Siirry suoraan sisältöön

Oikeudellinen sosiaalityössä, sosiaalityö oikeudellisessa, I Moduuli: Jaettu ymmärrys sosiaalityössä ja hyvinvointioikeudessa (5 op)

Toteutuksen tunnus: SOHOVA301-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
01.12.2023 - 12.02.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
26.02.2024 - 05.04.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
0 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Yhteiskuntatieteiden tiedekunta
Opetuskielet
suomi
Paikat
1 - 500
Koulutus
Sosiaalityön tutkinto-ohjelma
Opettajat
Saara Tuulari
Pirjo Oinas
Vastuuopettaja
Saara Tuulari
Ryhmät
SSOSsyv
Sosiaalityö syventävät opinnot
Opintojakso
SOHOVA301

Arviointiasteikko

H-5

Tavoitteet

Moduulin suoritettuaan opiskelija osaa
- jäsentää oikeudellisen ja sosiaalityön välistä suhdetta sekä tunnistaa teoreettisten lähtökohtien erilaisuuden ja samankaltaisuuden
- hahmottaa perus- ja ihmisoikeuksien ja sosiaalityön etiikan välisen yhteyden
- perustella asiakkaan edun ja yksilön oikeudet perusoikeuksien ja etiikan näkökulmasta.

Toteutustavat

Moodle-työskentely verkossa.
Luennot ja seminaari, yhteensä 10 tuntia.
Kirjallisuus.

Suoritustavat

Opintojakso suoritetaan verkossa tapahtuvana yksilö- ja ryhmätehtävänä sekä luentojen ja kirjallisuuden pohjalta kirjoitettavana yksilötehtävämuotoisena luentopäiväkirjana/esseenä.

Sisältö

Moduulissa avataan oikeudellisen ja sosiaalityön suhdetta sekä tieteenalojen teoreettisten lähtökohtien erilaisuutta ja samankaltaisuutta. Teoria- ja tutkimustiedon ja luentojen avulla paneudutaan mm. sosiaalityön etiikkaa ja oikeutta, harkintavaltaa ja perus- ja ihmisoikeuksien merkitystä sosiaalityössä koskeviin kysymyksiin. Moduuli antaa valmiuksia hahmottaa asiakkaan etua ja yksilön oikeuksia perusoikeuksien ja sosiaalityön etiikan näkökulmasta ja vahvistaa tietämystä oikeutta ja sosiaalityötä yhdistävästä teoreettisesta ja tutkimuksellisesta viitekehyksestä.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Essee:
Hylätty: Työ on erittäin puutteellinen tai virheellinen tai sisältää huomattavia väärinkäsityksiä. Se ei vastaa tehtäväksiantoa.
Välttävä ja tyydyttävä (1–2): Asetettu kysymyksenasettelu ei vastaa oman tieteenalan näkökulmaa tai sen rajaamisessa on puutteita. Aiheen tarkastelu on suppeaa ja kuvailevaa. Siinä tyydytään luettelemaan asioita irrallisesti tai käsitellään asioita yksipuolisesti. Reflektiivinen ja analyyttinen ote on heikkoa tai puuttuu kokonaan. Työ voi sisältää virheitä tai epäselvyyksiä. Ohjeistuksen mukaisessa tieteellisten lähteiden käytössä voi olla puutteita.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Essee:
Hyvä ja kiitettävä (3–4): Työhön on määritetty omalle tieteenalalle relevantti ja rajattu kysymyksenasettelu, johon myös vastataan. Työ on reflektiivinen osoittaen tekijän itsenäistä ajattelua, analyyttisyyttä ja ymmärrystä käsiteltävästä aiheesta. Tarkasteltavasta asiasta muotoutuu kokonaiskuva perustasolla. Tieteellisiä lähteitä on käytetty hyvin omien näkemysten argumentoinnissa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Essee:
Erinomainen (5): Työhön on määritetty omalle tieteenalalle relevantti ja hyvin rajattu kysymyksenasettelu. Tarkasteltavasta asiasta muotoutuu kokonaiskuva, joka osoittaa ilmiön laajaa ymmärtämistä, muun muassa muiden tieteenalojen näkökulmien huomioimista. Työ osoittaa analyyttisyyttä, syvää ymmärrystä ja oivallusta käsiteltävästä aiheesta. Essee on johdonmukainen ja hyvin kirjoitettu kokonaisuus, joka sisältää moniulotteista reflektointia tai kriittistä pohdintaa. Tieteellisiä lähteitä on käytetty monipuolisesti omien näkemysten argumentoinnissa.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Luentopäiväkirja: hyväksytty – hylätty.
Hyväksytystä luentopäiväkirjasta käy ilmi, että kirjoittaja on seurannut luentoja ja ymmärtänyt, mistä niissä on kyse.

Lisätiedot

Ajankohta: 26.2.-5.4.2024: Online-tapaamiset (Zoom)

- ma 26.2.2024 avausluento klo 14:15-15:00
- ma 25.3.2024 ryhmien esitykset klo 14:15-16:15

Siirry alkuun