Siirry suoraan sisältöön

Matkailutyöhön tutustuminen (5 op)

Toteutuksen tunnus: R81ML80-3008

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
03.10.2022 - 20.01.2023
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
25.01.2023 - 31.05.2023
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
​Restonomikoulutus
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 30
Koulutus
Restonomikoulutus
Opettajat
Minna Sipponen
Vastuuopettaja
Minna Sipponen
Ryhmät
RA81M23K
Restonomikoulutus, Rovaniemi, kevät 2023
Opintojakso
R81ML80

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Tavoitteet

Opiskelija tutustuu ja hankkii osaamista matkailualan käytännön työtehtäviin.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa
- kuvata sesonkityön merkityksen matkailualalla
- arvioida toimintaansa työyhteisön jäsenenä
- tunnistaa työntekijän oikeudet ja velvollisuudet ja laatia ansioluettelon
- tunnistaa matkailualan toimenkuvia.

Toteutustavat

Opintojakso sisältää työskentelyä matkailualalla, opiskelua itsenäisesti ja ryhmissä erilaisin pedagogisin menetelmin: työpajat, luennot ja ohjaus. Opiskelija laatii ansioluettelon opintojaksolla.

Suoritustavat

Työskentely matkailualalla (hyväksytty/hylätty)
Ansioluettelon laatiminen (hyväksytty/hylätty)
Palaute (hyväksytty/hylätty)

Sisältö

- Käytännön matkailualan työtehtävät
- Sesonkityön merkitys matkailualalla
- Matkailualan toimenkuvat
- Työyhteisön jäsenenä toimiminen
- Työntekijän oikeudet ja velvollisuudet
- Ansioluettelon laatiminen

Aika ja paikka

Syksy 2022. Luennot syyskuussa, kenttäosuuden suoritus loka-, marras tai joulukuussa

Oppimateriaalit

Opiskelija etsii oppimista tukevan materiaalin.

Opetusmenetelmät

Opintojakso sisältää työskentelyä matkailualalla. Opintojaksolla on opiskelua itsenäisesti erilaisin pedagogisin menetelmin: työpajat, luennot ja ohjaus. Opiskelija laatii ansioluettelon opintojaksolla.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Opintojakso sisältää työskentelyä matkailualalla.

Kansainvälisyys

Lapin matkailusesongissa on paljon kansainvälisiä asiakkaita.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Osaamisen näyttö laaditaan ohjeistuksen mukaan.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

5 op = 133 tuntia opiskelijan työtä.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty
Opiskelija osaa työskennellä matkailualan perustehtävissä ja ymmärtää sesonkityön merkityksen matkailualalla. Opiskelija tunnistaa työntekijän oikeudet ja velvollisuudet. Hän osaa arvioida omaa ammatillista kehittymistä ja kehittymistarpeitaan. Opiskelija osaa laatia ansioluettelon. Opiskelija tiedostaa matkailualan toimenkuvia. Opiskelija antaa palautetta työskentelystä matkailualalla.

Hylätty
Opiskelija ei osaa työskennellä matkailualan perustehtävissä ja ei ymmärrä sesonkityön merkitystä matkailualalla. Opiskelija ei tunnista työntekijän oikeuksia ja velvollisuuksia. Hän ei osaa arvioida omaa ammatillista kehittymistä ja kehittymistarpeita. Opiskelija ei tee ansioluetteloa. Opiskelija ei tiedosta matkailualan toimenkuvia. Opiskelija ei anna palautetta työskentelystä matkailualalla.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty
Opiskelija osaa työskennellä matkailualan perustehtävissä ja ymmärtää sesonkityön merkityksen matkailualalla. Opiskelija tunnistaa työntekijän oikeudet ja velvollisuudet. Hän osaa arvioida omaa ammatillista kehittymistä ja kehittymistarpeitaan. Opiskelija osaa laatia ansioluettelon. Opiskelija tiedostaa matkailualan toimenkuvia. Opiskelija antaa palautetta työskentelystä matkailualalla.

Hylätty
Opiskelija ei osaa työskennellä matkailualan perustehtävissä ja ei ymmärrä sesonkityön merkitystä matkailualalla. Opiskelija ei tunnista työntekijän oikeuksia ja velvollisuuksia. Hän ei osaa arvioida omaa ammatillista kehittymistä ja kehittymistarpeita. Opiskelija ei tee ansioluetteloa. Opiskelija ei tiedosta matkailualan toimenkuvia. Opiskelija ei anna palautetta työskentelystä matkailualalla.

Siirry alkuun