Matkailun toimintaympäristö (5 op)
Toteutuksen tunnus: MATR210-3006
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
03.10.2022 - 20.01.2023
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
20.03.2023 - 21.05.2023
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 0 op
- Virtuaaliosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Etäopetus
- Yksikkö
- Restonomikoulutus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 100
- Koulutus
- Restonomikoulutus
- Opettajat
- Aulikki Laitinen-Tolonen
- Mervi Angeria
- Vastuuopettaja
- Mervi Angeria
- Ryhmät
-
RA81M23KRestonomikoulutus, Rovaniemi, kevät 2023
- Opintojakso
- MATR210
Arviointiasteikko
H-5
Sisällön jaksotus
Opintojakso rakentuu seuraavista aihe-alueista:
- matkailun globaali toimintaympäristö, kansainvälinen matkailu ja matkailun trendit
- matkailun arktinen ja pohjoinen toimintaympäristö, matkailu Lapissa ja matkailukohteen toimintaympäristöanalyysi
- kansantalouden peruskäsitteet ja taloustiedon hankinta
- liiketoimintaympäristössä tapahtuvat muutokset ja vaikutukset matkailutoimialaan ja matkakohteeseen
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa
- kuvata matkailun toimintaympäristöä ja matkailun arktisen ja pohjoisen toimintaympäristön mahdollisuuksia ja haasteita
- kuvata kansantalouden peruskäsitteitä ja tulkita kansainvälisessä liiketoimintaympäristössä tapahtuvia muutoksia ja vaikutuksia toimialaan ja matkakohteeseen.
Sisältö
- Matkailun globaalin toimintaympäristön nykytila, kehitys ja ennakointi
- Kansainvälisen liiketoimintaympäristön muutokset ja vaikutukset toimialaan ja matkakohteeseen (poliittiset, ekonomiset, taloudelliset, ekologiset, sosiaaliset, kulttuuriset)
- Arktinen alue ja Lappi matkailun toimintaympäristönä
Aika ja paikka
Opintojakso toteutetaan Moodlessa ja Zoomissa keväällä 2023. Opintojakso alkaa viikolla 12. Opintojakso toteutetaan kahdessa osassa: ensin matkailun toimintaympäristön osio (4 viikkoa) ja sen jälkeen talouden toimintaympäristön osio (4 viikkoa). Ohjaustapaamisten ajankohdat ovat nähtävillä lukujärjestyksessä ja Moodlessa. Opintojakso päättyy viikolla 20.
Itsenäisen toteutuksen ja osaamisen näytön viimeiset palautuspäivät ovat toukokuussa 2023.
Oppimateriaalit
Materiaali ilmoitetaan Moodlessa.
Opetusmenetelmät
Opintojakson perustoteutus on vaiheittain etenevä verkkototeutus. Toteutuksessa korostuu itseohjautuva ja toiminnallinen opiskelu. Opintojaksoon sisältyy oppimateriaaleihin ja lähdeaineistoihin perehtymistä, itsenäisiä harjoitus- ja oppimistehtäviä, yhteistoiminnallista työskenteyä ja ryhmätyötä, luentoja sekä ohjaustapaamisia. Osaamista ja oppimista ohjataan oppimateriaalien, ohjaustapaamisen sekä oppimistehtävistä annettavan palautteen ja arvioinnin avulla.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Opintojaksoon ei sisälly tenttiä.
Kansainvälisyys
Opintojaksolla tarkastellaan kansainvälistä matkailua ja taloutta. Lisäksi opintojaksolla hyödynnetään englanninkielistä lähdemateriaalia.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Itsenäinen suoritus oppimisraportilla tai osaamisen näyttö osaamisportfoliolla. Tarkemmat ohjeet annetaan opintojakson alussa Moodlessa.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opintojakson laajuus on 5 opintopistettä, mikä tarkoittaa noin 130 tuntia työtä. Työskentely on pääosin itsenäistä ja itseohjautuvaa verkko-opiskelua.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa tunnistaa matkailun toimintaympäristön ja matkailun arktisen ja pohjoisen toimintaympäristön mahdollisuuksia ja haasteita vähäisesti. Opiskelija osaa kuvata kansatalouden peruskäsitteitä ja tulkita kansainvälisessä liiketoimintaympäristössä tapahtuvia muutoksia ja vaikutuksia toimialaan ja matkakohteeseen vähäisesti ja pinnallisesti.
Tyydyttävä (2)
Opiskelija osaa kuvata matkailun toimintaympäristöä ja matkailun arktisen ja pohjoisen toimintaympäristön mahdollisuuksia ja haasteita. Opiskelija osaa kuvata kansatalouden peruskäsitteitä ja tulkita kansainvälisessä liiketoimintaympäristössä tapahtuvia muutoksia ja vaikutuksia toimialaan ja matkakohteeseen pääpiirteissään.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Hyvä (3)
Opiskelija osaa kuvata matkailun toimintaympäristöä ja matkailun arktisen ja pohjoisen toimintaympäristön mahdollisuuksia ja haasteita monipuolisesti. Opiskelija osaa määritellä kansatalouden peruskäsitteitä ja tulkita kansainvälisessä liiketoimintaympäristössä tapahtuvia muutoksia ja vaikutuksia toimialaan ja matkakohteeseen.
Hyvä (4)
Opiskelija osaa kuvata matkailun toimintaympäristöä ja matkailun arktisen ja pohjoisen toimintaympäristön mahdollisuuksia ja haasteita monipuolisesti ja perustellusti. Opiskelija osaa määritellä kansatalouden peruskäsitteet ja tulkita kansainvälisessä liiketoimintaympäristössä tapahtuvia muutoksia ja vaikutuksia toimialaan ja matkakohteeseen monipuolisesti ja perustellusti.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Kiitettävä (5)
Opiskelija osaa kuvata matkailun toimintaympäristöä ja matkailun arktisen ja pohjoisen toimintaympäristön mahdollisuuksia ja haasteita kattavasti, monipuolisesti ja perustellusti. Opiskelija osaa määritellä kansatalouden peruskäsitteet ja tulkita kansainvälisessä liiketoimintaympäristössä tapahtuvia muutoksia ja vaikutuksia toimialaan ja matkakohteeseen kattavasti, monipuolisesti ja perustellusti.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hylätty (0)
Opiskelija ei osaa tunnistaa matkailun toimintaympäristön ja matkailun arktisen ja pohjoisen toimintaympäristön mahdollisuuksia ja haasteita. Opiskelija ei osaa kuvata kansatalouden peruskäsitteitä eikä osaa tulkita kansainvälisessä liiketoimintaympäristössä tapahtuvia muutoksia ja vaikutuksia toimialaan ja matkakohteeseen.
Esitietovaatimukset
MAT201 Johdatus matkailuilmiöön