Siirry suoraan sisältöön

Liiketoimintaprosessien mallintaminen ja automatisointi (5 op)

Toteutuksen tunnus: T42T161OJ-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

13.03.2023 - 08.10.2023

Ajoitus

09.10.2023 - 03.11.2023

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus (op)

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Tradenomikoulutus, tietojenkäsittely

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

1 - 50

Tutkinto-ohjelma

  • Tietojenkäsittelyn koulutus

Opettaja

  • Pekka Reijonen

Vastuuhenkilö

Pekka Reijonen

Opiskelijaryhmät

  • TA42T22S
    Tradenomikoulutus, tietojenkäsittely (monimuototo-opinnot), Tornio, syksy 2022

Tavoitteet

Tunnet liiketoimintaprosessien kehittämisen käsitteet ja periaatteet. Osaat mallintaa liiketoimintaprosesseja ja tunnet erilaisia tapoja automatisoida niitä. Ymmärrät automatisointiratkaisuiden toimintaa ja osaat käyttää niitä.

Sisältö

Tällä opintojaksolla perehdyt liiketoimintaprosessien kehittämiseen, mallintamiseen ja automatisointiin. Perehdyt erilaisiin mallintamismenetelmiin ja työkaluihin. Toteutat erilaisia liiketoimintaprosessien automatisointitoimenpiteitä soveltuvilla työvälineillä. Selvität millä tavalla automatisointi muuttaa liiketoimintaprosessien rakenteita ja millaisia vaikutuksia sillä on liiketoimintaan.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Mallinnat liiketoimintaprosesseja. Mallinnuksessa on puutteita ja selkeitä virheitä. Suunnittelet ja toteutat liiketoimintaprosessien automatisointitoimenpiteitä. Automatisoinnissa ja sen dokumentoinnissa on useita virheitä ja puutteita.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Mallinnat liiketoimintaprosesseja. Mallinnus on suppeaa, mutta siinä ei ole selkeitä virheitä eikä puutteita. Suunnittelet ja toteutat liiketoimintaprosessien digitalisointitoimenpiteitä. Dokumentaatiossa kuvaillaan toteutusta ja tehtyjä valintoja.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Mallinnat liiketoimintaprosesseja kattavasti ja yksityiskohtaisesti. Suunnittelet ja toteutat liiketoimintaprosessien automatisointitoimenpiteitä parhaiden käytänteiden mukaisesti. Dokumentaatiossa selitetään automatisoinnin toteutusta ja perustellaan siihen tehtyjä valintoja. Toteutuskelpoisia vaihtoehtoisia ratkaisuja on pohdittu.