Siirry suoraan sisältöön

Elintarvikeviennin lainsäädäntö ja sopimukset (5op)

Toteutuksen tunnus: R601ML90-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
03.10.2022 - 05.03.2023
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
13.03.2023 - 28.04.2023
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 60
Koulutus
Agrologikoulutus
Opettajat
Tia Lämsä
Vastuuopettaja
Tia Lämsä
Opintojakso
R601ML90

Arviointiasteikko

H-5

Tavoitteet

Opiskelija osaa:
- hakea tietoa elintarvikkeisiin liittyvästä lainsäädännöstä sekä rajoituksista ja vaatimuksista eri maissa
- selvittää elintarvikevientiin liittyvät vientivaatimukset (mm. vientiasiakirjat, tullinimikkeet ja vientikaupan arvonlisäverotuksen)
- tunnistaa vientiprosessiin liittyvät vastuut
- hahmottaa kansainvälisissä kauppasopimuksissa sovittavat asiat ja sopimuksiin liittyvät riskit
- hahmottaa kansainvälisiin kuljetuksiin liittyvät erityispiirteet.

Toteutustavat

Verkko-opinnot

Sisältö

Elintarvikealan
- lainsäädäntö, rajoitukset ja vaatimukset
- viennin vaatimukset
- vientiprosessin vastuut
- kansainväliset kauppasopimukset ja kuljetusten erityispiirteet.

Aika ja paikka

Toteutus on verkossa

Oppimateriaalit

Luennot
Moodlessa jaettava materiaali
Ilmoitettava kirjallisuus ja verkosta löytyvä materiaali

Opetusmenetelmät

Verkko-opinnot
Opetus toteutetaan verkossa, luennot tallennetaan ja ovat saatavissa verkkoympäristössä.
Tehtävät palautetaan verkossa annettuihin määräpäiviin mennessä

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Opintojaksolta ei ole erillistä tenttiä. Arvioidaan palautettavien oppimistehtävien avulla.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

5 op = 135 h.
Opiskelija voi määritellä opiskelunsa ajankohdan ja paikan annettujen määräaikojen puitteissa.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

1-2
Opiskelija osaa:
- selostaa elintarvikkeisiin liittyvästä lainsäädännöstä sekä rajoituksista ja vaatimuksista eri maissa
- selvittää elintarvikevientiin liittyviä vientivaatimuksia (mm. vientiasiakirjat, tullinimikkeet ja vientikaupan arvonlisäverotuksen)
- tunnistaa vientiprosessiin liittyviä vastuita
- tunnistaa kansainvälisissä kauppasopimuksissa sovittia asioita ja sopimuksiin liittyviä riskejä
- hahmottaa kansainvälisiin kuljetuksiin liittyviä erityispiirteitä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

3-4
Opiskelija osaa:
- hakea tietoa elintarvikkeisiin liittyvästä lainsäädännöstä sekä rajoituksista ja vaatimuksista eri maissa
- selvittää elintarvikevientiin liittyvät vientivaatimukset (mm. vientiasiakirjat, tullinimikkeet ja vientikaupan arvonlisäverotuksen)
- tunnistaa vientiprosessiin liittyvät vastuut
- hahmottaa kansainvälisissä kauppasopimuksissa sovittavat asiat ja sopimuksiin liittyvät riskit
- hahmottaa kansainvälisiin kuljetuksiin liittyvät erityispiirteet.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

5
Opiskelija osaa:
- hakea tietoa ja soveltaa lähteitä elintarvikkeisiin liittyvästä lainsäädännöstä sekä rajoituksista ja vaatimuksista eri maissa
- selvittää elintarvikevientiin liittyvät vientivaatimukset (mm. vientiasiakirjat, tullinimikkeet ja vientikaupan arvonlisäverotuksen)
- tunnistaa vientiprosessiin liittyvät kokonaisvastuut
- hahmottaa kansainvälisissä kauppasopimuksissa sovittavat asiat ja sopimuksiin liittyvät riskit
- hahmottaa kansainvälisiin kuljetuksiin liittyvät erityispiirteet ja niiden vaikutuksen elintarvikealaan.

Siirry alkuun