Siirry suoraan sisältöön

Tietojärjestelmät ja -verkot (5 op)

Toteutuksen tunnus: T42T302OJ-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

13.03.2023 - 22.09.2023

Ajoitus

11.09.2023 - 06.10.2023

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus (op)

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Tradenomikoulutus, tietojenkäsittely

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

1 - 60

Tutkinto-ohjelma

  • Tietojenkäsittelyn koulutus

Opettaja

  • Pekka Reijonen

Vastuuhenkilö

Pekka Reijonen

Opiskelijaryhmät

  • TA42T23S
    Tradenomikoulutus, tietojenkäsittely (verkko-opinnot), Tornio, syksy 2023

Tavoitteet

Tunnet tietojärjestelmien fyysiset ja loogiset rakenteet. Pystyt kuvaamaan tietojärjestelmien rakenteita. Tunnet käyttäjälähtöisessä tietojärjestelmien suunnittelussa käytettäviä menetelmiä ja työvälineitä sekä ymmärrät niiden toimintalogiikkaa. Osaat kuvata tietoverkkoja ja tiedät niiden rakenteita ja protokollia. Tunnet tietoverkkojen suunnittelun periaatteet.

Sisältö

- Tietojärjestelmien ja tietoverkkojen peruskäsitteiden käsittely
- Tietojärjestelmien fyysiset ja loogiset rakenteet
- Tietojärjestelmien vaatimusmäärittelyn alkeet
- Tietoverkkojen rakenteet ja protokollat
- Tietojärjestelmien suunnittelussa käytettäviin työvälineisiin perehtyminen

Oppimateriaalit

Oppimateriaalit esitetään toteutussuunnitelmissa

Arviointiasteikko

H-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tyydyttävä 1

Tunnistat tietojärjestelmän fyysisen ja loogisen rakenteen sekä siihen liittyviä tietoverkon osia. Tiedät tietojärjestelmän suunnittelun työvaiheita ja niihin liittyviä työvälineitä.

Tyydyttävä 2

Tunnistat tietojärjestelmän fyysisen ja loogisen rakenteen sekä siihen liittyviä tietoverkon osia. Osaat luokitella tietojärjestelmän rakenneosia niiden merkitysten mukaan. Tiedät tietojärjestelmän suunnittelun työvaiheita ja niihin liittyviä työvälineitä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä 3

Osaat selittää tietojärjestelmän fyysisen ja loogisen rakenteen sekä siihen liittyvän tietoverkon osat. Osaat luokitella tietojärjestelmän rakenneosia niiden merkitysten mukaan. Tiedät tietojärjestelmän suunnittelun työvaiheita ja niihin liittyviä työvälineitä, hahmotat niiden tarkoituksen osana tietojärjestelmän suunnittelukokonaisuutta. Hahmotat käyttäjien roolin tietojärjestelmän suunnittelussa.

Hyvä 4

Osaat selittää tietojärjestelmän fyysisen ja loogisen rakenteen sekä siihen liittyvän tietoverkon osat. Osaat arvioida tietojärjestelmän rakenneosien soveltuvuutta osana kokonaisuutta. Tiedät tietojärjestelmän suunnittelun työvaiheita ja niihin liittyviä menetelmiä sekä työvälineitä. Tunnet niiden tarkoituksen osana tietojärjestelmän suunnittelukokonaisuutta. Tunnet käyttäjien roolin tietojärjestelmän suunnittelussa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Kiitettävä 5

Osaat selittää tietojärjestelmien fyysiset ja loogiset rakenteet ja perustella niiden merkityksen osana tietojärjestelmää. Osaat selittää tietojärjestelmän toimintaa käyttäjälähtöisesti. Tiedät miten käyttäjälähtöisyyttä toteutetaan tietojärjestelmien suunnittelussa.Osaat vertailla käytettäviä suunnittelu menetelmiä ja työvälineitä ja ymmärrät niiden toimintalogiikkaa. Osaat kuvata tietoverkkoja ja tiedät niiden rakenteita ja protokollia.