Siirry suoraan sisältöön

Puuhuolto ja logistiikka (5 op)

Toteutuksen tunnus: R604ML33OJ-19008

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

13.03.2023 - 06.08.2023

Ajoitus

07.08.2023 - 30.11.2023

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus (op)

2 op

Toteutustapa

60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus

Yksikkö

Metsätalousinsinöörikoulutus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 40

Tutkinto-ohjelma

  • Metsätalouden koulutus

Opettaja

  • Oiva Hiltunen

Vastuuhenkilö

Oiva Hiltunen

Opiskelijaryhmät

  • R64M21S
    Metsätalousinsinöörikoulutus, Rovaniemi, syksy 2021

Tavoitteet

Oppimistavoitteet
Opiskelija tietää, miten puunhankintaorganisaation puunhankitatavoite määritetään ja osaa puunhankinnan eri suunnittelutasot. Osaa logistiikan perusteet ja osaa organisoida puunhankinnan töitä asiakaslähtöisesti logistisia sovelluksia hyödyntäen sekä osaa soveltaa teknistaloudellisesti kustannustehokasta ja yrittäjämäistä toimintaa puunhankinnassa. Hän tuntee logistiikan merkityksen kiertotalouden toiminnassa. Opiskelija tuntee metsäbioenergian logistiikan erityisvaatimuksia.

Sisältö

Teemat
- Logistiikka
- Asiakaslähtöinen puunhankinta

Aika ja paikka

Syksy 2023

Opetusmenetelmät

Lähiopetus, verkko-opetus, oppimistehtävät

Arviointiasteikko

H-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

1
Tietää puuhankintaorganisaatioiden eri toimintojen merkityksen määritettäessä puunhankintatavoitetta. Tietää organisaation puunhankinnan suunnittelutasot. Osaa laskea vuotuisen puuhankintatavoitteen ja määrittää tarvittavat hankintaresurssit sekä laskea kustannusrakenteen puutavaralajeittain. Tietää puunhankinnan yleisimmät ohjausjärjestelmät. Tuntee logistiikan perusteita ja sovelluksia.

2
Tietää puuhankintaorganisaatioiden eri toimintojen merkityksen ja osaa puuhankintatavoitteen määrittämisen perusteet. Tietää organisaation puunhankinnan suunnittelutasot. Osaa laskea vuotuisen puuhankintatavoitteen ja määrittää tarvittavat hankintaresurssit sekä laskea kustannusrakenteen puutavaralajeittain. Tietää puunhankinnan ohjausjärjestelmiä ja niiden käyttömahdollisuudet puunhankinnan ohjauksessa. Tuntee logistiikan perusteita ja sovelluksia.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

3
Tietää puuhankintaorganisaatioiden eri toimintojen merkityksen ja osaa puuhankintatavoitteen määrittämisen perusteet. Tietää organisaation puunhankinnan suunnittelutasot ja tiedostaa eri tasojen merkityksen kokonaisuuden hallinnassa. Osaa laskea vuotuisen puuhankintatavoitteen asiakaslähtöisesti ja jyvittää tavoite kuukausitasolle sekä määrittää tarvittavat hankintaresurssit. Osaa laskea kustannusrakenteen puutavaralajeittain. Tietää puunhankinnan ohjausjärjestelmät ja niiden hyödyntämisen mahdollisuudet asiakaslähtöisessä puunhankinnassa. Tietää logistiikan perusteet ja sovelluksia.

4
Tietää puuhankintaorganisaatioiden eri toimintojen merkityksen ja osaa puuhankintatavoitteen määrittämisen perusteet. Tietää organisaation puunhankinnan suunnittelutasot ja tiedostaa eri tasojen merkityksen kokonaisuuden hallinnassa. Osaa laskea vuotuisen puuhankintatavoitteen asiakaslähtöisesti ja jyvittää tavoite kuukausitasolle sekä määrittää tarvittavat hankintaresurssit huomioiden kausivaihtelut. Osaa laskea kustannusrakenteen puutavaralajeittain. Tietää puunhankinnan ohjausjärjestelmät ja niiden hyödyntämisen mahdollisuudet asiakaslähtöisessä puunhankinnassa. Tietää logistiikan perusteet ja sovelluksia.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Tietää puuhankintaorganisaatioiden eri toimintojen merkityksen ja osaa puuhankintatavoitteen määrittämisen perusteet. Tietää organisaation puunhankinnan suunnittelutasot ja tiedostaa eri tasojen merkityksen kokonaisuuden hallinnassa. Osaa laskea vuotuisen puuhankintatavoitteen asiakaslähtöisesti ja jyvittää tavoite kauppatavoittain kuukausitasolle sekä määrittää tarvittavat hankintaresurssit huomioiden kausivaihtelut. Osaa laskea kustannusrakenteen puutavaralajeittain. Tietää puunhankinnan ohjausjärjestelmät ja niiden hyödyntämisen mahdollisuudet asiakaslähtöisessä ja kustannustehokkaassa puunhankinnassa. Tietää logistiikan perusteet ja sovelluksia ja osaa soveltaa niitä.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi perustuu tenttiin ja oppimistehtäviin