Siirry suoraan sisältöön

Opinnäytetyön menetelmäopinnot (5 op)

Toteutuksen tunnus: R604ML62OJ-19011

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

13.03.2023 - 01.10.2023

Ajoitus

02.10.2023 - 17.12.2023

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus (op)

5 op

T&K-osuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Metsätalousinsinöörikoulutus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 100

Tutkinto-ohjelma

  • Metsätalouden koulutus

Opettaja

  • Tuija Haapasalmi
  • Kirsi Muuttoranta
  • Erkki Mattila

Vastuuhenkilö

Kirsi Muuttoranta

Opiskelijaryhmät

  • R64M21S
    Metsätalousinsinöörikoulutus, Rovaniemi, syksy 2021
  • R61M21S
    Agrologikoulutus, Rovaniemi, syksy 2021
  • RA64M21K
    Metsätalousinsinöörikoulutus, Rovaniemi, kevät 2021

Tavoitteet

Opiskelija osaa tutkimustyön teoreettiset lähtökohdat, kvantitatiivisen ja kvalitatiivisen tutkimuksen lähestymistavat ja niiden keskeiset metodit sekä kehittämistyön keskeiset piirteet. Hän tuntee annetun ohjeistuksen mukaiset opinnäytetyön rakennemallit sekä opinnäytetöiden arviointiperusteet. Opiskelija osaa tieteellisen kirjoittamisen keskeiset kriteerit sekä kykenee hakemaan sähköisiin ja kirjallisiin lähteisiin perustuvaa lähdetietoa. Opiskelija osaa kvantitatiivisen aineiston tilastollisen käsittelyn perusteet.

Sisältö

Tutkimustyön periaatteet ja teoreettiset perusteet sekä tutkimusmenetelmien ja kehittämistyön keskeiset rakenteet. Työelämälähtöisen opinnäytetyön lähtökohdat ja toteutustavat. Lapin AMKin opinnäytetyöohjeistus. Kvantitatiivisen tutkimusaineiston tilastollinen käsittely Lapin AMKin opinnäytteissä esille tulevien tärkeimpien menetelmien osalta. Tilastollinen aineiston käsittely ATK -avusteisesti. Tieteellisen kirjoittamisen perusteet, tiedonhakumenetelmät ja opinnäytetyön kieliasu.

Oppimateriaalit

Oppimateriaali jaetaan tunneilla ja Moodlen työtilassa.

Lisätietoja opiskelijoille

Suomen kielen ja viestinnän opintojakso tulee olla suoritettuna ennen tämän opintojakson suorittamista.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tuntee laadullisen ja määrällisen tutkimuksen sekä kehittämistyön lähestymistavat, päämenetelmät ja työprosessit ja eettiset vaatimukset. Hän osaa ohjatusti laatia opinnäytetyön suunnitelman Lapin amkin ohjeistuksen mukaisesti. Opiskelija osaa kirjoittaa tieteellistä tekstiä, jossa esiintyy sujuvuus-, ymmärrettävyys- ja merkintätapavirheitä. Lähde- ja viittausmerkinnöissä on puutteita.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija tuntee laadullisen ja määrällisen tutkimuksen sekä kehittämistyön lähestymistavat, päämenetelmät, työprosessit ja eettiset säännöt hyvin ja osaa laatia opinnäytetyön suunnitelman sekä opponentin arvioinnin Lapin amkin arviointiohjeiden mukaan. Opiskelija osaa soveltaa tieteellisen tekstin tyylejä ja malleja. Teksti on jo osittain sujuvaa, ymmärrettävää ja lähde- ja viitemerkinnät ovat enimmäkseen oikein.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa laadullisen ja määrällisen tutkimuksen lähestymistavat, päämenetelmät, työprosessit ja eettiset säännöt hyvin ja kykenee tarkastelemaan niitä kriittisesti. Hän osaa tehdä itsenäisesti opinnäytetyösuunnitelman sekä osaa soveltaa opponentin arviointiohjetta monipuolisesti perustellen Lapin amkin arviointiohjeiden mukaan. Opiskelija osaa kirjoittaa erinomaista, vakuuttavaa, lähes virheetöntä tieteellistä tekstiä, jossa lähde- ja viitemerkinnät ovat selkeitä ja, jossa teksti on erittäin selkeää, sujuvaa ja ymmärrettävää.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Tilastomatematiikan osio arvioidaan hyväksytyn harjoitustyön ja harjoituksiin osallistumisen pohjalta.