Siirry suoraan sisältöön

Johdanto EU-rahoitteisiin kehitys- ja tutkimusprojekteihin (5 op)

Toteutuksen tunnus: R801MEUINT-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.05.2023 - 18.09.2023

Ajoitus

01.10.2023 - 31.12.2023

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus (op)

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Yhteiset toiminnot

Opetuskielet

  • Englanti
  • Suomi

Paikat

0 - 80

Tutkinto-ohjelma

  • Liiketalouden koulutus, Rovaniemi
  • Restonomikoulutus

Opettaja

  • Anzelika Krastina
  • Eeva Helameri

Vastuuhenkilö

Eeva Helameri

Tavoitteet

Opintojakson tavoitteena on perehdyttää opiskelija EU-rahoitteiseen projektitoimintaan, sen käsitteisiin ja periaatteisiin. Opintojakson jälkeen:
• Ymmärrät ulkopuolisen rahoituksen merkityksen osana kehittämistoimintaa omalla alallasi.
• Tiedät, mistä kansallinen ja kansainvälinen projektirahoitus koostuu sekä miten ja mihin rahoitusta voi hyödyntää.
• Ymmärrät, miten EU-projekteilla toteutetaan kansallisia ja alueellisia strategioita.
• Ymmärrät sidosryhmien merkityksen projekteissa.
• Osaat projektitoiminnan elinkaaren eri vaiheet (Project Cycle Management PCM).
• Osaat tuottaa ideapaperin ja tunnistaa idealle soveltuvan rahoituslähteen.

Kompetenssit: ennakoiva kehittäminen, työelämässä toimiminen

Sisältö

EU-rahoitusta ohjaavat strategiat, ohjelmat ja säännöt
Projektitoiminnan käsitteet ja periaatteet
Partnerit ja sidosryhmät projektitoiminnassa
Projektisykli vaiheittain: ideointi, suunnittelu, toteutus, seuranta ja päättäminen sekä tulosten jatkuvuus. Oman alan projekteihin tutustuminen, oman ideapaperin tuottaminen ja soveltuvan rahoituslähteen tunnistaminen

Aika ja paikka

Opintojakson voi tehdä opintojen eri vaiheissa. Opintojakso suoritetaan etänä, paikasta riippumatta, ja itsenäisesti verkko-opiskeluna. Opintojakso toteutetaan non-stoppina, eli voit suorittaa opintojakson joustavasti ja omassa tahdissasi alla olevat palautuspäivämäärät huomioiden:

Syyslukukaudella tehtävien viimeinen palautuspäivä on 30.11.2023, arviointi 11.12.2023 mennessä.
Kevätlukukaudella tehtävien viimeinen palautuspäivä on 31.5.2024, arviointi 12.6. mennessä. Kesälukukaudella tehtävien viimeinen palautuspäivä on 31.8.2024 ja arviointi 31.8.2024 mennessä.

Voit palauttaa oppimistehtävät arvioitavaksi myös muuna ajankohtana, jolloin arviointi annetaan kuukauden kuluessa palautuksesta.

Oppimateriaalit

EU Project Planning and Management Handbook, Eeva Helameri, Anzelika Krastina ja Eija Raasakka. Moodlessa lisäksi aiheeseen liittyviä artikkeleita, videoita ja muuta oppimateriaalia.

Opetusmenetelmät

Opintojakso toteutetaan itsenäisinä verkko-opintoina. Saat ohjausta ja tukea itsenäiseen opiskeluun Moodlessa olevista materiaaleista ja kirjallisista ohjeistuksista.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Sovellat oppimaasi omaan alaasi. Moodle-materiaalissa työelämäasiantuntijoiden puheenvuoroja.

Kansainvälisyys

Opintojakson voi suorittaa sekä englanniksi että suomeksi. Opintojaksolla käytetään sekä suomenkielistä että englanninkielistä materiaalia. Opintojaksolle voi osallistua myös kansainvälisiä opiskeljoita.

Lisätietoja opiskelijoille

Tämä johdantokurssi on ensimmäinen osa 15 opintopisteen kokonaisuutta. Johdantokurssin suoritettuasi, voit jatkaa opintojaksoille:

- EU-projektien suunnittelu ja työkalut (kevätlukukausi 2024)
- EU-projektien toteutttaminen ja johtaminen (kevätlukukausi 2024)

Arviointiasteikko

H-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Hylätty (0) Opiskelija ei osoita ymmärrystä sekä kansallisesta että kansainvälisestä projektitoiminnasta ja projektisyklistä. Opiskelija ei osaa kuvata partnereiden merkitystä projektitoiminnassa. Opiskelija ei osaa laatia EU-ohjelmiin ja strategioihin soveltuvaa projekti-ideaa eikä rahoituslähdettä.

Tyydyttävä (1) Opiskelija osoittaa vähäistä ymmärrystä sekä kansallisesta että kansainvälisestä projektitoiminnasta ja projektisyklistä. Opiskelija osaa kuvata partnereiden merkitystä projektitoiminnassa vähäisesti. Opiskelija osaa laatia EU-ohjelmiin ja strategioihin vähäisesti soveltuvan projekti-idean ja rahoituslähteen.

Tyydyttävä (2) Opiskelija osoittaa pintapuolista ymmärrystä sekä kansallisesta että kansainvälisestä projektitoiminnasta ja projektisyklistä. Opiskelija osaa kuvata partnereiden merkitystä projektitoiminnassa pintapuolisesti. Opiskelija osaa laatia EU-ohjelmiin ja strategioihin pintapuolisesti soveltuvan projekti-idean ja rahoituslähteen.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3) Opiskelija osoittaa ymmärrystä sekä kansallisesta että kansainvälisestä projektitoiminnasta ja projektisyklistä. Opiskelija osaa kuvata partnereiden merkitystä projektitoiminnassa melko kattavasti. Opiskelija osaa laatia EU-ohjelmiin ja strategioihin melko hyvin soveltuvan projekti-idean ja perustella sille rahoituslähteen.

Hyvä (4) Opiskelija osoittaa laaja-alaista ymmärrystä sekä kansallisesta että kansainvälisestä projektitoiminnasta ja projektisyklistä. Opiskelija osaa kuvata ja analysoida partnereiden merkitystä projektitoiminnassa kattavasti ja perustellusti. Opiskelija osaa laatia EU-ohjelmiin ja strategioihin soveltuvan projekti-idean ja rahoituslähteen monipuolisesti ja perustellusti.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Kiitettävä (5) Opiskelija osoittaa syvällistä ymmärrystä sekä kansallisesta että kansainvälisestä projektitoiminnasta ja projektisyklistä. Opiskelija osaa kuvata ja analysoida partnereiden merkitystä projektitoiminnassa monipuolisesti ja perustellusti. Opiskelija osaa laatia EU-ohjelmiin ja strategioihin soveltuvan projekti-idean ja rahoituslähteen monipuolisesti, perustellusti ja kehittävästi.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Kaikki tehtävät tulee olla suoritettuna hyväksytysti kurssilla annetun arviointikriteerien mukaisesti. Arviointi K5 - T1, hylätty.