Siirry suoraan sisältöön

Kotieläintuotannon perusteet (5 op)

Toteutuksen tunnus: R601ML105-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.10.2023 - 15.01.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
16.01.2024 - 18.04.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
0 op
Virtuaaliosuus
5 op
TKI-osuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Agrologikoulutus
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 30
Koulutus
Agrologikoulutus
Opettajat
Laura Post
Kirsi Muuttoranta
Vastuuopettaja
Kirsi Muuttoranta
Ryhmät
RA61M23S
Agrologikoulutus (monimuoto-opinnot), Rovaniemi, syksy 2023
Opintojakso
R601ML105

Arviointiasteikko

H-5

Sisällön jaksotus

Ilmoitetaan moodlessa

Tavoitteet

Opiskelija
- Tuntee pohjoisen Suomen tuotantoeläimet ja niiden merkityksen alueelle
- Tietää eläinten ravitsemukselliset tarpeet ja tuotantoympäristön
- Tuntee eläinten lajityypillisen käyttäytymisen ja ymmärtää eläinten hyvinvoinnin periaatteet sekä merkityksen
- Tietää tärkeimmät hoitotoimenpiteet ja niiden vaikutuksen eläintuotteiden laadulle
- Ymmärtää talouden merkityksen eläintuotannossa.

Sisältö

Tuotantoeläimet ja niiden tarpeet
Ravitsemus ja tavallisimmat rehut
Hyvinvointi ja terveydenhoito
Tuotantoympäristö
Kotieläintuotannon työt

Aika ja paikka

Loue, Lapin amk Jokiväylä, Zoom, kevät 2024

Oppimateriaalit

ilmoitetaan Moodlessa


Opetusmenetelmät

Elä- ja lähiopetus, ilmoitetaan tarkemmin Moodlessa. Vierailu navetassa ja / tai lampolassa lähiopetusjaksolla.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

ilmoitetaan Moodlessa (tehtävät ja Moodle-tentti)

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

133 h opiskelijan työtä

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

1-2
Tietää perusteet tuotantoeläinten ravitsemuksesta, tuotantoympäristöstä, käyttäytymisestä ja hyvinvoinnista. Tietää perusteet hoitotoimenpiteistä ja tietää taloudellisen tuotannon perusperiaatteita.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

3-4
Osaa eläinten ravitsemukselliset tarpeet ja siihen vaikuttavat tekijät. Tunnistaa eläinten käyttäytymisen ja tuotantoympäristön tärkeimmät piirteet eläimen hyvinvoinnin kannalta. Ymmärtää eläinten hoidon tavoitteet ja tuotannon taloudellisia periaatteita.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

5
Tuntee eläinten ravitsemukselliset tarpeet ja niihin vaikuttavat tekijät. Ymmärtää eläinten käyttäytymisen periaatteet, elinympäristön ja hyvinvoinnin vaikutukset käyttäytymiseen. Osaa arvioida tuotantoympäristön, hyvinvoinnin ja hoitotoimenpiteiden merkitystä eläimelle ja eläintuotteiden laadulle. Ymmärtää eläintuotannon yritystoimintana.

Siirry alkuun