Siirry suoraan sisältöön

Digitaalisen ratkaisun toteutus (5 op)

Toteutuksen tunnus: T42T165OJ-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

13.03.2023 - 26.11.2023

Ajoitus

27.11.2023 - 15.12.2023

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus (op)

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Tradenomikoulutus, tietojenkäsittely

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

1 - 50

Tutkinto-ohjelma

  • Tietojenkäsittelyn koulutus

Opettaja

  • Juha Orre

Vastuuhenkilö

Juha Orre

Opiskelijaryhmät

  • TA42T22S
    Tradenomikoulutus, tietojenkäsittely (monimuototo-opinnot), Tornio, syksy 2022

Tavoitteet

Tämän opintojakson suorittamisen jälkeen osaat selvittää liiketeoiminnan tarpeita ja toteuttaa niitä vastaavan digitaalisen ratkaisun. Osaat dokumentoida työtäsi.

Sisältö

Tällä opintojaksolla toteutat ja dokumentoit liiketoiminnan tarpeita vastaavan digitaalisen ratkaisun. Työn yhteydessä tutustut digitaalisen ratkaisun toteuttamisen työvaiheisiin ja perehdyt niihiin liittyviin menetelmiin ja työvälineisiin. Tämän lisäksi syvennät ymmärrystäsi toteutettavan digitaalisen ratkaisun liiketoiminnallisesta kontekstista.

Aika ja paikka

27.11.-15.12.2023 maanantai- ja torstai-iltoina verkko-opetuksena.

Oppimateriaalit

Edellisellä jaksolla käytetty kirjallisuus sekä Moodlesta löytyvä oppimateriaali.

Opetusmenetelmät

Jakso toteutetaan ongelmaperusteisena ja ryhmätyölähtöisenä kokonaisuutena. Opintojaksolla on tarkoitus toteuttaa edellisellä jaksolla laadittu digitaalisen ratkaisun suunnitelma. Erilaisia aktivoivia opetusmenetelmiä käytetään sikäli kun ne sopivat opetettavalle ryhmälle ja opetusympäristöön.

Jakso aloitetaan luennoilla, joissa pohjustetaan projektin lähtökohdat ja käydään läpi tarvittava teoreettinen perusta. Luento-osuuden jälkeen projekti jatkuu itsenäisenä työskentelynä, johon kuuluu ryhmäkohtaiset ohjaussessiot kaksi kertaa viikossa

Arviointiasteikko

H-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tyydyttävä 1

Toteutat ja dokumentoit digitaalisen ratkaisun. Ratkaisu vastaa liiketoiminnan tarpeisiin vain osittain ja sen toiminnassa on selkeitä virheitä. Dokumentaatio on suppeaa ja kuvailevaa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä 3

Toteutat ja dokumentoit digitaalisen ratkaisun. Ratkaisu vastaa liiketoiminnan tarpeisiin. Dokumentaatio on kattavaa ja selittävää.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Kiitettävä 5

Toteutat ja dokumentoit digitaalisen ratkaisun. Ratkaisu vastaa liiketoiminnan ja käytettävyyden tarpeisiin. Dokumentaatio on kattavaa, perustelevaa ja erilaisia vaihtehtoja pohtivaa.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointiperusteet löytyvät opintojakson tiedoista.

Lisätiedot

Voit suorittaa tämän opintojakson toteutuksen mukaisesti tai esittää vastuuopettajalle oman suoritussuunnitelmasi. Oma suunnitelma pitää esittää vastuuopettajalle ennen toteutuksen alkua. Suunnitelman tulee olla realistinen ja johtaa vahvistettavissa olevaan opintojakson tavoitteiden mukaisen osaamiseen kasvuun. Toteutuksen vastuuopettaja(t) voivat hyväksyä tai hylätä suunnitelmasi.