Siirry suoraan sisältöön

Yrityksen tietohallinto (5 op)

Toteutuksen tunnus: T42T141OJ-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

13.03.2023 - 08.10.2023

Ajoitus

09.10.2023 - 29.10.2023

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus (op)

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Tradenomikoulutus, tietojenkäsittely

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

1 - 50

Tutkinto-ohjelma

  • Tietojenkäsittelyn koulutus

Opettaja

  • Marko Leinonen

Vastuuhenkilö

Marko Leinonen

Opiskelijaryhmät

  • R54T21S
    Tieto- ja viestintätekniikan koulutus (päiväopinnot), syksy 2021
  • RA54T21S
    Tieto- ja viestintätekniikan koulutus (verkko-opinnot), syksy 2021
  • TA42T21S
    Tradenomikoulutus, tietojenkäsittely (verkko-opinnot), Tornio, syksy 2021

Tavoitteet

Ymmärrät tietohallinnon roolin, keskeiset käsitteet, menetelmät ja perusperiaatteet. Tiedät millaisten viitekehysten ja parhaiden käytäntöjen avulla tietohallinnon toimintaa voidaan järjestää ja toteuttaa. Tiedät miten tietohallinnon toimintaa voidaan sopeuttaa vastaamaan yrityksen ja organisaation kokoa ja tarpeita.

Sisältö

Tällä opintojaksolla perehdyt tietohallinnon toimintaan ja sen merkitykseen osana yrityksen hallintarakenteita. Perehdyt opintojakson aikana mm. tietohallinnon erilaisiin toimintaotteisiin, tietohallinnon toimintaa tukeviin viitekehyksiin ja tietohallinnon strategisiin työkaluihin. Näiden lisäksi opintojaksolla käsitellään ajankohtaisia tietohallinnon toimintaan vaikuttavia muutoksia ja ilmiöitä.

Oppimateriaalit

Materiaalit Moodlessa.

Opetusmenetelmät

Kaikki kokonaisuuteen liittyvät materiaalit ovat Moodlessa, tapaamiset etäluentoina (Zoom). Opiskelijoita ohjataan online- tapaamisten yhteydessä ja sähköpostitse.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Voit esittää omia tapoja kehittää ja näyttää osaamisesi. Voit esim. työskennellä oman työpaikkasi projekteissa tai tehdä opiskelijaryhmänä yhteisen projektin, joka ei sisälly valmiiseen tarjontaan. Näiden lisäksi voit suorittaa opintoja muissa korkeakouluissa ja/tai verkkopalveluissa.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tyydyttävä 1

Kuvailet tietohallinnon roolia, toimintaa ja osa-alueita. Hahmottelet tietohallinnon osa-alueiden merkitystä.

Tyydyttävä 2

Kuvailet tietohallinnon roolia ja toimintaa suppeasti. Pyrit selittämään tietohallinnon osa-alueiden merkitystä ja liiketoimintavaikutuksia.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä 3

Selität tietohallinnon roolia ja toimintaa. Selität tietohallinnon osa-alueiden merkityksen ja liiketoimintavaikutukset. Kuvailet osa-alueiden suhteita toisiinsa.

Hyvä 4

Selität tietohallinnon roolia ja toimintaa kattavasti. Perustelet tietohallinnon osa-alueiden merkityksen ja liiketoimintavaikutukset. Pohdit osa-alueiden suhteita toisiinsa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Kiitettävä 5

Selität tietohallinnon roolia ja toimintaa kattavasti ja yksityiskohtaisesti. Perustelet tietohallinnon osa-alueiden merkityksen, liiketoimintavaikutukset ja suhteet toisiinsa.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hylätty 0

Tietosi, taitosi ja/tai tekemisesi ei vastaa tasoa Tyydyttävä 1

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointikreetit opintojakson kuvaustiedoissa.

Lisätiedot

Voit suorittaa tämän opintojakson toteutuksen mukaisesti tai esittää vastuuopettajalle oman suoritussuunnitelmasi. Oma suunnitelma pitää esittää vastuuopettajalle ennen toteutuksen alkua. Suunnitelman tulee olla realistinen ja johtaa vahvistettavissa olevaan opintojakson tavoitteiden mukaisen osaamiseen kasvuun. Toteutuksen vastuuopettaja(t) voivat hyväksyä tai hylätä suunnitelmasi.