Reindeer - Animal, Livelihood and Culture (5 op)
Toteutuksen tunnus: R601ML91-3003
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 22.11.2021 - 09.01.2022
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 10.01.2022 - 31.03.2022
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 0 op
- Virtuaaliosuus
- 5 op
- TKI-osuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Etäopetus
- Yksikkö
- Agrologikoulutus
- Opetuskielet
- englanti
- Paikat
- 0 - 50
- Koulutus
- Maaseutuelinkeinojen koulutus
Arviointiasteikko
H-5
Tavoitteet
You become familiar with reindeer as an animal, reindeer husbandry, owners and cooperatives. You learn about the reindeer herding year, nutrition, breeding and economics in reindeer husbandry. You identify reindeer products and reindeer as a source of culture. You understand the relationship of reindeer husbandry and other livelihoods (e.g. tourism, forestry, agriculture) in the north. You identify the reindeer husbandry adaptions in changing environment.
Suoritustavat
The study module will be implemented online on Moodle Learning Environment and Adobe Connect. The course consists of lectures (recorded lessons and Adobe Connect contact lessons), independent studies and group work online.
Sisältö
The course has nine modules.
1. Reindeer as an animal
2. Reindeer husbandry, owners and cooperatives
3. Reindeer herding year
4. Work in reindeer herding
5. Reindeer nutrition and breeding
6. Reindeer products and economics in reindeer husbandry
7. Reindeer in changing environment
8. Reindeer husbandry and other livelihoods
9. Reindeer as a source of culture
Aika ja paikka
Kevät 2022
Oppimateriaalit
In Moodle
Opetusmenetelmät
Verkko-opinnot
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
No exam
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
133 hours work
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Pass/Fail
The assessment of the course: the groups hand in a portfolio based on the instructions available in Moodle.