Siirry suoraan sisältöön

Digitaalisen liiketoiminnan kehittäminen (5 op)

Toteutuksen tunnus: T31L105OJ-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.10.2023 - 24.03.2024

Ajoitus

25.03.2024 - 12.05.2024

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus (op)

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Tradenomikoulutus, liiketalous T

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

1 - 40

Tutkinto-ohjelma

  • Liiketalouden koulutus, Tornio

Opettaja

  • Irina Puisto

Vastuuhenkilö

Irina Puisto

Opiskelijaryhmät

  • TA31L23K
    Tradenomikoulutus, liiketalous (monimuoto-opinnot), Tornio, kevät 2023

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija tunnistaa digitalisoitumisen mahdollisuudet liiketoiminnassa. Ymmärtää erilaisia digitaalisuuteen perustuvia liiketoimintamalleja ja ansaintamalleja sekä osaa soveltaa niitä käytännön liiketoiminnan tilanteissa. Ymmärtää liiketoimintaa toteuttavan verkkopalvelun hankintaan liittyvät keskeiset seikat. Tunnistaa verkkopalvelun yhteydet muihin liiketoiminnan järjestelmiin. Osaa tehdä kustannuslaskelmia ja investointilaskelmia verkkopalveluun liittyen.

Sisältö

- digitaaliset liiketoimintamallit
- verkkopalvelun toteutus
- investointilaskut ja kustannuslaskelmat

Aika ja paikka

Zoom
Seminaaripäivät Tornion kampuksella Minervalla

Oppimateriaalit

Suositeltava kirjallisuus ilmoitetaan viimeistään opintojakson Moodle -ympäristössä

Opetusmenetelmät

Verkko-opetus Zoomissa ilmoitettuina ajankohtina.
Lisäksi seminaaripäivillä 25. -26.4. aiheeseen liittyvää opetusta

Tehtäviä suoritetaan pääasiassa ryhmissä. Yksilötyötkin mahdollisia.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Oppimistehtävien alustavat palautuspäivämäärät (muutokset mahdollisia):
28.4.
2.5.
12.5.
19.5.
Kaikki tehtävät on suoritettava hyväksytysti, jotta opintojaksosta on mahdollista saada hyväksytty arvosana.

Oppimistehtävien palautuspäiivämäärät ovat ehdottomia. Mikäli tehtäviä ei ole palautettu määräpäivään mennessä, on suoritus automaattisesti hylätty. Opiskelijalla on oikeus kahteen uusintakertaan, jotka ovat seuraavat:

Uusintapäivämäärät:
1. uusinta 11.8. 2024
2. uusinta20.10.2024

Arviointiasteikko

H-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tunnistat keskeisiä digitaalisia liiketoimintamalleja ja ansaintamalleja ja niiden ilmenemisen käytännön liiketoiminnassa. Osaat soveltaa niitä joiltain osin käytännön liiketoimintaan. Osaat muodostaa yksinkertaisen digitaalisen liiketoimintamallin. Tunnistat joitain tärkeitä liiketoimintaa toteuttavan verkkopalvelun hankintaan liittyviä periaatteita ja osaat hahmotella karkealla tasolla hankinnan toteuttamista. Tunnistat erilaisten liiketoiminnan järjestelmien roolit ja tarpeen yhdistää niitä toisiinsa. Osaat arvioida karkealla tasolla verkkopalveluun liittyviä kustannuksia, kannattavuutta ja investointeja.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Tunnistat keskeisiä digitaalisia liiketoimintamalleja ja ansaintamalleja. Osaat soveltaa niitä käytännön liiketoimintaan järkevällä tavalla. Osaat muodostaa perustellun digitaalisen liiketoimintamallin. Tunnistat liiketoimintaa toteuttavan verkkopalvelun hankintaan liittyvät keskeiset periaatteet ja osaat suunnitella hankinnan toteuttamista. Tunnistat verkkopalvelun yhteydet muihin liiketoiminnan järjestelmiin ja huomioida niitä joiltain osin hankinnassa. Osaat tehdä verkkopalveluun liittyviä kustannus-, kannattavuus- ja investointilaskelmia melko tarkasti. .

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Tunnistat laajasti digitaalisia liiketoimintamalleja ja ansaintamalleja. Osaat soveltaa niitä käytännön liiketoimintaan järkevällä ja innovatiivisella tavalla. Osaat muodostaa yksityiskohtaisen ja perustellun digitaalisen liiketoimintamallin, jossa on toteuttamiskelpoisia piirteitä. Tunnistat liiketoimintaa toteuttavan verkkopalvelun hankintaan liittyvät periaatteet ja osaat suunnitella kattavasti hankinnan toteuttamista. Tunnistat verkkopalvelun yhteydet muihin liiketoiminnan järjestelmiin ja huomioida niitä hankinnassa. Osaat tehdä verkkopalveluun liittyviä yksityiskohtaisia ja tarkkoja kustannus-, kannattavuus- ja investointilaskelmia.