Siirry suoraan sisältöön

Arvoverkostot (5 op)

Toteutuksen tunnus: T31L131OJ-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

13.03.2023 - 31.07.2023

Ajoitus

23.10.2023 - 26.11.2023

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus (op)

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Tradenomikoulutus, liiketalous T

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

1 - 50

Tutkinto-ohjelma

  • Liiketalouden koulutus, Tornio

Opettaja

  • Aulikki Laitinen-Tolonen

Vastuuhenkilö

Aulikki Laitinen-Tolonen

Opiskelijaryhmät

  • TA31L21S
    Tradenomikoulutus, liiketalous (verkkoto-opinnot), Tornio, syksy 2021

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan osaat määritellä arvoverkoston. Ymmärrät, mitä tarkoitetaan arvonluonnilla verkostoissa ja mitä on liiketoiminnan kehittäminen verkostoissa Teidät eri verkostotyypit. Osaat arvioida toimialan asiakkaiden, kilpailijoiden, kumppanien ja muiden arvoverkoston toimijoiden nykytilannetta ja tulevaa kehitystä, Osaat tunnistaa kehittämistarpeita, Osaat soveltaa hankkimaasi tietoa organisaation toiminnan kehittämisessä. Tiedät strategisten kumppannuuksien merkityksen ja osaat hahmottaa toimijoiden tuottaman arvon toiminnalle. Tiedät verkoston kansallisen ja kansainvälisen ulottuvuuden.

Sisältö

* arvoverkostot
* arvonluonti
* verkostotyypit

Aika ja paikka

Viikko PVM Aika Paikka Aihe
43 viikko 23.10.2023 klo 17.00 – 20.15 Zoom Arvoverkostot ja arvonluonti
43 viikko 25.10.2023 klo 17.00 – 20.15 Zoom Verkostotyypit ja verkostoanalyysit
44 viikko 01.11.2023 klo 17.00 – 20.15 Zoom Verkostojen arvo toiminnalle ja kehitystarpeet
45 viikko 06.11.2023 klo 17.00 – 20.15 Zoom Verkoston kansallinen ja kansainvälinen ulottuvuus
47 viikko 26.11.2023 klo 23.55 Tehtävän palautus Moodleen

Oppimateriaalit

Materiaali ilmoitetaan Moodlessa

Opetusmenetelmät

Opintojakson perustoteutus on vaiheittain etenevä verkkototeutus. Toteutuksessa korostuu itseohjautuva ja toiminnallinen opiskelu. Opintojaksoon sisältyy oppimateriaaleihin ja lähdeaineistoihin perehtymistä, itsenäisiä harjoitus- ja oppimistehtäviä, yhteistoiminnallista työskenteyä ja ryhmätyötä, luentoja sekä ohjaustapaamisia. Osaamista ja oppimista ohjataan oppimateriaalien, ohjaustapaamisen sekä oppimistehtävistä annettavan palautteen ja arvioinnin avulla.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Opintojaksoon ei sisälly tenttiä

Kansainvälisyys

Opintojaksolla tarkastellaan verkoston kansainvälisiä ulottovuuksia. Lisäksi opintojaksolla hyödynnetään englanninkielistä lähdemateriaalia.

Sisällön jaksotus

Arvoverkostot ja arvonluonti
Verkostotyypit ja verkostoanalyysit
Verkostojen arvo toiminnalle ja kehitystarpeet
Verkoston kansallinen ja kansainvälinen ulottuvuus

Arviointiasteikko

H-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Osaat tunnistaa aloittavalla tasolla verkostoitumisen perusajatuksen ja merkityksen liiketoiminnassa. Tiedät strategisten kumppannuuksien merkityksen ja osaat hahmottaa toimijoiden tuottaman arvon toiminnalle. Osaat kuvata niitä hyödyntämällä teoriatietoa aloittelijantasolla. Tiedät verkoston kansallisen ja kansainvälisen ulottuvuuden.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Tiedät, mitä tarkoitetaan arvoverkostoilla ja arvonluonnilla verkostoissa ja mitä on liiketoiminnan kehittäminen verkostoissa Hahmotat eri verkostotyypit. Ymmärrät, toimialan asiakkaiden, kilpailijoiden, kumppanien ja muiden arvoverkoston toimijoiden nykytilannetta. Tiedät strategisten kumppannuuksien merkityksen. Tiedät verkoston kansallisen ja kansainvälisen ulottuvuuden.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Osaat .osaamääritellä arvoverkoston. Ymmärrät, mitä tarkoitetaan arvonluonnilla verkostoissa ja mitä on liiketoiminnan kehittäminen verkostoissa Teidät eri verkostotyypit. Osaat arvioida toimialan asiakkaiden, kilpailijoiden, kumppanien ja muiden arvoverkoston toimijoiden nykytilannetta ja tulevaa kehitystä, Osaat tunnistaa kehittämistarpeita, Osaat soveltaa hankkimaasi tietoa organisaation toiminnan kehittämisessä. Ymmärrätstrategisten kumppannuuksien merkityksen ja osaat hahmottaa toimijoiden tuottaman arvon toiminnalle. Ymmärrät verkoston kansallisen ja kansainvälisen ulottuvuuden.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arvioitavat kohteet:
- Itsenäiset tehtävät ja vertaispalautteet Moodlessa
- Oppimistehtävä yksilöllisesti: yrityksen arvoverkoston analyysi (5-1, täydennettävä)

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Osaat tunnistaa aloittavalla tasolla verkostoitumisen perusajatuksen ja merkityksen liiketoiminnassa. Tiedät strategisten kumppanuuksien merkityksen ja osaat hahmottaa toimijoiden tuottaman arvon toiminnalle. Osaat kuvata niitä hyödyntämällä teoriatietoa aloittelijan tasolla. Tiedät verkoston kansallisen ja kansainvälisen ulottuvuuden.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Tiedät, mitä tarkoitetaan arvoverkostoilla ja arvonluonnilla verkostoissa ja mitä on liiketoiminnan kehittäminen verkostoissa Hahmotat eri verkostotyypit. Ymmärrät, toimialan asiakkaiden, kilpailijoiden, kumppanien ja muiden arvoverkoston toimijoiden nykytilannetta. Tiedät strategisten kumppanuuksien merkityksen. Tiedät verkoston kansallisen ja kansainvälisen ulottuvuuden.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Osaat määritellä arvoverkoston. Ymmärrät, mitä tarkoitetaan arvonluonnilla verkostoissa ja mitä on liiketoiminnan kehittäminen verkostoissa Teidät eri verkostotyypit. Osaat arvioida toimialan asiakkaiden, kilpailijoiden, kumppanien ja muiden arvoverkoston toimijoiden nykytilannetta ja tulevaa kehitystä, Osaat tunnistaa kehittämistarpeita, Osaat soveltaa hankkimaasi tietoa organisaation toiminnan kehittämisessä. Ymmärrät strategisten kumppanuuksien merkityksen ja osaat hahmottaa toimijoiden tuottaman arvon toiminnalle. Ymmärrät verkoston kansallisen ja kansainvälisen ulottuvuuden.