Siirry suoraan sisältöön

Digitaalisen ratkaisun suunnittelu (5 op)

Toteutuksen tunnus: T42T163OJ-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

13.03.2023 - 05.11.2023

Ajoitus

06.11.2023 - 24.11.2023

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus (op)

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Tradenomikoulutus, tietojenkäsittely

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

1 - 50

Tutkinto-ohjelma

  • Tietojenkäsittelyn koulutus

Opettaja

  • Juha Orre

Vastuuhenkilö

Juha Orre

Opiskelijaryhmät

  • TA42T22S
    Tradenomikoulutus, tietojenkäsittely (monimuototo-opinnot), Tornio, syksy 2022

Tavoitteet

Tunnet ongelmanratkaisun käsitteitä, menetelmiä, käytänteitä ja osaat hyödyntää ongelmanratkaisuun soveltuvia työvälineitä. Osaat kartoittaa ja analysoida tehokasta liiketoimintaa estäviä tai haittaavia ongelmia ja suunnitella digitaalisuuteen nojaavia ratkaisuja niiden poistamiseksi.

Sisältö

Tällä opintojaksolla perehdyt ongelmanratkaisuun ja erityisesti digitaalisuuten perustuvien ratkaisujen suunnitteluun. Tutustut erilaisiin tapohin toteuttaa ongelmanratkaisua ja hyödynnät ongelmanratkaisun menetelmiä ja työvälineitä ongelmien ratkaisemiseksi. Tutustut keskeisiin tehokasta liiketoimintaa mahdollistaviin digitaalisiin ratkaisuihin ja niiden toimintaperiaatteisiin.

Aika ja paikka

6.11.-23.11.2023 maanantai- ja torstai-iltoina verkko-opetuksena.

Oppimateriaalit

Opintojakson kuvauksessa listattu kurssikirjallisuus tukee tavoitellun osaamisen hankkimista ja on saatavilla Lapin ammattikorkeakoulun tietokannoista. Kurssikirjallisuus voi poiketa toteutuskohtaisesti. Toteutuskohtainen kirjallisuus ja muut oppimateriaalit esitellään tarkemmin toteutussuunnitelmassa ja toteutuksen virtuaaliympäristössä.

Muu materiaali löytyy Moodlesta.

Opetusmenetelmät

Jakso toteutetaan ongelmaperusteisena ja ryhmätyölähtöisenä kokonaisuutena. Opiskelijat etsivät tietoa ja ratkaisevat esiteltyyn aiheeseen liittyviä ongelmia. Erilaisia aktivoivia opetusmenetelmiä käytetään sikäli kun ne sopivat opetettavalle ryhmälle ja opetusympäristöön.

Jakso aloitetaan luennoilla, joissa pohjustetaan projektin lähtökohdat ja käydään läpi tarvittava teoreettinen perusta. Luento-osuuden jälkeen projekti jatkuu itsenäisenä työskentelynä, johon kuuluu ryhmäkohtaiset ohjaussessiot kaksi kertaa viikossa.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tyydyttävä 1

Kartoitat ja analysoit tehokasta liiketoimintaa estävän tai haittaavan ongelman ja suunnitelet digitaalisuuteen nojaavan ratkaisun. Ratkaisu on suppea ja siinä on selkeitä puutteita ja virheitä. Kuvailet millaisista osista suunnittelemasi digitaalinen ratkaisu koostuu ja miten ne liittyvät tunnistetun ongelman ratkaisuun. Et käsittele ratkaisun suunnittelussa tehtyjä valintoja.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä 3

Kartoitat ja analysoit tehokasta liiketoimintaa estävän tai haittaavan ongelman ja suunnitelet digitaalisuuteen nojaavan ratkaisun. Ratkaisu vastaa ongelmaan. Selität millaisista osista suunnittelemasi digitaalinen ratkaisu koostuu ja miten ne liittyvät tunnistetun ongelman ratkaisuun. Kuvailet eri ratkaisun suunnitteluun liittyviä valintatilanteita ja vaihtoehtoja.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Erinomainen 5

Kartoitat ja analysoit tehokasta liiketoimintaa estävän tai haittaavan ongelman ja suunnitelet digitaalisuuteen nojaavan ratkaisun. Ratkaisu
vastaa ongelmaan ja huomioi yrityksen liiketoiminnan ominaispiirteet ja tavoitteet. Selität kattavasti millaisista osista suunnittelemasi digitaalinen ratkaisu koostuu ja miten ne liittyvät tunnistetun ongelman ratkaisuun. Selität ratkaisun suunnitteluun liittyviä valintoja ja perustelet valintasi.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointiperusteet löytyvät opintojakson tiedoista.