Kotieläintuotannon perusteet (5 op)
Toteutuksen tunnus: R601ML105-3002
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 02.10.2023 - 15.01.2024
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 16.01.2024 - 18.04.2024
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 0 op
- Virtuaaliosuus
- 5 op
- TKI-osuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Etäopetus
- Yksikkö
- Agrologikoulutus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 30
- Koulutus
- Agrologikoulutus
- Opettajat
- Laura Post
- Kirsi Muuttoranta
- Vastuuopettaja
- Kirsi Muuttoranta
- Ryhmät
-
RA61M23SAgrologikoulutus (monimuoto-opinnot), Rovaniemi, syksy 2023
- Opintojakso
- R601ML105
Arviointiasteikko
H-5
Sisällön jaksotus
Ilmoitetaan moodlessa
Tavoitteet
Opiskelija
- Tuntee pohjoisen Suomen tuotantoeläimet ja niiden merkityksen alueelle
- Tietää eläinten ravitsemukselliset tarpeet ja tuotantoympäristön
- Tuntee eläinten lajityypillisen käyttäytymisen ja ymmärtää eläinten hyvinvoinnin periaatteet sekä merkityksen
- Tietää tärkeimmät hoitotoimenpiteet ja niiden vaikutuksen eläintuotteiden laadulle
- Ymmärtää talouden merkityksen eläintuotannossa.
Sisältö
Tuotantoeläimet ja niiden tarpeet
Ravitsemus ja tavallisimmat rehut
Hyvinvointi ja terveydenhoito
Tuotantoympäristö
Kotieläintuotannon työt
Aika ja paikka
Loue, Lapin amk Jokiväylä, Zoom, kevät 2024
Oppimateriaalit
ilmoitetaan Moodlessa
Opetusmenetelmät
Elä- ja lähiopetus, ilmoitetaan tarkemmin Moodlessa. Vierailu navetassa ja / tai lampolassa lähiopetusjaksolla.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
ilmoitetaan Moodlessa (tehtävät ja Moodle-tentti)
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
133 h opiskelijan työtä
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
1-2
Tietää perusteet tuotantoeläinten ravitsemuksesta, tuotantoympäristöstä, käyttäytymisestä ja hyvinvoinnista. Tietää perusteet hoitotoimenpiteistä ja tietää taloudellisen tuotannon perusperiaatteita.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
3-4
Osaa eläinten ravitsemukselliset tarpeet ja siihen vaikuttavat tekijät. Tunnistaa eläinten käyttäytymisen ja tuotantoympäristön tärkeimmät piirteet eläimen hyvinvoinnin kannalta. Ymmärtää eläinten hoidon tavoitteet ja tuotannon taloudellisia periaatteita.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
5
Tuntee eläinten ravitsemukselliset tarpeet ja niihin vaikuttavat tekijät. Ymmärtää eläinten käyttäytymisen periaatteet, elinympäristön ja hyvinvoinnin vaikutukset käyttäytymiseen. Osaa arvioida tuotantoympäristön, hyvinvoinnin ja hoitotoimenpiteiden merkitystä eläimelle ja eläintuotteiden laadulle. Ymmärtää eläintuotannon yritystoimintana.