Siirry suoraan sisältöön

Digitaalisten ekosysteemien hyödyntäminen (5 op)

Toteutuksen tunnus: T42T146OJ-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

13.03.2023 - 17.09.2023

Ajoitus

18.09.2023 - 06.10.2023

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus (op)

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Tradenomikoulutus, tietojenkäsittely

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

1 - 50

Tutkinto-ohjelma

  • Tietojenkäsittelyn koulutus

Opettaja

  • Juha Orre

Vastuuhenkilö

Juha Orre

Opiskelijaryhmät

  • TA42T21S
    Tradenomikoulutus, tietojenkäsittely (verkko-opinnot), Tornio, syksy 2021

Tavoitteet

Osaat selvittää digitaalisten ekosysteemien hyödyntämismahdollisuuksia ja arvioida niiden vaikutuksia liiketoimintaan. Osaat asettaa tavoitteita digitaalisten ekosysteemien hyödyntämiselle ja suunnitella tavoitteiden saavuttamiseen johtavan kehityspolun.

Sisältö

- Systeemiajattelun perusteet
- Digitaalisiin ekosysteemien perusteet
- Digitaalisten ekosysteemien kartoittaminen
- Kehitystavoitteiden asettaminen
- Kehityspolun suunnittelu

Aika ja paikka

18.9.- 4.10.2023 maanantai- ja keskiviikkoiltoina verkko-opetuksena

Oppimateriaalit

Oppimateriaali löytyy opintojakson moodle.tilasta.

Opetusmenetelmät

Jakso toteutetaan ongelmaperusteisena ja ryhmätyölähtöisenä kokonaisuutena. Opiskelijat etsivät tietoa ja ratkaisevat esiteltyyn aiheeseen liittyviä ongelmia. Erilaisia aktivoivia opetusmenetelmiä käytetään sikäli kun ne sopivat opetettavalle ryhmälle ja opetusympäristöön.

Jakso aloitetaan luennoilla, joissa pohjustetaan projektin lähtökohdat ja käydään läpi tarvittava teoreettinen perusta. Luento-osuuden jälkeen projekti jatkuu itsenäisenä työskentelynä, johon kuuluu ryhmäkohtaiset ohjaussessiot kaksi kertaa viikossa.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tyydyttävä 1

Selvität digitaalisten ekosysteemien hyödyntämisen mahdolisuuksia ja liiketoiminnallisia vaikutuksia. Määrittelet kehitystyön tavoitteet ja niihin johtavan kehityspolun. Dokumentaatiossa on useita virheitä ja puutteita.

Tyydyttävä 2

Selvität digitaalisten ekosysteemien hyödyntämisen mahdolisuudet ja liiketoiminnalliset vaikutukset. Määrittelet kehitystyön tavoitteet ja niihin johtavan kehityspolun. Dokumentaatiosta on tunnistettavissa yrityksiä tukea valintoja teorioiden ja toimintamallien avulla.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä 3

Selvität digitaalisten ekosysteemien hyödyntämisen mahdolisuuksia ja liiketoiminnallisia vaikutuksia. Määrittelet kehitystyön tavoitteet ja niihin johtavan kehityspolun. Dokumentaatiossa kuvataan valintoja teorioiden ja käsitteiden avulla.

Hyvä 4

Selvität digitaalisten ekosysteemien hyödyntämisen mahdolisuuksia ja liiketoiminnallisia vaikutuksia. Määrittelet kehitystyön tavoitteet ja niihin johtavan kehityspolun. Dokumentaatiossa on käytetty teoriaa ja käsitteitä selittämässä tehtyjä valintoja sekä tukemassa esitettyjä väitteitä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Kiitettävä 5

Selvität digitaalisten ekosysteemien hyödyntämisen mahdolisuuksia ja liiketoiminnallisia vaikutuksia. Määrittelet kehitystyön tavoitteet ja niihin johtavan kehityspolun. Dokumentaatiossa selitetään ja perustellaan tehtyjä valintoja teorioiden, toimintamallien ja käsitteiden avulla. Myös vaihtoehtoisia toteutuskelpoisia menettelytapoja on pohdittu.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointiperusteet löytyvät opintojakson tiedoista.