Siirry suoraan sisältöön

Betonirakentaminen ja betonityötekniikat (6 op)

Toteutuksen tunnus: R501RL48OJ-3007

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

13.03.2023 - 15.09.2023

Ajoitus

30.08.2023 - 03.12.2023

Laajuus

6 op

Virtuaaliosuus (op)

2 op

Toteutustapa

67 % Lähiopetus, 33 % Etäopetus

Yksikkö

Insinöörikoulutus, rakennus- ja yhdyskuntatekniikka

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 60

Tutkinto-ohjelma

  • Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutus

Opettaja

  • Matti Moilanen

Vastuuhenkilö

Matti Moilanen

Opiskelijaryhmät

  • RA51R20S
    Insinöörikoulutus, rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (monimuotototeutus), Rovaniemi 2020

Tavoitteet

Opiskelija osaa betonitöiden johtamisen eri olosuhteissa, betonitekniikan erityistekniikat sekä betonirakenteiden korjauksen.

Sisältö

Tieto puuttuu

Aika ja paikka

28.8. - 3.12.2023 Jokiväylä 11 ja Zoom.

Oppimateriaalit

By201 ja betoninormit. Moodlen työtilassa oleva ja luennoilla jaettava materiaali.

Opetusmenetelmät

Lähi- ja etäluennot.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Arvosana
Arvosanan kuvaus, kun arvioidaan teknisten järjestelmien ja työmenetelmien osaamista, töiden johdonmukaista tekemistä, teoreettisia tietoja ja raportointitaitoja

Tyydyttävä (1)
Opiskelija tekee opintojakson tavoitteiden mukaiset oppimistehtävät ohjaajan opastuksella. Tulokset ja tekemisen laatu täyttävät vain työlle asetetut minimivaatimukset. Tulosten raportoinnissa on asiavirheitä ja kielellisiä puutteita. Opiskelija kuvaa tekemistään lähinnä arkikielen käsittein. Ajankäyttö on hallitsematonta.

Tyydyttävä (2)
Opiskelija tekee opintojakson tavoitteiden mukaiset oppimistehtävät osittain itsenäisesti. Tulokset ja tekemisen laatu ylittävät työlle asetetut minimivaatimukset. Tulosten raportoinnissa on jonkin verran asiavirheitä ja kielellisiä puutteita. Opiskelija pyrkii kuvaamaan tekemistään ammattikielen käsittein. Ajankäyttö on suunnittelematonta.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3)
Opiskelija tekee opintojakson tavoiteiden mukaiset oppimistehtävät itsenäisesti. Tulokset ja tekeminen ovat pääosin laadukasta. Tulosten raportointi on lähes virheetöntä ja hyvää ammatti- ja asiakieltä. Ajankäyttö on hallinnassa.

Hyvä (4)
Opiskelija tekee opintojakson tavoitteiden mukaiset oppimistehtävät itsenäisesti. Tulokset ja tekeminen ovat laadukasta. Tulosten raportointi on asioita perustelevaa ja hyvää ammatti- ja asiakieltä. Ajankäyttö on hallinnassa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Kiitettävä (5)
Opiskelija tekee opintojakson tavoitteiden mukaiset oppimistehtävät omatoimisesti ja itsenäisesti. Tulokset ja tekeminen ovat korkealaatuisia. Tulosten raportointi on asioita perustelevaa ja arvioivaa virheetöntä ammatti- ja asiakieltä. Ajankäyttö on suunnitelmallista.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Tentistä saatu arvosana ja harjoitustyön raportti hyväksytty.

Hylätty (0)

Tentti tekemättä tai hylätty ja harjoitustyö palautettu hyväksytysti.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Hallitsee betonirakenteiden valmistamisen eri työvaiheet työn johtamisen osalta. Tunnistaa erilaisten betonimuottien osat. Osaa laatia raudoitusluettelon. Osaa tehdä betonointisuunnitelman. Hallitsee betonin lujuuden kehitykseen liittyvät asiat. Tietää erikoisbetonointimenetelmät ja jännitetyn betonirakenteen eron tavalliseen betonirakenteeseen. Tuntee betonointitöihin liittyvät viranomaismääräykset. Tekee hyväksytysti vaatimattomasta rakennuskohteesta opintojaksoon liittyvän harjoitustyön.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Osaa suunnitella työmaalla betonirakenteiden valmistamiseen liittyvät toimenpiteet ja johtaa toimenpiteitä työmaalla. Osaa valita oikean valumuotin erilaisiin betonirakenteiden valmistukseen. Osaa johtaa turvallisesti betonimuottien purkutöitä työmaalla, oikealla purkamisjärjestyksellä. Osaa laatia betonointisuunnitelman ja ymmärtää huomioida suunnitelmassa talvibetonointiin liittyvät erityistoimenpiteet. Osaa laatia työmaata koskevan betonielementtien asennussuunnitelman ja huomioida siinä rakennustyömaan osalta vaaditut asiat, koskien betonielementtien asennusta ja työturvallisuutta. Osaa arvioida betonin lujuuden kehitystä työmaaolosuhteissa. Tietää, miten yleisimpiä betonirakenteiden vaurioita korjataan.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Osaa laatia vaativasta betonirakenteesta raudoitusluettelon. Osaa laskemalla määrittää lauta- ja levymuottien osat ja muotin purkulujuuden betonin lujuuden kehitystä seuraamalla. Osaa laskemalla määrittää betonin lujuuden kehityksen ja huomioida tämän työmaan betonimuottikierron suunnittelussa. Osaa valita oikean lämmitystavan talvibetonoinnissa. Osaa määrittää laskemalla tai taulukkoja hyväksikäyttäen betonirakenteeseen talvibetonoinnissa tarvittavan lämmityksen. Osaa huomioida ne kriittiset betonirakenteiden osat, jotka vaativat erityisiä suojaustoimenpiteitä talviaikana valmistettavissa betonirakenteissa. Tekee hyväksytysti harjoitustyön ja siihen liittyvät asiat vaativasta rakennustyökohteesta.

Esitietovaatimukset

Betoniteknologian opintojakso tulee olla suoritettuna.