Svenska för affärslivet (5 op)
Toteutuksen tunnus: T300BA95-3005
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
03.10.2022 - 08.01.2023
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
09.01.2023 - 31.07.2023
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 0 op
- Virtuaaliosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Etäopetus
- Yksikkö
- Tradenomikoulutus, liiketalous T
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 1 - 50
- Koulutus
- Liiketalouden koulutus, Tornio
- Opettajat
- Raija Lummi
- Vastuuopettaja
- Raija Lummi
- Ryhmät
-
TA31L22STradenomikoulutus, liiketalous (verkko-opinnot), Tornio, syksy 2022
- Opintojakso
- T300BA95
Arviointiasteikko
H-5
Sisällön jaksotus
Opinnoista tulee 50% suullinen ja 50% kirjallinen arviointi tutkintotodistukseesi. Osia ei voi keskenään kompensoida. Zoom- kontaktitunneilla on pääpaino suullisessa kielitaidon kehittämisessä ja Moodle-ympäristössä on pääpaino kirjallisen kielitaidon kehittämisessä harjoitusten avulla. Moodlen kautta lähetetään myös suulliset työt Zoom-tuntien ohella.
Osallistuminen virkamiestason opintojaksolle edellyttää joko lukion oppimäärän tai ammatillisen 2. asteen ruotsin kielen taitoa. Jos sinulla on vapautus aiemmilta asteilta, haet vapautusta myös tällä asteella. Hyväksilukuasioissa saat ohjeita opintotoimistosta.
Tavoitteet
Opiskelija osaa toimia oman alansa työympäristössä ruotsin kielellä. Hän osaa ilmaista itseään ja pystyy osallistumaan keskusteluun niin arkipäivän kuin asiakaspalvelutilanteissakin. Hän osaa työelämään ja liiketoimintaan liittyvän perussanaston. Hän osaa kirjoittaa myös ammattiinsa ja alaansa liittyvää sisällöllisesti ehyttä tekstiä sekä perusliikekirjeitä, sähköpostiviestejä ja alaan liittyviä asiakirjoja. Opiskelija osaa hyödyntää ruotsinkielisiä tietolähteitä.
Tavoitteena on, että opiskelija saavuttaa kielitaitolaissa (423/2003) määritellyn ruotsin kielen suullisen ja kirjallisen taidon. Taitotaso B1.2.
Sisältö
Ruotsi:
- minä ja opintoni, ennen ja nyt ( jag och mina studier, förr och nu)
- koulutukseni, liiketalouden ala (min utbildning och bransch inom företagsekonomi)
- työnhaku, cv, hakemus, työtilaisuudet ja tehtävät (arbete och uppgifter, cv och ansökan)
- kirjallista viestintää s-postista liikekirjeisiin (skriftlig kommunikation från e-post till affärsdokument)
- suullinen ja kirjallinen kielitaito opiskelijasta ammattilaiseksi omalla alalla (muntlig och skriftlig språkkunskap från sina studier till expert i affärslivet)
Lisäksi Pohjoismaat, kaupankäynti ja neuvotteluja alalla.
Aika ja paikka
Zoom-välineellä toteutettava kontaktiopetus, joka on vuorovaikutteista kommunikaatiota.
Suositellaan kameran käyttöä tunneilla välttämättömän toimivan mikrofonin lisäksi.
Ajankohta on kevät 2023.
Oppimateriaalit
Gå med vinst! 2014 tai uudempi painos - EDITA ( Hanska-Aare - Keränen - Lehtoviita - Pirttilä). Kirjaa on lainattavissa kirjastoista.
Gå med vinst!-materiaali löytyy myös verkkomateriaalina, mm. muutaman kuukauden lisenssillä.
Opetusmenetelmät
Zoom-luennot ovat kontaktiopetusta, joihin osallistutaan noin 80% arvioitavan suullisen kielitaidon kehittymisen vuoksi. Luennot ovat keskustelua, tehtävien tekemistä parin ja ryhmän kanssa, kuuntelua, puhumista ja osallistumista, jotta kielitaito kehittyy suullisesti ja kirjallisesti. Luennoille valmistaudutaan tekemällä Moodleen ohjeistettuja tehtäviä.
Luennoilla käy myös vähintään yksi vieraileva luennoitsija opettajan suunnittelemana.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Ks. katso Sisällön jaksotus. Opiskelija voi uusia tentit tutkintosäännön ohjeiden mukaisesti.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
5 opintopistettä on noin 135 tuntia opiskelijan työtä. Tähän lasketaan Zoom-tunnit, kotitehtävien tekeminen, kirjalliseen ja suulliseen tenttiin valmistautuminen, videolla tehtävät suulliset harjoitteet sekä lopussa kirjallista ja suullista kielitaitoa osoittava tentti. Opiskelijan oman kielitaidon mukaan opiskelija käyttää aikaa mm. ruotsin kielen rakenteiden harjoittamiseen eri määrän tunteja.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Tyydyttävä 1-2
Osaat viestiä ymmärrettävästi työelämän yleisissä ja alakohtaisissa suullisissa ja kirjallisissa viestintätilanteissa. Osaat tavallisimman yleiskielen, liiketoimintaan ja oman suuntautumisalaasi liittyvän perussanaston sekä osaat ilmaista itseäsi eri tilanteissa ja ymmärrät toisten viestintää. Kirjallisessa ja suullisessa kielenkäytössä esiintyy virheellisiä muotoja, jotka häiritsevät viestintää. Tarvitset tukea viestintään.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Hyvä 3-4
Osaat viestiä tarkoituksenmukaisesti ja lähes itsenäisesti työelämän yleisissä ja alakohtaisissa suullisissa ja kirjallisissa viestintätilanteissa. Osaat yleiskielen, liiketoimintaan ja omaan suuntautumisalaasi liittyvän perussanaston sekä osaat ilmaista itseäsi sujuvasti eri tilanteissa ja ymmärrät hyvin toisten viestintää. Osaat käyttää kielen perusrakenteita lähes virheettömästi.
.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Kiitettävä 5
Osaat viestiä itsenäisesti, sujuvasti, spontaanisti ja tarkoituksenmukaisesti erilaisissa vaativissakin työelämän yleisissä ja alakohtaisissa suullisissa ja kirjallisissa tilanteissa. Osaat monipuolisesti yleisen, liiketoimintaan ja omaan suuntautumisalaasi liittyvän sanaston. Osaat puhua ja kirjoittaa lähes virheetöntä kieltä.
Esitietovaatimukset
NULL