Siirry suoraan sisältöön

Tekoäly ja älykkäät ympäristöt hyvinvointialalla (5 op)

Toteutuksen tunnus: YAMK107-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

11.03.2024 - 08.04.2024

Ajoitus

06.09.2024 - 31.10.2024

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus (op)

5 op

T&K-osuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Ylempi AMK-koulutus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 80

Tutkinto-ohjelma

  • Hyvinvoinnin analytiikan asiantuntija

Opettaja

  • Elina Kerätär
  • Milla Immonen

Opiskelijaryhmät

  • R72YA23S
    Hyvinvoinnin analytiikan asiantuntija, syksy 2023

Tavoitteet

Opiskelija tuntee ja ymmärtää älykkään tiedon tulkinnan (mm. tekoälyn, koneoppimisen), IoT:n (Internet of Things) ja älykkäiden ympäristöjen mahdollisuuksia, haasteita sekä tulevaisuuden näkymiä hyvinvointialalla. Opiskelija osaa etsiä tietoa uusista menetelmistä ja teknologioista sekä arvioida niiden soveltuvuutta, lisäarvoa, hyödyllisyyttä ja vaikutuksia organisaatiolle lyhyellä ja pitkällä aikavälillä.

Opintojaksolla painottuvat kompetenssit: kestävä kehitys, oppimaan oppiminen, ennakoiva kehittäminen, eettisyys

Sisältö

- Tekoäly, koneoppiminen
- IoT, älykkäät ympäristöt
- Menetelmien ja teknologioiden valinta ja arviointi
- Tekoälyn ja älykkäiden ympäristöjen lisäarvo hyvinvointialalla
- Soveltuvuuden ja vaikutusten arviointi

Aika ja paikka

6.9. 12.45-16.00
10.10. 8.30-11.45

Opetusmenetelmät

Opetus tapahtuu verkossa. Opintojaksolla on aloitus- ja lopetuskontaktikerrat Zoomissa.
Oppimistehtävät ovat yksilö- ja ryhmätehtäviä. Opiskeltavana on annettu materiaali ja/tai materiaalin itsenäinen haku ja siihen perehtyminen, sekä tiedon jakaminen muille opiskelijoille.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tyydyttävä (1-2)
Opiskelija analysoi älykkään tiedon tulkinnan, IoT:n ja älykkäiden ympäristöjen osalta nykytilannetta mahdollisuuksineen ja haasteineen sekä tunnistaa tulevaisuuden mukanaan tuomia muutoksia. Opiskelija hankkii ja arvioi kansallista ja kansainvälistä tietoa uusista menetelmistä. Opiskelija kykenee arvioimaan uusien menetelmien soveltuvuutta, lisäarvoa, hyödyllisyyttä ja vaikutuksia organisaatiolle lyhyellä ja pitkällä aikavälillä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3-4)
Opiskelija analysoi monipuolisesti älykkään tiedon tulkinnan, IoT:n ja älykkäiden ympäristöjen osalta nykytilannetta mahdollisuuksineen ja haasteineen sekä tunnistaa kattavasti tulevaisuuden mukanaan tuomia muutoksia. Opiskelija hankkii ja valitsee valintojaan perustellen kansallista ja kansainvälistä tietoa uusista menetelmistä. Opiskelija kykenee monipuolisesti arvioimaan uusien menetelmien soveltuvuutta, lisäarvoa, hyödyllisyyttä ja vaikutuksia organisaatiolle lyhyellä ja pitkällä aikavälillä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Kiitettävä (5)
Opiskelija analysoi asiantuntevasti ja kokoavasti älykkään tiedon tulkinnan, IoT:n ja älykkäiden ympäristöjen osalta nykytilannetta mahdollisuuksineen ja haasteineen sekä tunnistaa laaja-alaisesti tarkastellen tulevaisuuden mukanaan tuomia muutoksia. Opiskelija hankkii ja valitsee kriittisesti perustellen kansallista ja kansainvälistä tietoa. Opiskelija kykenee asiantuntevasti ja laaja-alaisesti arvioimaan uusien menetelmien soveltuvuutta, lisäarvoa, hyödyllisyyttä ja vaikutuksia organisaatiolle lyhyellä ja pitkällä aikavälillä.

Lisätiedot

Opintojakso sisältyy hyvinvointianalyytikko-opintoihin.