Siirry suoraan sisältöön

Verotus (5 op)

Toteutuksen tunnus: R301LL83OJ-3006

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.03.2023 - 30.09.2023

Ajoitus

02.10.2023 - 31.12.2023

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus (op)

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Tradenomikoulutus, liiketalous R

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 35

Tutkinto-ohjelma

  • Liiketalouden koulutus, Rovaniemi

Opettaja

  • Milla Welling

Vastuuhenkilö

Sini Turpeenniemi

Opiskelijaryhmät

  • R31L22SB
    Tradenomikoulutus, liiketalous (päiväopinnot), Rovaniemi, syksyt 2022

Tavoitteet

Tiedät Suomen verojärjestelmän, verohallinnon ja verotuksen organisoinnin. Tunnet sekä eri tulolähteiden tulo-, varainsiirto-, perintö- ja lahjaverotuksen että verotusmenettelyn säädökset.
Osaat lainsäädäntöä hyväksi käyttäen laskea ja suunnitella eri tulolähteiden ja tulolajien verotettavan tulon ja verot sekä määrittää verovelvollisuuden eri yritysmuodoissa. Osaat soveltaa verolainsäädäntöä yritysjärjestelytilanteissa. Osaat käyttää verotuksen sähköisiä tietolähteitä ja osaat sähköisen ilmoittamis-, ennakkotieto ja muutoksenhakumenettelyn.
Tiedät yrityksen tilinpäätös- ja verosuunnittelun keskeiset tavoitteet ja välineet. Tunnet niiden vaikutukset tilinpäätökseen sekä yritys- ja henkilöverotukseen.

Kompetenssit: Taloushallinnon osaaminen

Sisältö

- Yritysverotus
- Tilinpäätös- ja verosuunnittelu

Aika ja paikka

Kurssi alkaa orientaatiowebinaarilla Zoomissa 23.10. klo 12.30 - 15.00. Muut luentowebinaarit ovat 6.11. 14.11. 22.11. ja 4.12. Jokainen kerta tapahtuu samassa osoitteessa: https://eoppimispalvelut.zoom.us/j/7742920384.

Opiskelijoille on varattu itsenäistä opiskeluaikaa lukujärjestykseen. Kurssin tentti on avoinna 7.12.-12.12.

Oppimateriaalit

Soile Tomperi, Yritysverotus ja tilinpäätössuunnittelu. 29. painos tai uudempi. Sanoma Pro. Lisäksi muu opettajan tarjoama opiskelumateriaali.

Opetusmenetelmät

Kurssi toteutetaan kokonaisuudessaan etäopetuksen pohjalta. Opetus tapahtuu Zoom -välitteisesti etänä.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Tentti 7.12.23 - 12.12.23

Uusinta 18.12.23 - 20.12.23
Toinen uusinta 10.1.24 - 12.1.24

Arviointiasteikko

H-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Verotus: Tiedät Suomen verotusjärjestelmän ja eri tulolähteiden ja verotusmenettelyn säädökset. Osaat hyödyntää verotuksen keskeisiä tietolähteitä. Tiedät verotuksen ilmoittamis-, ennakkotieto- ja muutoksenhakumenettelyn.

Tilinpäätös- ja verosuunnittelu: Tiedät yrityksen tilinpäätös- ja verosuunnittelun keskeiset tavoitteet ja välineet sekä osaat tehdä niihin liittyvät kirjaukset ja kuvata niiden vaikutuksen tilinpäätökseen ja verotukseen.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Verotus: Tunnet Suomen verotusjärjestelmän ja verotusmenettelyn sekä tiedät, miten eri tulolähteitä verotetaan. Osaat laatia verotukseen liittyviä ilmoituksia, hakea ennakkotietoja ja tunnet verotuksen muutoksenhakumenettelyn.

Tilinpäätös- ja verosuunnittelu: Hallitset erityiserien sekä voitonjakojen vaikutuksen tilinpäätökseen ja verotukseen. Osaat ottaa tilinpäätöksen suunnittelussa huomioon yritysmuodon vaikutuksen tilinpäätökseen ja verotukseen.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Verotus: Osaat soveltaa eri tulolähteiden verotusta koskevia säännöksiä. Hallitset verotuksen ilmoittamis-, ennakkotieto- ja muutoksenhakumenettelyn.

Tilinpäätös- ja verosuunnittelu: Osaat suunnitella pienyrityksen tilinpäätöksen ja verotuksen. Osaat perustella suunnittelussa käyttämäsi välineet ja suunnittelun tuloksen.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi perustuu oppimispäiväkirjaan ja tenttiin.