Vastuullisuus ja laatu ravitsemispalveluissa (5 op)
Toteutuksen tunnus: R801MRAVOJ-3002
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
14.03.2022 - 29.08.2022
Ajoitus
05.09.2022 - 31.10.2022
Laajuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Restonomikoulutus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
0 - 40
Tutkinto-ohjelma
- Restonomikoulutus
Opettaja
- Pia Peltoperä
Vastuuhenkilö
Pia Peltoperä
Opiskelijaryhmät
-
RA81M22SRestonomikoulutus, Rovaniemi syksy 2022
Tavoitteet
Opiskelija tuntee ravintolan työympäristönä ja ymmärtää ravintolasalin sekä ravintolakeittiön työtehtävien perusteet. Opiskelija hallitsee kattamisen ja tarjoilun perusteet, tuntee ravintolan asiakaspalvelun sekä juomien, erityisesti viinin, tarjoilun käytänteitä sekä ruokien valmistustapoja. Opiskelija ymmärtää vastuullisuuden ja laadun merkityksen ravintolapalveluiden tuottamisessa.
Sisältö
Ravintola työympäristönä
Asiakaspalvelu ravintolassa
Tarjoilun peruskäsitteet
Tarjoilun kulku
Juomien tarjoilu
Ruokatietouden peruskäsitteet
Erityisruokavaliot
Vastuullisuus ravintolassa
Tuotteiden ja palvelun laadun merkitys ravintolassa
Opetusmenetelmät
Osallistuminen opetukseen paikan päällä on suositeltavaa, ei hybriditoteutus.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Näyttöportfolio
Arviointiasteikko
H-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Tyydyttävä (T2)
Opiskelija ymmärtää tyydyttävästi vastuullisuuden ja laadun merkityksen ravintolassa. Opiskelija tuntee tyydyttävästi ravintolan työympäristönä ja ymmärtää tyydyttävästi ravintolan työtehtävien perusteet. Opiskelija hallitsee tyydyttävästi kattamisen ja tarjoilun perusteet, ravintolan asiakaspalvelun sekä juomien, erityisesti viinin, tarjoilun käytänteitä ja ruokien valmistustapoja. Opiskelija osaa soveltaa oppimaansa tyydyttävästi.
Tyydyttävä (T1)
Opiskelija ymmärtää jossain määrin vastuullisuuden ja laadun merkitystä ravintolassa. Opiskelija tuntee jonkin verran ravintolaa työympäristönä ja ymmärtää hieman ravintolan työtehtävien perusteista. Opiskelija tuntee jossain määrin kattamisen ja tarjoilun perusteita, ravintolan asiakaspalvelua sekä juomien, erityisesti viinin, tarjoilun käytänteitä ja ruokien valmistustapoja. Opiskelija ei juuri osaa soveltaa oppimaansa.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Hyvä (H4)
Opiskelija ymmärtää todella hyvin vastuullisuuden ja laadun merkityksen ravintolassa. Opiskelija tuntee todella hyvin ravintolan työympäristönä ja ymmärtää todella hyvin ravintolan työtehtävien perusteet. Opiskelija hallitsee todella hyvin kattamisen ja tarjoilun perusteet, ravintolan asiakaspalvelun sekä juomien, erityisesti viinin, tarjoilun käytänteitä ja ruokien valmistustapoja. Opiskelija osaa soveltaa oppimaansa todella hyvin.
Hyvä (H3)
Opiskelija ymmärtää hyvin vastuullisuuden ja laadun merkityksen ravintolassa. Opiskelija tuntee hyvin ravintolan työympäristönä ja ymmärtää hyvin ravintolan työtehtävien perusteet. Opiskelija hallitsee hyvin kattamisen ja tarjoilun perusteet, ravintolan asiakaspalvelun sekä juomien, erityisesti viinin, tarjoilun käytänteitä ja ruokien valmistustapoja. Opiskelija osaa soveltaa oppimaansa hyvin.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Kiitettävä (K5)
Opiskelija ymmärtää erinomaisesti vastuullisuuden ja laadun merkityksen ravintolapalveluiden tuottamisessa. Opiskelija tuntee erinomaisesti ravintolan työympäristönä ja ymmärtää erinomaisesti ravintolan työtehtävien perusteet. Opiskelija hallitsee erinomaisesti kattamisen ja tarjoilun perusteet, ravintolan asiakaspalvelun sekä juomien, erityisesti viinin tarjoilun käytänteitä sekä ruokien valmistustapoja. Opiskelija osaa soveltaa oppimaansa erinomaisesti.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hylätty (0)
Opiskelija ei ole osallistunut opetukseen eikä ryhmätyöskentelyyn. Opiskelija ei ole tehnyt oppimistehtäviä tehtävänantoja noudattaen. Opiskelija osoittaa välinpitämättömyyttä opintojaksolla.