Siirry suoraan sisältöön

Ohjattu harjoittelu 1 (10 op)

Toteutuksen tunnus: KOHA124AOJ-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

01.09.2023 - 31.05.2026

Ajoitus

02.01.2024 - 31.05.2026

Laajuus

10 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Insinöörikoulutus, sähkö- ja automaatiotekniikka

Toimipiste

Kosmos, Tietokatu 1, Kemi

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 90

Tutkinto-ohjelma

  • Sähkö- ja automaatiotekniikan koulutus
  • Konetekniikan koulutus

Opettaja

  • Aila Petäjäjärvi
  • Jukka Hietamäki

Vastuuhenkilö

Aila Petäjäjärvi

Opiskelijaryhmät

  • KA53S22Sr2
    Insinöörikoulutus, sähkö- ja automaatiotekniikka (monimuotototeutus), Kemi, syksy 2022
  • KA53S22Sr1
    Insinöörikoulutus, sähkö- ja automaatiotekniikka (monimuotototeutus), Kemi, syksy 2022
  • KA53S22Sr4
    Insinöörikoulutus, sähkö- ja automaatiotekniikka (monimuotototeutus), Kemi, syksy 2022
  • KA53S22Sr3
    Insinöörikoulutus, sähkö- ja automaatiotekniikka (monimuotototeutus), Kemi, syksy 2022
  • KA53S22S
    Insinöörikoulutus, sähkö- ja automaatiotekniikka (monimuotototeutus), Kemi, syksy 2022

Tavoitteet

Ohjatun harjoittelun tavoitteiden asettaminen tehdään yhteistyössä työnantajan, oppilaitoksen ja opiskelijan kesken, sillä työtehtävät saattavat vaihdella suurestikin opiskelijan oman urasuunnitelman myötä. Siksi onkin tärkeää, että opiskelija pohtii omaa osaamistaan suhteessa työtehtäviin ennen harjoittelun aloittamista, keskittyy harjoittelussa kehittämään havainnoimiaan asioita ja osaa harjoittelujakson aikana ja lopussa myös arvioida harjoittelun aikana hankkimaansa osaamista.

Sisältö

Yleiset ohjeet ja sisältö:
Työharjoittelun alkaessa, opiskelija alkaa täyttää viikkokohtaisia oppimispäiväkirjoja. Opiskelija pitää tuntikirjanpitoa päivittäin, mutta kokoaa viikon aikaiset työtehtävät oppimispäiväkirjapohjaan. Näissä oppimispäiväkirjoissa opiskelija kertoo työtehtävien lisäksi oman osaamisen kehittymisestä tehtävien hoitamisessa ja mukaan voi liittää esim. kuvia työtehtäviin liittyen. Opiskelija pohtii oppimispäiväkirjoissa työtehtävissä tarvittavaa osaamista yleisesti sekä pohtii oman osaamisen kehittämistarpeita. Opiskelija lähettää työharjoitteluvastaavalle muutaman viikon raportit nähtäväksi, jotta saa varmuuden, että ne täyttävät vaatimukset.
Työharjoittelun päätyttyä opiskelija täyttää Webropol-kyselyn (osaamisen mittaus) ja palauttaa työharjoitteluvastaavalle ohjatun työharjoittelun dokumentit (harjoittelukirja ja viikkokohtaiset oppimispäiväkirjat). Ohjattu työharjoittelu esitellään työharjoitteluseminaarissa.
Keskeytyminen: Mikäli ohjattu työharjoittelu keskeytyy jostain syystä, tulee asiasta välittömästi ottaa yhteyttä työharjoitteluvastaavaan.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty:
Opiskelija on suorittanut vaaditun harjoitteluajan (10 vkoa) oman tekniikan alaan liittyvissä työympäristöissä ja –tehtävissä. Ennen harjoittelun aloittamista opiskelija on täyttänyt Webropol-kysymykset sekä täyttänyt harjoittelukirjasta vaaditut osuudet. Harjoittelun päättymisen jälkeen opiskelija on tuottanut ja palauttanut harjoitteluun vaadittavat dokumentit (harjoittelusopimus, harjoittelijakirja) ja osallistunut työharjoitteluseminaariin. Opiskelija osaa kuvata omaa osaamista ja valmiuksia suhteessa harjoittelun suorittamiseen, ja osaa kertoa harjoittelupaikasta ja -tehtävistä sekä kykenee arvioimaan osaamisen kehittymistä suhteessa harjoittelun tavoitteisiin.

Hylätty:
Opiskelija ei ole suorittanut vaadittua harjoitteluajanjaksoa oman tekniikan alan työtehtävissä tai hän ei ole palauttanut harjoittelun suorittamiseen liittyviä dokumentteja eikä ole osallistunut työharjoitteluseminaariin.