Elintarvikeviennin lainsäädäntö ja sopimukset (5op)
Toteutuksen tunnus: R601ML90-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 03.10.2022 - 05.03.2023
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 13.03.2023 - 28.04.2023
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Virtuaaliosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Etäopetus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 60
- Koulutus
- Agrologikoulutus
Arviointiasteikko
H-5
Tavoitteet
Opiskelija osaa:
- hakea tietoa elintarvikkeisiin liittyvästä lainsäädännöstä sekä rajoituksista ja vaatimuksista eri maissa
- selvittää elintarvikevientiin liittyvät vientivaatimukset (mm. vientiasiakirjat, tullinimikkeet ja vientikaupan arvonlisäverotuksen)
- tunnistaa vientiprosessiin liittyvät vastuut
- hahmottaa kansainvälisissä kauppasopimuksissa sovittavat asiat ja sopimuksiin liittyvät riskit
- hahmottaa kansainvälisiin kuljetuksiin liittyvät erityispiirteet.
Toteutustavat
Verkko-opinnot
Sisältö
Elintarvikealan
- lainsäädäntö, rajoitukset ja vaatimukset
- viennin vaatimukset
- vientiprosessin vastuut
- kansainväliset kauppasopimukset ja kuljetusten erityispiirteet.
Aika ja paikka
Toteutus on verkossa
Oppimateriaalit
Luennot
Moodlessa jaettava materiaali
Ilmoitettava kirjallisuus ja verkosta löytyvä materiaali
Opetusmenetelmät
Verkko-opinnot
Opetus toteutetaan verkossa, luennot tallennetaan ja ovat saatavissa verkkoympäristössä.
Tehtävät palautetaan verkossa annettuihin määräpäiviin mennessä
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Opintojaksolta ei ole erillistä tenttiä. Arvioidaan palautettavien oppimistehtävien avulla.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
5 op = 135 h.
Opiskelija voi määritellä opiskelunsa ajankohdan ja paikan annettujen määräaikojen puitteissa.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
1-2
Opiskelija osaa:
- selostaa elintarvikkeisiin liittyvästä lainsäädännöstä sekä rajoituksista ja vaatimuksista eri maissa
- selvittää elintarvikevientiin liittyviä vientivaatimuksia (mm. vientiasiakirjat, tullinimikkeet ja vientikaupan arvonlisäverotuksen)
- tunnistaa vientiprosessiin liittyviä vastuita
- tunnistaa kansainvälisissä kauppasopimuksissa sovittia asioita ja sopimuksiin liittyviä riskejä
- hahmottaa kansainvälisiin kuljetuksiin liittyviä erityispiirteitä.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
3-4
Opiskelija osaa:
- hakea tietoa elintarvikkeisiin liittyvästä lainsäädännöstä sekä rajoituksista ja vaatimuksista eri maissa
- selvittää elintarvikevientiin liittyvät vientivaatimukset (mm. vientiasiakirjat, tullinimikkeet ja vientikaupan arvonlisäverotuksen)
- tunnistaa vientiprosessiin liittyvät vastuut
- hahmottaa kansainvälisissä kauppasopimuksissa sovittavat asiat ja sopimuksiin liittyvät riskit
- hahmottaa kansainvälisiin kuljetuksiin liittyvät erityispiirteet.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
5
Opiskelija osaa:
- hakea tietoa ja soveltaa lähteitä elintarvikkeisiin liittyvästä lainsäädännöstä sekä rajoituksista ja vaatimuksista eri maissa
- selvittää elintarvikevientiin liittyvät vientivaatimukset (mm. vientiasiakirjat, tullinimikkeet ja vientikaupan arvonlisäverotuksen)
- tunnistaa vientiprosessiin liittyvät kokonaisvastuut
- hahmottaa kansainvälisissä kauppasopimuksissa sovittavat asiat ja sopimuksiin liittyvät riskit
- hahmottaa kansainvälisiin kuljetuksiin liittyvät erityispiirteet ja niiden vaikutuksen elintarvikealaan.