Siirry suoraan sisältöön

Puurakenteiden suunnittelu (8 op)

Toteutuksen tunnus: R501RL50OJ-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

13.03.2023 - 15.09.2023

Ajoitus

31.08.2023 - 15.12.2023

Laajuus

8 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Insinöörikoulutus, rakennus- ja yhdyskuntatekniikka

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 60

Tutkinto-ohjelma

  • Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutus

Opettaja

  • Ville Airas
  • Ville Airas

Vastuuhenkilö

Ville Airas

Opiskelijaryhmät

  • R51R20S
    Insinöörikoulutus, rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (päivätoteutus), Rovaniemi, syksy 2020
  • RA51R20S
    Insinöörikoulutus, rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (monimuotototeutus), Rovaniemi 2020

Tavoitteet

Opiskelija osaa puurakenteiden suunnitteluperiaatteet ja -laskennan sekä rakenteiden mitoituksen.

Sisältö

Tieto puuttuu

Aika ja paikka

Opintojakso toteutetaan syyslukukaudella 2023. Toteutustapa päätetään opintojaksolle ilmoittautuneiden opiskelijoiden varmistuttua. Toteutus tapahtuu Lapin AMK, Rantavitikan kampuksella (Jokiväylä 11, Rovaniemi), mikäli opintojakso toteutetaan päivätoteutuksena. Ilmoittautuneiden opiskelijoiden perusteella opintojakso voidaan toteuttaa vaihtoehtoiseste monimuotototeutuksena, jossa opetus tapahtuu pääosin Zoom- verkkoympäristössä. Lähipäivien opetus tapahtuu luokkatilassa.

Oppimateriaalit

Opintojaksolla Moodle verkkoympäristössä jaettava materiaali. Puurakneteiden eruokoodit, jotka ovat opiskleijoiden käytössä netin välityksellä (SFS- online)

Luentojen yhteydessä mainittava muu kirjallisuus. Kyseessä on etupäässä eurokoodien julkaisuja sekä RIL:n julkaisemaa puurakenteiden suunnitteluun liittyvää kirjallisuutta. Kyseisisiä julkaisuja voi lainata kirjastosta tai hankkia omaksi, mutta opintojakson suorittaminen ei näitä edellytä.

Opetusmenetelmät

Luennot, tuntiharjoitukset, harjoitustyö ja tentti.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Tentti pidetään erikseen ilmoitettuna ajankohtana opintojakson lopulla. Uusintamahdollisuuksia järjestetään tarpeen mukaan.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Arvosana
Arvosanan kuvaus, kun arvioidaan teknisten järjestelmien ja työmenetelmien osaamista, töiden johdonmukaista tekemistä, teoreettisia tietoja ja raportointitaitoja

Tyydyttävä (1)
Opiskelija tekee opintojakson tavoitteiden mukaiset oppimistehtävät ohjaajan opastuksella. Tulokset ja tekemisen laatu täyttävät vain työlle asetetut minimivaatimukset. Tulosten raportoinnissa on asiavirheitä ja kielellisiä puutteita. Opiskelija kuvaa tekemistään lähinnä arkikielen käsittein. Ajankäyttö on hallitsematonta.

Tyydyttävä (2)
Opiskelija tekee opintojakson tavoitteiden mukaiset oppimistehtävät osittain itsenäisesti. Tulokset ja tekemisen laatu ylittävät työlle asetetut minimivaatimukset. Tulosten raportoinnissa on jonkin verran asiavirheitä ja kielellisiä puutteita. Opiskelija pyrkii kuvaamaan tekemistään ammattikielen käsittein. Ajankäyttö on suunnittelematonta.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3)
Opiskelija tekee opintojakson tavoiteiden mukaiset oppimistehtävät itsenäisesti. Tulokset ja tekeminen ovat pääosin laadukasta. Tulosten raportointi on lähes virheetöntä ja hyvää ammatti- ja asiakieltä. Ajankäyttö on hallinnassa.

Hyvä (4)
Opiskelija tekee opintojakson tavoitteiden mukaiset oppimistehtävät itsenäisesti. Tulokset ja tekeminen ovat laadukasta. Tulosten raportointi on asioita perustelevaa ja hyvää ammatti- ja asiakieltä. Ajankäyttö on hallinnassa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Kiitettävä (5)
Opiskelija tekee opintojakson tavoitteiden mukaiset oppimistehtävät omatoimisesti ja itsenäisesti. Tulokset ja tekeminen ovat korkealaatuisia. Tulosten raportointi on asioita perustelevaa ja arvioivaa virheetöntä ammatti- ja asiakieltä. Ajankäyttö on suunnitelmallista.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arvioitavat suoritukset ovat tentti ja harjoitustyö. Harjoitustyö arvioidaan hyväksytty - täydennettävä menetelmällä. Harjoitustyön vaikutus opintojakson arvosanaan +-1.

Arviointiasteikko: Kiitettävä 5 - Tyydyttävä 1 - Hylätty

Sekä tentti, että harjoitustyö tulee olla hyväksytysti suoritettuja.