekijöitä. Toimit asiantuntevasti henkilöstön sopeuttamistilanteissa ja erilaisissa työsuhteen tilanteissa. Osaat tehdä työhönopastuksen ja perehdyttämisen kehittävällä otteella.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Osaat soveltaa henkilöstöstrategiaa yrityksen liiketoimintaan. Osaat ottaa käyttöön erilaisia valintamenetelmiä liittyen rekrytointiin ja sekä osaat ottaa huomioon laaja-alaisesti tulevaisuuden haasteisiin liittyviä tekijöitä. Toimit asiantuntevasti ja kehittävällä otteella henkilöstön sopeuttamistilanteissa ja erilaisissa työsuhteen tilanteissa. Osaat tehdä työhönopastuksen ja perehdyttämisen huomioiden laaja-alaisesti perehdyttämiseen liittyvää teoriatietoa.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Toteutuksen arvioitavat tehtävät, arviointimenetelmät ja -perusteet löytyvät toteutuksen Moodle-oppimisympäristöstä.